На Женския пазар: Ако искаш 3 кутии, давам ги за 7 лв.

Където и да се обърнеш мургави търговци предлагат цигари без бандерол
Обновена: 22 авг 2016 16:24 | 22 авг 2016 15:37,
33
На Женския пазар: Ако искаш 3 кутии, давам ги за 7 лв.
Снимка: архив Булфото

На Женския пазар в центъра на София нелегалната търговия върви с пълна сила. Където и да се обърнеш, мургави търговци предлагат цигари без бандерол. Склонни са и на отстъпки – три кутии за 7 лева.

Това пише "Труд" и припомня изказвания на различни представители на властта за рекордни приходи в бюджета от мерките срещу контрабандата.

Да, в битката срещу нелегалната търговия по алеите на Женския пазар има камери, патрулират и полицаи. Но... ето един съмнителен търговец. Седнал на бордюр, а в краката му обърната касета, върху която са наредени пликчета с отрова за хлебарки и мравки.

На въпроса нещо друго продава ли, той отговаря с въпрос: "Вие какво търсите?". Щом разбира, че се търсят цигари, казва, че продава "Премиум" по 3 лв. кутията, но трябва да се почака. Взима парите, а от близката пейка идва негов човек, който застава до касетата. Търговецът тръгва към малките улички. Връща се след 5 минути, носи кутията и казва. "Отвори си чантата, ще я пусна вътре" и сочи с поглед охранителната камера наблизо.

Друга алея. На малка сергия мъж взема от продавача кутия с цигари и бързо я скрива в джоба си. Когато чува, че друг иска цигари, той пита подозрително: "Ти си нова, откъде ма знайш?". После казва: "Няма да те върна, ама вече давам само на наши, дето ги познавам". След още малко се отпуска и вече предлага отстъпка: "Ако искаш 3 кутии "Президент", давам ги за 7 лв."

На въпроса откъде ги взима, отговаря: "Вършим си услуга за услуга с мои познати. Аз им давам от моя стока, те от тяхната".

Контрабандните цигари се продават на бежанците, които живеят или се събират около Лъвов мост. Снабдяват ги техни сънародници араби, на които ромите доставят по няколко стека на седмица. Обикалящите по пазара продавачи на дребно не носят в себе си повече от 1-2 кутии. И да ги хванат, щетите не са големи. За 5-6 кутии или за стек дилърът ходи с клиента до "склада", откъдето изнася цигарите в черен непрозрачен плик.

"Нелегалните цигари, които се продават в София, пристигат главно от Сърбия и Македония. Преди бяха повечето от Гърция, но вече много по-рядко, защото вече много проверяват тировете", обяснява продавач. Според него в Пловдив и Хасково вървят контрабандни цигари от Турция, но те рядко стигат до Женския пазар.

"Най-много се търсят тънки цигари от жените. Мъжете купуват всичко, даже и рязан тютюн", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пушенето е такъв смрадлив и гнусен навик.Около пушачите се носи аромат на ***.Общо взето само простаци пушат вече.
23
1
 
2
 
! Отговори
poro преди 7 години
"склада" са контейнерите за ***. Поне на димитър петков е така.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво да прават.Нали и той човек.ТрябвА нещо да яде.Каде да работи.То няма работа за българите камо ли за ромите.А и кой частник ще вземе ром на работа.Той не може да се разпише,неграмотни са.А и те не са много по работата.Те не са на пазара от вчера,а са там от 25години и ще продължават да са там ако нещо в таа държава не се промени.
21
0
 
9
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Така е защото на близо няма полицейска служба.Чак от другата страна на реката е.Докато заобиколът и те избягат.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно, написах коментар, че трябва да се спрат източниците, вместо да се ловят продавачите по пазарите, щото това е отчаяно безмислена работа и от сайта го изтриха. Да не би да имат нещо против?
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е сега времето да се ловят ц.и.гани по пазарите. Идат избори, а м.ан.галите са най-добрите избиратели.
18
1
 
4
 
! Отговори
ау................. преди 7 години
СТРАНДЖАТА ОДИСЕЙ ШОП и др ***
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооооооо,добър ден.На женския пазар одавна се върти търговия с цигари под носа на полицията,но съществени резултати няма.От време на време ги поразреждат,имам пред вид,че не са на всеки метър-два,а по-нарядко,но си стоят там и нищо не ги плаши.И когато на един му казах,че полицията идва,той ми се изсмя в лицето и ми каза,че докато е еди кой си на власт,страшно няма.Повече няма какво да коментирам.
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази държава големите риби ги пазят рибарите.
15
3
 
23
 
! Отговори
тиква преди 7 години
Днес, само как състрадателно описва контрабандата с цигари. Иснината е, че се закриля от най-високо ниво. Нали г-н премиер от банкя. А пък същия щял да води тежки преговори в края ва седмицата с ес. Преговори води личност, която има мозък, опит. Полическа далновидност, дипломатически усет, неща, които на пожарникаря липсват.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро ще пуснат и контрабадни винетки по 30 лева парчето.
13
0
 
15
 
! Отговори
Емил преди 7 години
Та то и на пазара (Димитър Петков) е същото.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г рб се бори с "престъпността"
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време търговията е била такава, като на женския пазар. Оставете търговците. Щом има търсене ще има и предлагане.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е . Защо да хранят Пеевски Булгартабак нали е негов.
9
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен6Не що си се объркал другарю.Не Бокич продаде Българтабак на алкохолиците.
8
4
 
17
 
! Отговори
Марк Твен преди 7 години
И сега ако все още има хора които смятат, че пушенето е вреден навик, а не зависимост към наркотик значи все още има хора които мислят, че щъркелите носят бебетата! Да си наркоман не е страшно. Просто първо тябва да си го признаеш и да вземеш мерки.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефовете на тия от Женския пазар са същите и на дрогата. Някой яко богатее сега. Някой да е учуден?
6
27
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До РОССИЯСамо така, Булгартабак е собственост на Россия.Дай Боже повече *** като тия.Всяка загуба за Россия е тържество за България та ако ще от *** да идва.
5
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено е. Те какво си мислят - ще направят заплатите по 500 лева, цигарите по 10 лева кутията и баламите ще купуват?!? Що? Щото 90% от цената да влезе в джоба на Бокич? Така де - да ги "усвои". Ами няма да стане... Лаком г*з глава затрива.