На добър час в живота, млади хора! Но дали сте хора?

Или как един клас не намери място в колите си за Кристиян
25 май 2016 10:52,
404

 Снимка: Весна Видева / Facebook

Абитуриентските балове са в своя разгар. Градовете са огласени от пискливо броене до 12, по булевардите са търкалят изпуснати от лъскави коли балони. И докато всеки от абитуриентите ще помни доживот своята история от бала, една друга, не толкова бляскава, впечатли хиляди хора във Facebook.

Историята е разказана от Весна Видева, която става свидетел на абитуриентските страсти на някой от многото класове, завършили тази година. Съседка на жената е класен ръководител на абитуриенти.

На 24 май пред блока й се изсипва цял клас абитуриенти с луксозни коли - джипове, лимузини, коя от коя по-скъпа. След празничното броене до 12 и забавлението на младите хора завалял дъжд. Скрили се под козирката на входа. След това влезли в апартамента на класната.

Тогава се появило и момчето със сивия костюм. Пристигнало пеша. Весна и съседите й отворили вратата за момчето, посочили къде е апартаментът на учителката. То благодарило и като че ли всичко приключило.

Станало обаче време класът да тръгва за ресторанта. Всички излези, качили се по колите и тръгнали. Отново обаче се появило момчето със сивия костюм. Тръгнало надолу по улицата. Пеша. Весна попитала съседа си дали е паркирало далеч и тук тя чула отговор, който я стъписал: "Ами не, той е пеша, отива към метрото".

Весна Видева се качила в личния си автомобил и догонила момчето. Качила го, попитала къде е хотелът и тръгнали в посока "Черни връх". Попитала защо никой не го е взел.

"Ами питах ги, всички ми отказаха. В едната кола били само момичета, в другата класната, а другите ми казаха: Бегай от тука бе, разкарай се", разказало момчето.

Възмутена, Весна попитала как така няма място в цяла голяма лимузина, а отговорът я стъписал: "Ами не можем да ги съдим, такива са, каквито са си!"

Момчето благодарило на жената. А тя се почувствала щастлива, че го зарадвала. И завършва: "Спасихте от дъжда вашите скъпи дрехи, прически, грим и обувки, но оставихте момчето да ходи пеша към метрото, валейки го дъжд, ходейки с наведена глава в един от уж най-щастливите му дни, неговия бал. Поздравявам те, Кристияне, че не свали усмивката от лицето си... Нито веднъж. :) Честито завършване и успех! :)"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
1
 
2
 
! Отговори
тони преди 7 години
Жалко ,че живеем в държава в която вече няма никакви ценности.
273
0
 
0
 
! Отговори
X преди 7 години
До Да даДаже си и глупав, говоря принципно, а не какви са били конкретните абитуриенти.....
272
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Класната нали се возила самичкаЯсно на какво ги учи
271
1
 
19
 
! Отговори
пепи преди 7 години
хайде да не се лъжем,баш си е било тъй както изглежда....защо той трябва да моли някой да го кара.....елементарното възпитание,толерантност и уважение са ни отдавна много чужди, за съжаление децата ни са копия на самите нас.....
270
3
 
6
 
! Отговори
kaka Ви преди 7 години
И моята първа реакция беше на възмущение, но като се сетя аз какво неориентирано, егоистично, младо човече съм била на тяхната възраст си давам сметка, че нямам право да съдя. Само мога да се надявам да израстнат, да помъдреят и никога да не спират да се развиват!
269
3
 
1
 
! Отговори
istinata преди 7 години
Tva e normalno.edin put te ostaviat na dujda bez da podozirat drug put ti go pravish i vuobshte ne si davash smetka.kat ne gi kefi zashto da go kachvam pri priatelite si?edva li sa go mislili che niama s kvo da se predviji
268
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей голяма работа този бал, голямо нещо... Настанаха такива времена, че хората взеха да си ги мерят с това колко струва роклята, костюма и с каква барака ще ме карат... Родителите ще връщат 1-2-3г кредит заради прищявките на детето... Абитуриенти раберете, че нито парите са ваши, нито колата дето ще ви вози! Най-хубавия ден било... Колко истински хубави дни ви предстоят в живота! То завършило с 3 или едвам вързало 3, щастлив бил...
267
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние имахме черна овца в класа и то толкова черна ,че се занимавахме с полиция на няколко пъти.Колкото до бала той направи разумното решение преди 11 години да не се вясне въобще.Та мисълта ми е ,че щом цял клас не го ще има причина и тя е сериозна.И нямам никакво намерение да ги съдя.
266
4
 
7
 
! Отговори
Да да преди 7 години
До XИ каква им е приятната сентенция, че я пропуснах нещо?
265
35
 
12
 
! Отговори
X преди 7 години
Прости хорица такива, стига сте обиждали абитуриентите, защо трябва да станат *** и шофьори а мухлюто голям шеф.... това да не вие *** Американски филм в който мухлюто спасява света и взима най яката мацка от класа, в живота успяват комуникативните хора, с приятна сентенция от излъчване, ум, социални умения, красота, а не зализани мухлювци.....
264
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това НЕ Е НАЙ-ЩАСТЛИВИЯ ДЕН В ЖИВОТА ИМ! Но те още не са разбрали това.
263
3
 
35
 
! Отговори
да преди 7 години
момчето все ще се оправи а тия смешни комплексари цял живот ще се возят в чужди коли, както на бала си, защото нямат пари за автомобилче на изплащане :))))) а иначе скъпите коли по баловете са на леля, на чичо.. на оня мой братовчед с готината кола, който обеща да ме закара.. хахахахахахаха нещастници
262
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега какво? Искате да натрапите на народа, че ако не се качиш на лимузина си за оплакване? Вие съсипахте ценностите и вижданията на нацията, вие журналистите. Не толкова политиците!
261
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 338Ами защото не всеки има възможност да си поръча костюм от Армани, нали! И явно не може да си позволи да похарчи годишния доход на семейството си за едно "костумче"! Чудя се на акъла на родители, дето харчат луди пари, само и само да покажат, че отрочето им се е научило да брои до 12...без да се запъва...
260
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахахахатоя укробългарин от долния пост вече много изпростя ;)))За какво да ги е яд руснаците, че си добре бе, лалугер(не че си цъфнал и вързал де)? Нали от тях си пазариш и тока, и бензина, и газта, и коли и въглища и каквото се сетиш и още 200 пъти по толкова ;))Колкото по - богат си толкова повече ще пазариш. Яд ги е, че у нас е мизерия и няма промишленост, че щяхме да им купуваме повече стоките... А е мизерия щото не руснаците ти смазаха промишлеността ;)) кредити с 20% лихва... ;))))
259
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Весна Видева, ако се тревожеше така за бабите и дядовците ходещи пеша, както се разтревожила за момчето.....цена нямаше да има
258
53
 
10
 
! Отговори
Трагичен преди 7 години
Хайде сега всички да ревем за момчето със сивия костюм, че нямало лимузинадругите имали, пък то нямало...горкото!и представете си ХОДЕЛО ПЕШАми да вземем да му съберем пари за лимузина, да не ходи пеша Божее каква трагедия!
257
4
 
24
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Тея мамини до един са заминали,по-прости сигурно са само техните родители.....утрепчици......
256
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 7 години
Дуупе да ви е яко, би трябвало да ревете а не да скачате от радост ама ви е простено млади сте.И не се плашете от никого дори от Тиквата и журналята.На добър час !
255
1
 
62
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Може би момчето е било най-задръ.стения в класа, такъв с нестандартно мнение и поведение, такъв с който можеш да си говориш само за уроци и по научни теми. Той е черната овца в класа, сега всички го отбягват, но утре всички ще се натискат да са му приятели. Защо ли? Защото всички големи хора и в нашето и в миналите а и в бъдещите времена са били и ще бъдат различни. Те имат нестандартно виждане за нещата и постигат целите си с упорит труд. Другите затъват в блатото на живота и се носят по течени