Паметникът на Съветската армия пак осъмна надраскан

Появиха се надписи "Лустрация" и "Съдебна реформа сега"
13 дек 2015 16:57, Красимир Ангелов
381

Снимка: Булфото

Паметникът на Съветската армия в центъра на София отново осъмна с надписи, видя репортер на Булфото.

През нощта неизвестни лица са оставили послания с черен спрей на предната страна на паметника и под страничните балерефи.  Отпред пише "Лустрация", "Правосъдие" и "Съдебна реформа сега", а отстрани има надписи "Борисов на съд“ и "Съдебна реформа".

Това е поредният случай, в който граждани пишат послания по различни политически теми и рисуват по паметника.

Тенденцията започна през 2011, когато неизвестни издраскаха с цветни спрейове войниците на страничните балерефи като герои от американски комикси.

Четирима са задържани тази нощ в столичното Първо РПУ като потенциални извършители на вандалския акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
8
 
! Отговори
веси преди 8 години
Обвинява комунистите, че не я пускали да пътува по света, но сега, за 26 години демокрация, не е излязла нито веднъж извън България, да не говорим да има пари да отиде на почивка например.Няма пари за лекар и зъболекар, но псува комунистите и руснаците.Предприятието, в което работеха с мъжът й, го фалираха и закриха демократите, но пак руснаците са виновни.Руснаците са виновни, понеже ни продавали скъп газ, а американците не са виновни за скъпия токВъобще, руснаците са ни виновни за всички лични неуспехи и неудачи, а американците и наглосаксонците винаги в бяло, понеже са демокр
171
3
 
11
 
! Отговори
веси преди 8 години
Обвинява руснаците, че живяла едва ли не в концлагер, че не й давали да учи, каквото тя иска, при положение, че именно тя е записала инженерство и се гордееше с професията си, беше началник и член на БКП.Обвинява Путин, че подпалил света, все едно че той организира арабската пролет, бомбардировките и войните в Сърбия, Либия, Афганистан,Ирак, УкрайнаНа протестите срещу Орешарски ходеше да се бие с полицията, щото защитавали комуниститеАбе тва русофобите сте все с психически проблеми.
170
4
 
11
 
! Отговори
веси преди 8 години
Имам близка роднина отявлена русофобка.Жената е на години, но обвинява руснаците и комунистите за несполучливия си брак, за лошото възпитание на сина си, за това, че закриха предприятието, в което работеше като началник- с инженерно образование е, че е бедна, стара и самотна.Преди 89 г. живееше добре, имаше имоти, хубава работа, след това останаха без работа с мъжа й и се разделиха, но руснаците били виновни, разпродадоха имотите си, за да имат какво да ядат, не могат да си плащат тока, пак руснаците виновни.
169
0
 
2
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
забравих да се подпиша долу
168
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Татари това не се българите, а е тюркски народ който изповяда ислям. Истината е, че татарите се също многонационален народ и имат като представители от Волжска Булгария, така и от монголите, така и турците.Преди 80 години те пишеха на латиница вместо кирилица.
167
3
 
1
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Ijoy Я кажи що на българите в Русия им викате Татари и отричате, че има българи там?---------Кой ти каза това?Българите ги наричаме българи и не отричаме, че те отдавна са живели по поречието на Волга. Още повече че българската община в Русия е около 300 хиляди души (колкото е населението на Пловдив почти) и всяка година стават още повече.Ние нямаме етнически конфликти, защото в Русия живеят 160 националности ние отдавна сме се научили да живеем заедно.
166
2
 
6
 
! Отговори
s преди 8 години
Пълни кавали сме, ей. Никъде няма такова нещо. Хората си уважават историята и дори печелят от нея. Впечатляващо е, че има биологични единици, които си мислят, че като надраскат паметник или като го взривят, ще променят миналото. Жал ми е за такива ***.
165
0
 
5
 
! Отговори
СММ преди 8 години
ПСИХИАТРИЯЛЕЧЕНИЕ
164
1
 
8
 
! Отговори
началник преди 8 години
До МдаКаква лустрация-направо кастрация,та да не се възпроизвеждат!
163
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато пукнеш от безсилна злоба, или облечеш шалвари!
162
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това грозичище до кога ще стои ? Паметник на окупатори, още ли сме окупирани ?
161
12
 
11
 
! Отговори
умерен преди 8 години
Време е тоз ''паметник'' на чужда окупационна армия издигнат от местните *** да бъде взривен.Стига толкова разделение на нацията зарад руските пияндурници
160
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ijoy Я кажи що на българите в Русия им викате Татари и отричате, че има българи там?
159
9
 
13
 
! Отговори
лумпени сте преди 8 години
Драскането по паметници е престъпление според НК, какво обаче е популяризирането на престъплението ? Абе вие сте съучастници бе, dnes.bg ! Че и галерия сте му направили . Вие сте за съд .
158
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ijoy аз ли нямам с какво да се гордея? Хахахах първата световна война сме били великата Руска армия като маче у дирек. Ходи си води пропаганда в Русия.
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно защо в столицата няма паметник на хан Аспарух!?! Това е гавра!
156
2
 
1
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Ijoy Нямах нищо проти паметника, но днес ме ядосахте руснаците тук и сега си мисля, че е добре да го махнем.---------------С какво, скъпи?С това че ти напомних неприятен момент в историята на България? Няма от какво да се гордееш? м?
155
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ijoy Винаги сте искали да контролирате проливите. Тази война е била по скоро заради това. Не се прави на света вода ненапита.---------А така. Сега въпроса стана за проливите. Те бъркат ли ти в здравето? Това е нашият проблем с Турция и България той не засяга. Сърбия ние подкрепихме защото цялото НАТО нарушило е 4 част от Устава си. Нямахме политически интерес да подкрепим Сърбия.За разлика от България,Сърбия беше в Първата световна война със нас.И ако знаеш, България сама обяви война Сърбия
154
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадна гангрена е тоя паметник
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ijoy Нямах нищо проти паметника, но днес ме ядосахте руснаците тук и сега си мисля, че е добре да го махнем.