Надупчен Двор с Кибици (НДК). Дронът над ремонта

Фонтанът трябваше вече да работи, а от октомври – паркът готов, но...
Обновена: 29 юли 2015 14:00 | 29 юли 2015 09:50, Екип на Dnes.bg
67
Надупчен Двор с Кибици (НДК). Дронът над ремонта
Снимка: Dnes.bg

Краят на юни отдавна дойде, даже и юли свърши! Да сте видели пръскаща вода от фонтана на НДК? Не сте, нали! Но така ни беше обещано преди месеци от Столичната община, когато тръгна ремонтът на парковото пространство около емблематичната соцсграда.

Още по темата

Дронът ни литна и видя – строители кибици, които лъскат с машини фонтана, едва двама, а часът далеч не е обеден, а и далеч жегите не са натиснали София.

Видяхме една висока ограда, а зад нея – извадени плочки, изринати градинки и... паркинг за колите на строителите.

Иначе дълго прокламираният ремонт трябваше да приключи до средата на октомври, а за него, ние столичани броихме колосалните 13,5 млн. лева, за да настръхнем от кеф при откриването му и при вида на: подменени настилки, нови фонтани, осветени в бяла светлина, нови дървета - ели, кедри, смърчове, секвои, липи, акации, кестени, брези, чинари и 3000 рози в розариум.

Надупчен Двор с Кибици (НДК). Дронът над ремонта
Снимка: Dnes.bg

И това далеч не бе всичко, от "Московска" 33 ни обещаха да настръхнем и от: нови олекотени кошчета за смет, ремонтирани 247 пейки, а и от обновения детски сектор, изграден през 80-те години на миналия век, който сега трябва да има многофункционална площадка, изкуствена река с прагове, водопади и езерца.

Няма и помен от всичко обещано до тук. Паметникът ли? Тенекиите на "1300 години България" остават, поне засега, стопирано бе местенето им в Южния парк. Дали ще бъде укрепен?

Но да не сме голословни, вижте какво видя дронът ни


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
И без всякакъв дрон се виждат само купища разровена земя и един - два багера.Бачкаторите са вероятно под сенките.Пък и някъде да "работят" - един копа, трима гледат.Позната картинка.А и ние сме познати - ВСЕ ОЩЕ СИ ТРАЕМ, А ДОРИ СЕ ГОТВИМ И ДА ПРЕИЗБЕРЕМ ТИЯ РАЗБОЙНИЦИ ОТ ГРОБ НА ЕСЕН.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До KiroКире, за тази "гениална" приумица питай несменяемия главен архитект на София - арх. ДикОФФ. Както и геният на инженерната мисъл, решил да превърне главен булевард в направление север-юг в пешеходна зона с оранжеви плочки и розови цветенца.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прилича все едно нищо не е пипнато или най-малко няма и помен от мащабен ремонт на цялото пространство, не само шадраваните.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ключовата дума е РЕВОЛЮЦИЯ държава автомати никога не се е оправяла.Вижте една Ромъния хванаха автоматите избиха Чеушевскувските слуги и сега са на150 години преди нас и нямат валутен борд като нас.Когато няма инфлация -няма и производство и покупателната способност е сведена до нула.Това е мъртва държава -БАЛОН !!!
21
2
 
18
 
! Отговори
+"+" преди 8 години
Картофената принцеса нали наблюдава и ръси някакви цифри като от Бинго относно процентите на извършени строителни дейности. Нали отново иска да остане на топло на Московска 33, за да изпълнява безропотно указанията на Слънцето ББ как да се крадат още и още пари. Та фонтаните и водопадчетата си ги имаше, просто трябваше поддръжка, а не да се съсипе всичко, за да откриват нещо "ново". "Ново" е за селяците, дошли наскоро, ние си го помним от 80-те години.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да вали една седмица дъжд от бензин !После някой трабва да драсне клечката !Иначе положението сега е овцете ги пази кумчо вълчо !Кумчо Вълчо се храни с овцете а те трябва да пасят трева поне още 500 години !
19
4
 
21
 
! Отговори
Kiro преди 8 години
Това некъдърно управление събра всички трамвай на София по ул. Ботев и спря тр. 7 по Витоша ЗАЩО!!!!!!. Лиши жителите на Борово. емил Марков , стрелбище Бели брези и др. от достъп до централната вода , гарите и центъра като цяло. Имало метро дрън дрън, айде пробвай да смениш на НДК трамвай с метро .Вървиш 700 м. по стълби и чакаш половин час а не не последно място се таксуваш и два пъти . Позор и некадърност
18
2
 
7
 
! Отговори
да преди 8 години
До неСтоличен, те си имаха софиянец кмет..Стефан Софиянски, по-зле от останалите селяни беше. Като цяло, няма значение от къде е, важното е да не се поддава на манипулации, да мисли рационално и да не е крадлив и може би най-важното да разполага с екип от професионалисти, а не роднини на партията, която го е издигнала.
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото герб са *** и само едни *** могат да изгонят народа от собствената си държава. Вижте около вас колко хора работят в чужбина и колко ще се върнат въобще???Тази чистка е целенесочена от българските политици!Народа да бъде избит,гладен и на прага на бедноста поне още 500години.По време на турско робство българите са били по добре финансово от сега.Срам ме е от такива бобулечки като вас.Тази държава трябва дасе промени ГЕНЕРАЛНО без стари ГЕНЕРАЛИ и офицери !!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Ще чакат да стане 1400 г. България за да го направят
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем нормално е. В крайна сметка изборите са чак есента. Бъдете сигурни, че всички ренонти чудотворно ще приключат някоя и друга седмица преди това и тогава ще падне едно откриване и рязане на ленти...
14
15
 
36
 
! Отговори
Странна работа преди 8 години
За къде сте се разбързали толкова?! Да отидете за да кибичите вие по пейките ли? Отидете в Берлин да видите как е осеян с кранове на всяка пресечка - там се строи и ремонтира постоянно, но никой не мрънка! Мога само да се радвам, че се случва нещо в София, макар и все още недостатъчно за да заприлича на нормална столица.
13
9
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До "Всичко знам,всичко": Звучиш съвсем като герберски агитатор: "Абе, не е както трябва, но нали нещо се прави". Да не се тревожим за сроковете и резултата, бай ти *** е виновен, а бат' ти Бойко ще отреже лентата.
12
12
 
14
 
! Отговори
БАйчо преди 8 години
Сега леля Данче ще излезе и ще каже, че Юни бил много дъждовен и това е форсмажор. Да не забравяме кой ремонтира. Май им е любимата фирма от бул. България
11
18
 
13
 
! Отговори
Всичко знам,всичко.. преди 8 години
Всичко знам,всичко мога-това сме ние !Факт е ,че някак си изпълнителите на поръчки винаги се бавят и оправдават с други независещи от тях причини..но е факт е ,че все пак нещо се прави и може и се надявам да заприлича района около НДК на приятно за разходки място...но е и факт,че бай *** никога не е доволен или кмета виновен,или според него трябвало да бъде по друг начин ,защото бай *** е и дизайнер и архитект освен всичко друго той е и много умен,и много работлив, но видиш ли не го оценили.
10
4
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Подозирам, че ще направят всичко, другата пролет ще се реши да се мести паметника и пак наново. Както с Лъвов мост и какво ли още не. Ето сега над чисто новото Ботевградско правят някакъв мост и хубавата настилка отиде
9
2
 
34
 
! Отговори
Tирирам преди 8 години
В квартала ни от сутринта е спряна водата без предварително предупреждение, а ремонтът е планиран. В 09:50 минах покрай мястото на ремонта и машините бяха празни, а работниците си стояха насядали на сянка под едно дърво. Така се работи в България.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата година така разкопаха Докторската за три месеца та отиде цяла годона, а тук като се има предвид площа може и две много неприятно ми беше, когато за пръв път попаднах на загражденията и трбваше да обикалям докато намеря път до целта си
7
8
 
19
 
! Отговори
неСтоличен преди 8 години
Ами от години София си избирай най-неподходящите хора за кмет. Столица сте , а все *** ви направляват . Дано сега да се опомните и да изберете човек който наистина да направи БУМ в облагородяването , а не само в усвояването на фондове . Успех и внимавайте за кой гласувате , все пак вие сте лицето на страната
6
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
да крадем другари неуморно