Бомба май няма! Само куфари и разкъртен бус

Бусът е паркиран от чужденец, който излетял призори от летището
Обновена: 1 дек 2015 15:58 | 1 дек 2015 15:17, Екип на Dnes.bg
139
Бомба май няма! Само куфари и разкъртен бус
Снимка: Dnes.bg

Има съмнения за взривно устройство в буса, паркиран на Терминал 1 на Летище "София", но до момента такова не е открито.

Още по темата

Продължава проверката на самия багаж, категоричен бе Антонио Ангелов, директор на "Гранична полиция".

Задействана е обаче процедурата по сигурност на летището и за инцидента са уведомени всички служби, както и ДОТИ.

По първоначални данни бусът е паркиран там от чужд гражданин около 1 полунощ и към 5 часа той е излетял от летището.

"Установили сме с каква регистрация е и с каква народност са гражданите, но към момента няма да давам информация", заяви той.

По думите на изпълнителния директор на летището Христо Щерионов по процедура се проверяват всички автомобили на паркинга, които са там повече от 12 часа.

По-рано днес от пресофиса на летището обявиха, че има взривно устройство в микробуса на Терминал 1, което се разминава с информацията, огласена от комисар Антонио Ангелов.

Преди повече от половин час сапьори и пустинната котка на спецчастите издърпаха с друга кола буса и разбиха задната му врата, за да може вътре да влезе роботът и да извади подозрителен багаж – два куфара и една раница.

На този етап няма заминаващи самолети, а ръководният борд на летището се е събрал, за да дискутира ситуацията. 

Терминал 1 остава затворен, а всички полети се пренасочват към Терминал 2.

"Всички полети, които са на Терминал 1 сме създали необходимата организация да бъдат изпълнени от Терминал 2. В момента колегите от летищно за осигуряване на полети предприемат необходимите действия всички пътници, които са пристигнали по-рано, да бъдат извозени до Терминал 2, а тези които са спрени на кръстовището, да бъдат предупредени да се придвижат към Терминал 2", обясни изпълнителният директор на Летище "София" Христо Щерионов.

Той подчерта, че летището ще изключи всички предпоставки за закъснение на полетите.

"Всички полети до 00.00 часа ще бъдат обслужени на Терминал 2", уточни Щерионов.

Следете случващото се на живо по национална телевизия Bulgaria ON AIR

Вижте още подробности във видеото на Bulgaria ON AIR:

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ? Кой сега ще обяви новия данък *** ? Кой ???Кой ? Кой сега ще обяви нова винетка и нов знак - Навлизаш в чужди *** !? Кой ?
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма такава пародия сега гледам пряко по канал 3и какво се вижда в далечината бял бус , на 10 метра от него 4 човека си приказват и разглеждат робота , а един е с костюм
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин за почна да ми липсва днес! Давайте нещо за него
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо си е за смях!
57
2
 
4
 
! Отговори
Темида преди 8 години
Май или юни ???Що за новина е това!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88Гащите били Версаче,.....- - - - Сега са на дупки .......
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз чета коментарите и се радвам , че в България не живеят зомбита , които се връзват на номерата да се всява паника и да се ограничат правата на живеещите .Паркирали буса снощи към 1 часа , разбрали че бил подозрителен 12 часа по късно . Собственика на буса е излетял от страната с полет преди 10 часа ....За какво говоримПаркиран на Паркинг на 500 метра от летището , ако има бомба не би засегнала никой освен евентуално чичака вдигащ бариерата , а едва ли има няко който да има зъб на портиера
54
2
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Uvajaemi,dano da nyama.Ako nyama shte e super.Moje i da testvat..kak shte izleti nyakoi bez bagaja si..radvam se che nyakoi e podal signal i che slujbite ni sa v gotovnost.Obshtestvoto ni e nujno da se subujda i vseki,koito se usumni v neshto da podava signal...i za prostitutkite i za krajbite i za teror v susedite za vsichko neredno...Dosega samo v Gospodari na efira se otzovavat,dano se subudyat i slujbite,pokrai obshtestvoto..
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е прекрасна новина. Значи слижбите за сигурност действат ефективно и гарантира нашата сигурност. Не трябва да мислим за атентати, трябва да живеем нормално, животът и потреблението не трябва да спира.
52
3
 
12
 
! Отговори
Разбрахте ли ? преди 8 години
Новия полицейски лаф е - ША ТА ГРЪМНА КАТО НОВИ *** В МИКРОБУС !
51
4
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Браво за бързата реакция, така и трябва. Добре е, че веднага се реагира на подобни заплахи и се подсигурява положението. Все пак нали скоро пращаме и войска да громи ИД-то така че е добре да се защитаваме от тероризма.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааа, само не и самолетите към Перник !!! На Аерогара Перник пистите са задръстен от Глфове !!! А се очаква и пристигане на още два Голф -3 ка !!!
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гащите били Версаче, полицаите са загрижени дали ще намерят такива на женския пазар
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
циркови номера , за да следят хората и в кенефите .Да ги пребъркват навсякъде , да ни страхуват .... както казваше виден пълен политик
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички полети са пренасочени към Сибир, съобщиха току що от управата на еърпорта. Засега пътниците се въздържат.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едва ли има нещо , защото предават пряко сега по канал 3 и се вижда , че буса е паркиран на такова място , където не минава почти никакъв трафик на хора и не вярвам , че някой ще сложи бомба в бус , за да гръмне 2-3 празни коли които са около него .
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е целта на тероризма - да всява паника и ужас и да унищожи демокрацията. Важното е да не попадаме в капана на терористите. Трябва да приемем за нормално, че детето ни може да бъде разкъсано от бомба и да живеем спокойно с тази мисъл. Това е цената на демокрацията а демокрацията е прекрасна. Не трябва да се огриничаваме в пътуванията, потреблението не трябва да намалява защото това ще доведе до кризи и безработица, трябва да живеем както преди все едно, че нищо не се е случило.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМежду другото, сега кой ще плаща гащите???- - - -Само да не е МВР и на Бъчварова деветте съветника които взимат над 10 000 лв. на месец !!!Твърде малко са за да плащат гащите на чужденеца !!! Ще ги платим с нов данък - Данък *** , който ще е по 10 лв. на човек всеки месец !!!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен77и да не се говори за скандалната поредна оправдателна присъда на хора с пари и власт.Оправдаха днес Бисеров , а всички до довечера ще предавт на живо белия бус този път от летището
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екслузивно: над терминал 1 летят взривени ***! Собственика им настоява МВР да се извини и очаква да му купят нови! Полицаи са на път за женския пазар! Очаквайте подробности