Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?

Общината ни обещава тикет система и видеонаблюдение
28 мар 2016 09:22,
268
Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?
Снимка: архив, Булфото

Голяма част от столичани недоумяват защо докато стойността на горивата пада, цената на билета за градския транспорт може да се увеличи с до 60% – от 1 на 1,60 лева от 1 юни.

Предложението е на Центъра за градска мобилност и престои да бъде разгледано от Столичния общински съвет.

Още по темата

"Това ще е убийство за повечето българи, защото не си заслужава в претъпкания градски транспорт да даваме и тези пари за билетче", коментира пред bTV Веселин Денчовски.

"Аз пътувам с 94 от Студентски град, но използвам карта. Има хора пък, които пътуват на по-малки разстояния, и мисля, че за тях няма да е много изгодно и удобно това", заяви Габриела Винева.

"Те досега не дупчат билети 2/3 от хората, а пък като станат по 1,60 лева, вече определено не виждам как ще се дупчи", смята Румен Попов.

Други смятат, че разликата в качеството между различните видове транспорт е сериозна и цената за автобусен билет не трябва да се вдига.

"Метрото е доста по-удобно, по-топло е. Градският транспорт е доста некомфортен - задушно е, лятото е недостатъчно прохладно, общо взето не е комфортен и наистина не си заслужава да се увеличат цените", посочи Йонка Славчева.

Повечето софиянци се примиряват с увеличението на цената на билета. Някои възнамеряват през лятото да се придвижват с колело.

"На никого няма да се отрази добре, но се купуват нови автобуси, тролейбуси. Отнякъде трябва да идват и пари", заяви Мирослав Гаврилов.

Според новото предложение със сигурност поскъпват и талоните от 10 билета. С тях еднократно пътуване с автобус сега струва 80 стотинки.

За хората, ползващи метро, обаче има още една възможност - така нареченият електронен билет. В предложението за новата наредба не е ясно дали той ще поскъпне.

Едно пътуване с него също излиза 80 стотинки. Ако неговата цена остане същата, пътниците в метро и автобуси ще бъдат поставени в неравностойно положение.

До година и половина трябва да бъде изградена и т. нар. тикет система, която да ни даде възможност за нови превозни документи и ново тарифиране – било то по време или изминато разстояние, обещават ни от Столичната община.

С нея трябва да се изгради и видеонаблюдение във всяко превозно средство, което освен намаляване на гратиса ще ни гарантира и малко повече сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
16
 
! Отговори
бойко президент преди 8 години
с герб до гроб
145
0
 
38
 
! Отговори
info. преди 8 години
Сутринта по една от телевизиите,някъкъв от столична община се изпусна че се готвела приватизация в този сектор.Представете си колко пари са вложени там от гражданите,и колко пари се печелят на месец в този сектор.
144
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OCTABKA на Фъндъвкова и ГЕРБ
143
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горивата падат - цените се вдигат-що за логика?
142
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да не се заблуждаваме, че ние сме си го избрали Бойко!
141
16
 
16
 
! Отговори
работник преди 8 години
Трябва да се отменят привилегийте за пенсионери в интервалите между 07,00ч. - 09,00ч. и 17,00ч. - 19,00ч. ! В часовете пик, когато всички бързаме за работа тамагочитата грабват торби и туби и препълват превозните средства. Това го правят от чиста темерутщина, както от желание да се тъпчат блъскат и пречат.
140
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато един търговец харчи повече, отколкото печели, той фалира.Когато правителството и кмета харчат поверче, отколкото изкарват, дават сметката на данъкоплатците.Нали си знаете, другият път пак ГЕРБ и Бойко....Как му беше лафа: "Прости сте и аз съм *** и заради това се разбираме така добре."
139
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разходите за една услуга си е проблем на предлагащият услугата(ако може да мисли , и е практичен ще се сети как да намали цената). Потребителят решава дали да ползва тази услуга или да задръсти столичните улици и булеварди с коли.
138
14
 
29
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
Кой свали от власт Орешарски?- Шопите!Кой сложи ГЕРБ на власт? - Пак шопите!Цяла България страда, защото шопите сложихте ГЕРБ-аджиите на копанята!По този повод приветствам решението на Фъндъкова, 10 лева трябва да ви направят билета!
137
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цената на една стока или услуга е толкова, колкото е склонен да даде за нея купувачът (ползвателят на услугата). Тази услуга я слагаме в графа неизползваема.
136
1
 
6
 
! Отговори
До CrossFire преди 8 години
Обясни на пенсьонерите как да се напънат.Колкото и да се напъват увеличението няма да повече от 2 лева,помисли малко и напиши нещо умно.
135
39
 
3
 
! Отговори
Мима Рижата преди 8 години
ЧЕРВЕНИЯ *** КАТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СИ ПЛАЩА ЗА ТРАНСПОРТ, ЩЕ ХОДИ ПЕШ!!!!МАЧКАЙ ГИ БОЙЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ *** И ХИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА, ЗМИЯТА ПРЕДИ *** НАЙ- МНОГО ОТРОВА ПУСКА!ГЕРБ, БОРИСОВ И ФЪНДЪКОВА - НАЙ- ДОБРИТЕ КМЕТОВЕ, КОИТО СОФИЯ НЯКОГА Е ИМАЛА!ЖАЛКО Е, ЧЕ СЕ НАЛАГАТ НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ, ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕТЕ НА ОРЕШАРСКИ, НО ТОВА СЕ НАЛАГА, ЗА ДА СТАНЕМ ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА!
134
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управление за чуда и приказ - решения на кг.
133
18
 
5
 
! Отговори
CrossFire преди 8 години
До БогатЦената на една услуга не зависи от заплатата на потенциалния клиент, а от разходите направени за предоставяне на услугата. Като отидеш да си купиш билет за междуградски превоз някой да те пита колко ти е заплата? Не, казват ти цената пък от теб си зависи дали ще се съгласиш. Затова вместо да ревете за цените се напъвайте за по-високи заплати.
132
1
 
37
 
! Отговори
Богат преди 8 години
В Талин градския транспорт е безплатен за естонците,за чужденците е безплатен само от пристанището до центъра на града.И интернета е безплатен.БГ политиците това не го забелязват и не коментират.
131
1
 
34
 
! Отговори
Богат преди 8 години
Увеличението на заплати и пенсии е с 0,03 процента ,а увеличението на транспорт,ток,парно,вода е с 50 60 процента,краде се невероятно,няма такова ограбване на народа посвета.Безскрупулни,нечовешки политици.Гордейте се че сте българи.
130
0
 
33
 
! Отговори
БОЖЕ МОЙ преди 8 години
ГРАБЕТЕ ТОЗИ НЕЩАСТЕН НАРОД , НЕНАСИТНИЦИ!
129
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРОБ=1.ТЕГЛЕНЕ НА 17МИЛИАРДА-ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ СЕ УДВОИ2.ЦЕНИТЕ НА ТОК,ВОДА,ПАРНО... СЕ ВДИГНАХА С 70%3.ПОЛОВИНАТА ФИРМИ ФАЛИРАХА4.ЗЛАТНИ МАГИСТРАЛИ,КОИТО СЕ РЕМОНТИРАТ ВЕДНАГА СЛЕД ПУСКАНЕТО ИМ
128
0
 
18
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Толкова им трябват за изборите.В Прага карта за градския транспорт +краиградски влакове+фериботи+метро годишно струва 270лева тук толкова стрва толко пенсионерската останалото крадат с удоволствие.
127
2
 
19
 
! Отговори
мачкай!! преди 8 години
Поздравявам всички гербери в София и им пожелавам тази тодина 1,60 догодина 2 лева!Хем и ресто няма да се връща!Джоба ще е пълен с метални левчета и двулевчета! Мачкаме е София ,мачкаме в Пловдив, мачкме във Варна........ Мачкаме във всички градове!Мачкай,Боче този *** народ !!!