Новата велоалея в Студентски град – паркинг!

Велосипедисти се оплакват, че трасето е много опасно
8 юли 2016 08:44,
21
Новата велоалея в Студентски град – паркинг!
Снимка: bTV

От няколко седмици Студентски град разполага с велоалея, но според жителите на столичния квартал карането на колело на това място не е станало нито по-удобно, нито по-безопасно.

Трасето е дълго километър и половина от УНСС до Зимния дворец на спорта.

Част от автомобилите спират до начертаната с боя алея, за да оставят място за велосипедистите, а други върху самата алея.

По този начин велосипедистите правят слалом между автомобилите.

Кметът на район Студентски споделя пред bTV, че при ремонта на булеварда в Студентски град не е била предвидена велоалея и е добавена накрая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
1
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 7 години
В България всеки иска законите да важат само за другите, а той да е тарикат. Сигурен съм, че никой от пишещите тук не спазва правилата за движение.
18
5
 
4
 
! Отговори
л преди 7 години
А защо по велоалеята карат и мотористи??? Толкова бързо минават, че най- малкото невнимание може да доведе до жертви! Или всеки кара както си иска между колите за да е първи... Никакъв ред няма и пълно безхаберие, всеки прави каквото си иска както и пресичащите кегли!
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей тези велосипедисти, много ви дразнят. Стойте си в потните коли и яжте мекици. А общината дето чертае една линия и я нарича велоалея.., смешна работа.
16
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Получава се нещо много интересно. Докато нямаше някаква специална регулация и очертания, нямаше някакви съществени дрязги между велосипедисти, пешеходци и шофьори. Когато започнаха да разчертават тротоарите пешеходците и велосипедистите настръхнаха едни срещу други. Като започнаха да боядисват и уличното платно, скараха шофьорите с велосипедистите.Защо се получи това е повече от ясно. Велосипедна алея не се прави като отнемаш мястото за движение на другите чрез очертаването на една жълта линия.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Закона за движение по пътищата пише, че по тротоарите велосипедисти могат да карат само ако са до 12 годишна възраст. Спазва ли се? Не! Спазват ли колоездачите закона? Пак не. Защо, тогава да се спазва да не се паркира, както на снимката?!
14
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Мястото на велосипедистите е на уличното платно, ако няма предвидена отделна велоалея, а не на тротоарите и не на допълнително отделена с една боя част от уличното платно. За съжаление в София, велосипедистите карат опасно по тротоарите или по улиците без да спазват никакви правила и никой не ги глобява.
13
7
 
2
 
! Отговори
До Елена преди 7 години
Не им обръщай внимание. Независимо за какво е статията, има няколко човека на които им се плаща да настройваъ един срещу друг хората. Това е принципа на всички русо/американо и т.н. - фили, разделяй и владел. Просто това им е работата. Няма нормаел ночовек, който да не се радва на зеленина и уреденост. Просто когато парите заговорят и те обръщат палачинката.
12
8
 
1
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До Анонимен:Да,наистина сте много!ХА,ХА,ХА..........Не искаш ли по-доброто или харесваш ***?Не искам да си мисля,че ми пише прасе,прикрито под анонимност!
11
10
 
4
 
! Отговори
л преди 7 години
Мястото на велосипедистите не е на пътното платно, където има интензивен трафик от автомобили! Те по този начин стават активни участници от движението и не познават правилника за движение по пътищата! Това е все едно да кара шофьор без книжка, което е предпоставка за ПТП! Не трябва велосипедистите да карат успоредно с автомобилите и още повече да се навират между колите и да са първи на светофарите, докато не стане някоя беля няма да се вземат мерки, но всеки си отговаря за себе си...
10
9
 
0
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Нонмер десит, ти и за *** за зели ни стааш, моа дат а оспокуя!!?!!!
9
6
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
По принцип е ясно че повечето ще си карат колелата в чужбина ,не по причини само велоалеите но чисто икономически.Но човек от време на време има желание да посети родината си.Дори и тя да е опасна.
8
13
 
10
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Това..тая *** велсопедалистите трябва да ги забранят със закон!!¡
7
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагли колоездачи - какво се оплакват! По-добре да ги свалим от тесните тротоари на улицата, където им е мястото, според закона за движение по пътищата. Разходете се малко из центъра на София и ще се ужасите от колоездачите. Бутат се по тесни тротоари между пешеходците, карат в насрещното, минават на червено, не спазват предимство на пешеходец на пешеходна пътека, карат си там, където е забранено за тях, например по пешеходната част на бул. Витоша и куп други подобни. Да се забранят велосипедите!
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ходи си в Германия бе 4, тук и без това сме много.
5
9
 
6
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Само ми не е ясно как за тези отдолу не е ок да отнемаш от пътното платно за велоалея, но е ок някой да си прасне колата е така?
4
8
 
16
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До Сп???нс:В Германия се движех с колело(по 7-8 км. около Бодензее),никой не преминаваше линиите,а алеите нищо общо с нашите.
3
0
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
В България трябва със закон да се забрано очертаването на велоалеи върху пешеходни алеи, тротоари, улици и булеварди. Велоалеите да си ги предвидят при строителството на нови пътища, а не както е сега, да взимат тротоарите от пешеходците или да набутват велоалеята между колите.Велоалеята трябва да е отделена физически, примерно с бордюр или тревна площ, от тротоарите и уличното платно.
2
1
 
23
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Поне спрете да се подигравате с тези "велоалеи" -1 км с колело се измина за 2-3 минути и на фона на 2 милионна София на начертаят две жълти линии не е никакво постижение. Все се заканвам , но тая неделя ще щракна 2-3 снимки на такива алеи в един неголям град ,та да направим съпоставка с тези в България- варненските засега обират точките.
1
0
 
29
 
! Отговори
омг преди 7 години
Ами нормално, когато няма планиране в изграждането на такъв тип инфраструктура. Велоалеята не е само да тръгнеш с кофите с боя и да си боядисваш по лично усмотрение и да отнемаш от вече съществуващото пътно платно. То в цяла София е опасно да караш колело, а по тези новите велоалеи е пълен ужас за шофьори и колоездачи взаимно. Българска работа...