Хотелиер заграби незаконно плаж, скъпа му била концесията

Има шезлонги и чадъри, но само за гостите на хотела
Обновена: 27 авг 2016 14:22 | 27 авг 2016 14:15,
58
Хотелиер заграби незаконно плаж, скъпа му била концесията
Снимка: Министерски съвет

Хотелиер заграби част от плажа в местността Фичоза край Варна. На ивицата са разположени десетки чадъри и шезлонги, без да е платен наем или концесия.

Поставени са шезлонги и чадъри с уговорката, че са само за гостите за гостите на хотела.

Обяснението на управата на хотела е, че...концесията е безбожно скъпа. Била 50 000 лв., а те не могли да си го позволят. "С удоволствие ще си платим концесията, ако цената е разумна", коментира Мария Каймаканова, управител на хотела пред Нова тв.

Плажът на Фичоза по документи е неохраняем, няма концесионер или наемател. Спасителят е осигурен от областна управа.

"Не е редно да има такива табели, че шезлонги и чадъри са запазени за гостите на някакъв хотел. Абсурдно е това – плажът трябва да бъде свободен за всеки", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Заради нарушението в хотела веднага започна проверка. А гостите нямат представа, че плажуват на заграбена територия.

"Санкцията за юридически лица е от 10 до 50 000 лева. Имаме 24 часа мобилна група по цялото Черноморие, северното и южното са разпределени и тази мобилна група работи извън останалите проверяващи, които по график проверяват", добави министърът на туризма Николина Ангелкова.

За другото лято ще се обмислят специални санкции за нарушения на неохраняемите плажове. Има ли и колко още такива нарушения са констатирани по нашето Черноморие, от министерството предстои да обявят официално. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: хотелиерХОТЕЛФичоза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
11
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Ако президент, премиер, Министерски Съвет и Народно Събрание работят в тази държава, веднага президента, дори не като президент а като обикновен гражданин, да каже на премиера, да внесе в НС искане със разнищване на случаите с всички плажове в държавата. Защото всеки плаж е частен вече а не може да е частен. Да попита, кой и защо,продава плажовете, след като няма продава да ги продава и кой и защо ги купуват. Нарушават конституцията на РБ и направо под съдебна отговорност. И продавачи и купувачи
19
1
 
24
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
В същото време искам да се обърна към някой който може да вземе отношение по въпроса. В конституцията на България пише че всички плажове са на гражданите на Република България. Никой няма право да продава и да купува плажове. Плажовете са на гражданите и всеки един има право, когато иска да отиде където иска и на който иска плаж.Така че да се вземе отношение. Няма частни плажове, няма концесии и истории. Плажовете са свободни зони за гражданите на страната. Това що не коментират НС, м?????
18
2
 
15
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Не иска да плаща 50 бона за концесия, обаче сега ще трябва да плати 50 бона глоба за това че е заграбил плажа. Ето такива трябва да са глобите - равностойни и по високи от цената на това което си откраднал. Не като Масларова - прибра 5млн. а я пуснаха под гаранция за 50 000. Що за глупост? Гаранция ли? Добре - 5млн. имаш, знаем че имаш, давай ги. Точка по въпроса. А те.. 50 000 и я пуснаха. Така и аз искам, да крада милиони и като ме хванат да платя някакви си жалки 40-50 бона. Що пък да не.
17
1
 
23
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Какви ли не нарушения ще излязат, обаче след като активният сезон вече приключи.Тези нарушения невидими ли бяха за ордите, проверяващи курортите ни и местата по Черноморието?А къде са спали общинарите цяло лято, след като общината се грижи за тази част от ивицата? Значи областната дирекция осигурява охранител, но не вижда чадърите и шезлонгите ли?Ей на това му се казва корупция. Сега би следвало да бъдат глобени и уволнени съответните длъжностни лица. Да, ама - не!И така до следващото лято.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не прилича вече на беззаконие, а на болестно състояние.
15
2
 
11
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Вие от министерството на туризюа в България дронове нямате ли .Я пуснете един дрон и снимки ще ви направи и филм ще ви направи на Черноморското крайбрежие .Където има концесионер втори няма да стъпитам но нарушенията са там където няма концесионер ,всеки прВи какеото си иска .
14
8
 
10
 
! Отговори
СЛЕД СССР преди 7 години
След 5 години Държавата България няма да притежава територията да Черно Море .Там се очертава Сепаратистка Държава , не се плащат Данъците .Тогава Държавата ни трябва да праща Армията като Украйна .
13
1
 
36
 
! Отговори
лапачка преди 7 години
Няма не охраняеми плажове .Мутрите охраняват тука.Тях пък ги охраняват политиците.Всички заедно пък се охранват.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невярвам, че това е възможно! Не :/
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
смешниса концесионерите само като им сметна набързо приходи разходи се оказва че печалбата е между 10 и 20 пъти вложенето включая заплати за персонал. "*** как ша давам пари бе баце язе съм си мутра само знам да вземам" само сметненте 100 чадъра по 20лева на ден са 2 бона на ден за една седмица са избили заплатата на персонала за сезона за месец концесията и данъците (те касови бележки не издават де имат някви смешни билети, т.е крият оборот) и 2 месеца и нещо са им чиста печалба.
10
0
 
22
 
! Отговори
далавера на хотелиер преди 7 години
Мила Родино,ти си земен рай,на крадци и мафиябезкрай...безкрай.
9
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой прави ли му впечатление че проверката е в края на сезона. Цяло лято са смукали от плажовете и са малко предизборно, леко лежерно правим проверка естествено активно отразена в медиите
8
1
 
53
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Сиренето ми е скъпо в магазина. Ще си вземам без да плащам докато не сложат разумни цени. И почивка в този хотел ще направя, но с тези цени няма как да им платя. Ама те хората ще ме разберат. Гледам са свестни
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тоя ли е държавата?
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имахме адекватно управление повече от половината от тези хотели трябваше да ги последва съдбата на мавзолея. Държавна заповед, бум и чао!
5
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами тогава ги Глобете с 50 000 лв. Другя път.. ще си платя доброволно... така и така държавата е изгбила 50 000... сега е момента да си ги прибере... ако това се случи в друга - Нормална държава санкцията ще бъде 3 пъти по висока от поиската за концесия на плажа... но Уви.. тук глобата вероятно ще бъде 10 000 и естествено ще бъде Обжалвана... заова и Няма Държава... Всеки я Ши-ба
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами взимате им таксата в троен размер или лиценза и готово. Еб*си тарикатите само в тая територия
3
2
 
30
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Смотана държава,какво ще плати глоба и до там..........след това защо другите го правят........със измамите по телефона същата работа.......по медии и телевизия тръбят за бога хора не си давайте парите........и във същото време след като ги хванат нищо не им правят.....дай му 10г.затвор и след това другите един по един ще се замислят да се представят за доктори,адвокати,полицай.......
2
2
 
14
 
! Отговори
Getsbi преди 7 години
Kato vi e skapa koncesiqta nqmate koncesiq.A ne pi6ete samo za gosti na hotela VI ,pri polojenie 4e plaja e publi4na darjavna sobstvenost...i na men mi e skapa Panamera turbo kvo pravim otivam i q vziam li i kazvam mi da 6te6e da q platq ako be6e na normalna cena.Pisna mi zaradi takiva da izliza lo6o ime na na6ite morski kurorti,do6al nai veroqtno ot mainata si nagaltal se3 s krediti za hotel no iska6 i ""4asten"" palaj
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До другото лято,дано да не ни е толкова некадърна министърката