Два случая на катастрофи в София заради... покемоните

Това зави шефът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев
22 юли 2016 09:36,
22
Два случая на катастрофи в София заради... покемоните
Снимка: Reuters, архив

Има два случая на леки катастрофи в София заради играта с покемоните. Това заяви шефът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев пред "Труд".

"Вече са наложени няколко санкции в последните дни заради използване на мобилния телефон по време на движение точно за тази игра. Като цяло това нарушение става все по-масово и моето мнение е, че глобата от 50 лв. трябва да се увеличи", допълни той.

По думите му вече над 60 на сто от катастрофите в столицата стават заради отвличане на вниманието на водача, най-често защото той участва в телефонни разговори.

"Той кара, но не мисли за пътя, а мисли за всичко друго. Застанете на едно кръстовище и ще видите какво се случва. Близо 90 на сто от водачите използват мобилни устройства - телефони, таблети и лаптопи, пишат SMS-и, пращат имейли… А това са млади хора, без достатъчен опит като водачи. Такова разсеяно и безотговорно поведение води до минаване на червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на пешеходните пътеки и най-много - неспазване на дистанция, от което често се предизвикват и верижни катастрофи", обясни комисар Тенев.

Той допълни още, че в последните няколко месеца с 30 на сто е нараснал броят на регистрираните нови автомобили.

"При колите втора употреба също има увеличение, но е по-малко - към 8-10 на сто. В случая говоря за ръст при новите автомобили, току-що произведени, които идват у нас от официални вносители и се продават предимно на лизинг. Повечето са товарни коли, собственост на транспортни фирми със седалища в София, но с изнесена дейност например в Испания, Белгия, Германия", каза още шефът на КАТ-София.

Тенчо Тенев апелира като граждани да се отнасяме с разбиране и търпение към строителната програма на Столичната община.

"Сами виждате, че се пускат отсечки и съоръжения, които имат за цел да облекчават движението, строят се станциите от третия лъч на метрото. Естествено е да има затруднения и в първите дни след затваряне на даден участък да има задръствания, докато водачите свикнат с алтернативните маршрути. Не беше лесно за всички нас като шофьори, докато се ремонтираше "Цариградско шосе" или се строеше надлезът при Телевизионната кула, но вече усещаме колко по-бързо минаваме през тези участъци. Нека имаме малко повече търпение и да дадем възможност на строителите да си свършат работата", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божеее.... Не съм вярвал, че има българи, т.ъпи почти като американците!
14
0
 
1
 
! Отговори
Каручка преди 7 години
До ДимитърМитаче, я пак си прочети наредбата..................... " Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2015 г.) На водача на моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен чрез устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му." - ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си направиш селфи с покемон, докато шофираш - ей това е висш пилотаж на ф-16.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един покемон космат с дебел врат и едно ОкО дълъг 18 санта нямой покемонжия ако иска може го хване за яката ама много плюе
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък и да ми звънят не вдигам. Карам си спокойно и си слушам музичка. Я ще е шефа, я ще е жената или някой друг натрапник. После като ме питат викам - "Ами шофирах"
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, щото караме стари таралясници, всяка що годе по-нова кола има блутуут.....
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А БЕ ХОРА , НЯМАТЕ ЛИ СИ П'И/КИ ДА СИ ИГРАЕТЕ , МИ СТЕ ТРЪГНАЛИ С ТЕЗ ПОКЕМОНИ
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно как рушветчиите са установили че катастрофите са станали заради лов на покемони, при условие че единственото което им е набито в милиционерските кратуни е несъобразена скорост. А аз карайки си ловя покемони на таблета.
7
3
 
6
 
! Отговори
Кико М6 преди 7 години
До АнонименТакиа наиш колко съм ги драл
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да ме надъни заради тея простотии и после ще му седи главата вдлъбната доживот !
5
3
 
26
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 7 години
Всички съвети давани от служители на КАТ винаги водят до по-лошо.Какво пише в закона:Чл. 104а. На водача на моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен чрез устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му.Значи по закон имат право да ползват телефон по определен начин, Нищо не пише за мобилни устройства, вкл. таблети, лаптопи. Този да вземе да седне да наблюдава как (не)работят подчинените му!
4
14
 
5
 
! Отговори
Кико М6 преди 7 години
От де да я сваля таз игра ве? И да, че карам че играя, шото мога
3
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тия покемони бе?Всеки за тях разправя.Каква е тая простотия?Навремето играехме Мортал комбат.Какви са тия дивотии сега?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешиш. "Ползване", а не "разговаряне".
1
10
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Не знам кого ще глобяват, но в закона пише, че е забранено да се разговаря чрез мобилен телефон. Другите дейности не са упоменати.