Откриха и колата на нападателите на Алексей Петров

Стреляли по него с гранатомети BG производство
Обновена: 30 окт 2015 11:59 | 30 окт 2015 10:47,
62
Откриха и колата на нападателите на Алексей Петров
Снимка: архив Булфото

Намерили са червения Опел "Астра", с който нападателите на Алексей Петров избягаха вчера, след като стреляха срещу бившата барета с два гранатомета, съобщава Нова телевизия.

Колата се е намирала в близост до мястото на вчерашния инцидент, като е установено, че автомобилът е с крадени номера.

Разследването е установило, че двата гранатомета, с които е стреляно, са българско производство.

Още по темата

Оръжията, намерени в района на опита за покушение, са десантни гранатомети РПГ-22, съобщава БНР. С тях може да се стреля само по веднъж.

Експертизата на оръжието е показала, че то е лесно за пренасяне, но не се отличава с висока точност. Разследването трябва да покаже къде точно са произведени оръжията и били ли са обект на кражба.
 
В четвъртък минути преди 9 часа автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомет от двама души в столичния квартал "Кръстова вада" и по чудо жертви и ранени няма.

Колата на Петров е със седемстепенна бронировка, която е една от най-здравите. Първият извършител е трябвало да пробие автомобила, а вторият – да изстреля снаряд, който да попадне в самата кола през направената дупка. Първият обаче пропуска целта си, а снарядът, изстрелян от него, се забива в близката сграда. Вторият успява да уцели автомобила, но щетите по него са само външни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
3
 
! Отговори
да преди 8 години
До Анонимен до 23много си прав ама автора Мария Нестерова се е отдала на импровизации, които звучът достоверно сред повечето непросветенимежду другото съм присъствал на инциденти, които по късно са отразени в информационни сайтове - написаното се покрива с 50 % от действителните факти, останалото е или неточно или невярно или измисленоно кво да се прави свобода на словото и мисълта и ето виж всеки става писач на тъпотии
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не,не,тия са били шивачи,кой десантчик ще носи такъв ГП 22 деот от 25 м. не може да улучи такава широка цел що остава сако,че още и в губерка да вдянат конец,даже и готвач от десантна рота от тия метри при близък бой и ограничено пространство ще уцели двуколката с манджи за да се отчая противника,че още и десантни войски и защо им е,освен ако не да увеличат щата от 1 на 3-4 за БТР,танкове само заради една дупка в бронята от няколко пушкала еднократни,да има началници в платените войски-коцепция.
28
8
 
18
 
! Отговори
ДО 30 преди 8 години
Я като имаш компютър виж каква икономика имаше българия преди 1989г и без магистралии по производството на какво бяхме на челни места в света-сода ,мото и електрокари,правихме си трактори в Карлово,за плодове и зеленчуци няма да ти говоря-всичките студенти ,войници и ученици есента не успявахме да приберем реколтата.Така ,че стига с тая мантра-магистрали.Да ,удобно е ,по-бързо но толкова.Заводите които нарязаха за скрап няма как да се построят отново,че го няма СССР и СИВ-няма пари
27
1
 
19
 
! Отговори
Стрезов преди 8 години
В кутията на РПГ22 има инструкция за използване на няколко езика. Следователно аджамиите не са можели да четат.
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 19, Абе , без магистрали и пътища, няма да има икономика!Ако не направят и тази до Варна, Бургас ще остане само...20 години, никой нищо не направи...За какво ни е това членство в ЕС, ако не използваме на 99% фондовете...Тук като някви баби се оплаквате, ама ако ги нямаше от глад щеше да умрете...
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнете ми Астрата, че трябва да карам бидоните до казана, рикия трябва да се вари!
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тази случка разбрах, че даже и убийците са се изнесли от държавата на лузърите
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Воллен го плеснаха зад врата и каза, че било опит за убийство. Алексей Петров го гърмяха с два гранатомета и каза, че било грешка.
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв гранатомет ви гони ве? Това всичкото е един цирк отново. Па не го улучили, па не се вривил снаряда...направо ни взехте за мезе. Ти трябва да си терорист, че да гърмиш било то по определена кола в жилищен квартал с гранатомет. Вие акъл имате ли?Що ни правите на овце бре?
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както е известно, през последните дни неуспешен атентат с гранатомет отклони вниманието от Волен Сидеров, който отклони вниманието от подменените избори, които отклониха вниманието от раздутия бюджет за 2016-а година, който пък отклони вниманието от поредната врътка с БТК, която отклони вниманието от концесията на Летище София, която пък на своя страна отклони вниманието от посредствените резултати на Ераносян начело на Лудогорец.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей ,ама журналисти ,които и понятие си нямат от нищо пишат ли пишат.Значи първия щял да направи дупка ,а втория през тази дупка щял пък да влезе в колата.По бронирана цел се стреля с комулативен снаряд и той пробива без проблеми аколо половин метър броня.Не прави дупки каквито си мислят някои неходили в казарма ,а прави дупка колкото 5 стотинки и през нея под огромно налягане и температура над 1000 градуса влиза взрива.Хората или екипажите на танковете просто се изпаряват или стават за очегъртва
19
1
 
10
 
! Отговори
"Незнаещ" преди 8 години
до 10Напълно съгласен. Само да уточним размера на 'Дупката" за журналистите - деаметъра е не по-голям от 1ст.
18
5
 
21
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Никои ли не прочете вчера ,че ще се въвежда ТОЛ система и ще се плаща на километър !?Та значи тези Еврофондове за които приказваш са изхарчени за магистралите по които да минем утре ще си плащаме на километър !!! За това ли беше това рязане на ленти и ние да се радваме ,че някои ще прави пари от това !?
17
1
 
6
 
! Отговори
Марияна преди 8 години
Сетих се как може да е станала грешката . Понеже са толкова некъдърни че да не уцелят са сбъркали и колата . Не знам кои са по глупави тези които са страляли или този който им е казал да го направят .
16
15
 
17
 
! Отговори
БСП=ФАЛИТ преди 8 години
РЕКОРД ПО ФАЛИТИ БСП В СВЕТА!!!ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!!!1. ЛУКАНОВ - ПЪЛЕН ФАЛИТ, ПРАЗНИ МАГАЗИНИ2. ВИДЕНОВ - ПЪЛЕН ФАЛИТ, ПИРАМИДИ, ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ НА ХОРАТА, 5 $ ЗАПЛАТА3. СЕРГЕЙ - КРАДЕНЕ ДО СПИРАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ !!!4. ОРЕХА - СПИРАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ!!!, К.Т.Б, ФАЛИТ!!!БСП ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ НА______ ПАРИЯ ФАЛИТ________
15
1
 
13
 
! Отговори
Марияна преди 8 години
Аз не мога да повярвам стреляно е с гренотомет г-н Петров излиза с "А станало е грешка не е трябвало да съм аз " Как човек с гранотомет ще направи грешка при положение ,че само две коли в България са такива ?
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време конкуренцията между силовите групировки не се скръндзеше да наема и наемни убийци от чужди държави, защото парата беше в тях! Сега са толкова бедни хорицата, че прибягват до български гранатомети и пишман български некадърни изпълнители.
13
3
 
25
 
! Отговори
WTF?????? преди 8 години
Който ги е пратил е бил не по-умен от тях. Как можеш да пратиш две борчета, които и в казарма не са ходили, да стрелят с гранатомет?Тази държава наистина отива към закриване. И престъпниците ни са нискокачествени.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...даже и наемните убийци бяха класни през 90-те. Сега както всичко- един фалш и некадърие.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изгодно:Давам частно уроци по боравене с преносими реактивни снаряди.