Метрото до "Сребърна" – юни, юли или август?

Фандъкова с нов срок за новата станция на "Черни връх"
21 юни 2016 14:52,
50
Метрото до "Сребърна" – юни, юли или август?
Снимка: архив Булфото

Разширението на втората линия на метрото с новата станция до улица "Сребърна" по бул. "Черни връх" отново се отлага тихомълком.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че продължението ще бъде пуснато след два месеца, което означава към края на август.

През април тази година кметицата обеща, че влаковете ще пътуват до новата станция от 31 юли. В края на миналата година пък крайният срок беше краят на юни.

"Само след 2 месеца ще пуснем продължението на втората линия на метрото, до улица "Сребърна" по бул. "Черни връх", даде поредния срок Фандъкова по време на среща с Белгийско-Българския бизнес клуб.

Кметицата съобщи, че до края на годината предстои да започне строителството на още 5 нови метростанции.

"Най-важният и най-големият, може би и най-успешният проект, който изпълняваме, безспорно е за развитието на метрото", каза Фандъкова. Тя допълни, че той е един от най-зелените проекти, с доказано спестяване на вредни емисии.

Фандъкова съобщи, че през 2019 година ще има поне 12 км нови метролинии с 12 метростанции.

"По този начин метрото ще заеме 45% от дела на градския транспорт в София", обясни кметицата, цитирана от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Разстояние между спирките над 800-1000 метра не увеличава сериозно средната скорост на метрото, но създава сериозни неудобства - необходимост от допълнително довозване и по-слаба пешеходна достъпност на метростанциите. Затова посоченото е оптимално.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като онази *** песен на Поли Генова:"И 1, 2, 3 , 5 ,6 ,7....и 8, 9, 10.......и 27 521..."
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ строят по една станция на метрото на всеки две спирки на досегашния надземен транспорт, но го премахват. С други думи спирките се отдалечават много от хората, но до метрото се отива без довеждащ транспорт, защото такъв вече няма. В нормалните държави с традиции в използването на метрото, спирките на метрото са нагъсто само там, където са искали да махнат надземния транспорт, а където са го оставили, на три негови спирки, има една спирка на метрото и до нея може да се отиде с довеждащ трансп
18
4
 
5
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименНормално е разстоянията между станциите на метрото да са 800-1000 метра, повечето са приблизително толкова освен Г.М.Димитров-Мусагеница и Централна Гара-Лъвов Мост.
17
2
 
6
 
! Отговори
До 15 пешковица преди 7 години
Ако си купя карта, едно пътуване ще ми излезе няколко лева, примерно 5 или 10 лева. Така, че не давай акъл за неща, които не разбираш!
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
11 км метро и 11 станции на метрото - обяснимо е. От строежа на станциите се краде много повече, в сравнение с строежа на тунела на метрото. То ГЕРБ може и през 100 метра да ги сложат по тази причина. Изберете си ги пак и ще видите на какво още са способни.
15
5
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 10, реално, ако си купиш карта, цената на билетчето горе-доле ще ти дойде точно на 50-60 стотинки, така че се чудя за какво мрънкаш
14
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До до 11Може, а може и да не е, важното е, че има метро, с което да разцъква общо взето където си поиска.
13
10
 
12
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Пак се намериха критикари :) :) ей няма угодия Българското човече :). Метрото е мн по удобно от градския транспорт/таксита/и собствена кола. Като се има предвид големината на София на колко често искате да се спирките?!?! Едната на Сердика и другата в Младост??? Тцтцтцтцт..*** народ, та чак вдълбнат!!!
12
2
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Може да е ЛГБТ и да е участвал в прайда...
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не съм можел да разбера защо хора с мъжки псевдоними си слагат снимки на девойки като аватари. Е сега този Пешко: момченце ли е, момиченце ли е, или се възприема като амалгама между двата пола?
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално билета за градския транспорт в София трябва да струва около 50-60 ст., но пуста алчност гербаджийска, ненакрадоха се. Сега вероятно фандъкова и ГЕРБ пак ще вдигнат цената на билета, може би на два лева, защото ГЕРБ били построили 12 км метро и 12 нови метростанции.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки един километър, станция на метрото!!! Това да не е трамвай?!Ако продължават в същия дух, скоро ще има по един общ вход за две съседни метростанции.
8
11
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 6,от зор да измислиш кусури дрънкаш глупости - ще, ще, ще... Само за протокола билтчето за градския не беше пипано поне 6-7 години, точно през които се построи метрото (щото Станишко, Доганчо и Царя не ядат метро и го бяха замразили така да се каже). А иначе относно разстоянията за теб явно решението е да се пътува с влак или самолет из града
7
2
 
12
 
! Отговори
Къртица преди 7 години
И пак ще го пуснат предсрочно през месец август, независимо че първоначалния срок беше април ;)
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре тази кметица от ГЕРБ ще се изтъпани и ще оправдае новата цена от 3 лева за пътуване с метрото с тези нови 12 км и 12 метростанции. По принцип не става ясно защо има толкова нагъсто спирки на метрото. Добрата практика сочи, че на 1 спирка на метрото има 3 спирки на дублираш отгоре метрото надземен транспорт, т.е. разстоянията между спирките трябва да са по-големи и да остане надземния транспорт, а не да го махат, както некадърно правят общинарите и кметовете в последните години.
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С новите 12 метростанции,билетчето ще скокне към 2,80лв.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРОБарете са на асфалт,нали ***?
3
3
 
9
 
! Отговори
Марчето преди 7 години
Път да правят, в метрото няма бизнес!поздрави от АМ Хемус.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че усвояването върви по план. Самоковската *** - все по-богата.