София не може да се затвори за мигрантите, обяви Фандъкова

Столичният кмет обаче поиска повече сигурност за гражданите
17 дек 2016 10:52, Красимир Ангелов
145
София не може да се затвори за мигрантите, обяви Фандъкова
Снимка: БТА

София не може да се затвори за мигрантите, но трябва да гарантира сигурност на гражданите си, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването "Годината" на Дарик радио.

Хората имат нужда от сериозни лидери, които да им вдъхнат увереност. Времето е неспокойно, хората очакват бързи решения и конкретни резултати, призна столичният градоначалник.

По думите на Фандъкова около центъра има постоянно полицейско присъствие, както и видеонаблюдение, които да гарантират сигурността на хората.

"Няма как да не признаем, че хората се притесняват, когато видят група младежи мигранти в центъра на София в тъмната част от денонощието. Затова искам повече полиция", подчерта кметът на столицата.

Фандъкова коментира и големите транспортни проекти в София, като призна, че те наистина затрудняват гражданите, но изрази благодарност към хората за търпението. Тя отново определи като ключово извеждането на трафика извън центъра на града и посочи Софийския околовръстен път като основна цел и за следващата година. През 2017 ще се работи по продължението на разширението на Южната дъга с кръстовището на Горубляне, подчерта Фандъкова.

"Всяко нещо струва пари", продължи столичният градоначалник по отношение на цената на билетчето. Тя отново подчерта, че приоритет е използването на карти, чрез които пътуването на практика излиза по-евтино за редовните пътници.

В коментар на политическата криза в страна, Фандъкова обяви, че е скептична за съставянето на правителство в рамките на това НС. "Разбира се обаче е важно да се води диалог, защото е важно да разберем какво искат да направят нашите партньори от РБ", допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марш на картофите в Самоков !ОСТАВКА !!!
100
0
 
10
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
Полицейското присъствие не гарантира сигурност на хората. Сигурността е да се спазват законите и да важат еднакво за всички.
99
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
А защо да не може да се затвори???? Идват без документи, нелегално преминават границата. Освен това са и доста съмнителни и арогантни типчета.
98
0
 
12
 
! Отговори
Tt преди 7 години
А софиянци преди време щяха искат такса за влизане на провинциалисти в столицата. *** държава...така ни се пада. За чужи може ,а за сънародници - не!?!?!
97
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Надявам се да пукнет, всички продажници гнусни...
96
0
 
18
 
! Отговори
Илчо преди 7 години
Защо да не може да се затвори за емигранти?Направете допитване до народа и да видим какво мисли!
95
0
 
16
 
! Отговори
Националисти трябват преди 7 години
Националисти трябват, не политици подлизурковци на глобалистични, меркелски, и соросоидски планове. Християнските ни традиции са под много сериозна заплаха. Нямам нищо против никои народности, но имам против унищожаването на нашата Българска култура и ценности за сметка на Ислямски. (Черния цвят е синоним на тъмните сили. Какво съвпадение, на снимката все служители на тъмни интереси. По това как се облича човек може да се вадят и заключения за вътрешния живот на човека.)
94
0
 
4
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Na6ti upravnizi niamat sobstveno mnenie po vatre6nodarjavnite raboti,TRIABVA DA 4AKAME G .OT BRUKSEL KAKVO 6TE ISMADRIAT. Ta 6te ri6im kakvo da pravi a do togava;ia kamilata ia kamilaria;.
93
0
 
21
 
! Отговори
До Данчето от Мони преди 7 години
Колегите ви от Тел Авив обраха всички незаконни суданци и ги вкараха до един в лагер.Получаваха еднодневни пропуски от 6 сутринта до 6 вечерта. В пропуска пише на кой строеж им е позволено да работят. Заплащането им беше минимално, включваше застраховка и разходи по лагера. Хванеха ли някой след 6 вечерта директно го екстрадираха за Судан. Накрая всички ги екстрадираха. Преди полета им дадоха по 1000 долара и ги качиха на самолети за Судан.Границите се пазят и гражданите са спокойни.
92
0
 
22
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Никои ,никога не е искал да се спират и затварят легалните имигранти. Искането е София да се затвори за престъпниците ,терористи , бягащи от отмъщението на законната Сирийска власт и престъпно преминали през границата ни ! Става въпрос за Брадатите резачи на глави ,който сега бягат от Алепо през Турция и България /Пазарджик/-/София / !
91
0
 
28
 
! Отговори
Американ преди 7 години
"София не може да се затвори за мигрантите" -- що да не може?
90
1
 
6
 
! Отговори
Будалистан преди 7 години
АЙДЕ НА КАЗАНА БГ КЛОШАРИТЕ
89
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците по принцип ли са умствено увредени или ходят на специално обучение за целта?
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто няколко трябва да останат. Да лежат на земята.
87
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха тия реват от фандъкова що щото ви направи столицата а бе вие срам нямате ли или тия пребоядисаните са взели да се завръщат в бсп явно станишев добре храни факт е пречат навсякъде и боико ко не хване метлата 20 години бил лидер на бсп естествено е подпомага тях че няма да си мръдне пръста е зарад това тия партии са по няколко мандата и смяна на процеса следваща е вмро и атака
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сами ще си заминат срамно е днес вървеки си по улицата на един град чиито безхаберие голямо но и простотията също казват роми просят грешка и българи вече има и докато тия умници се карат за отпуските народа ще станем имигранти като тия де сумтим а тия де спят сега вървете на хаваи и не се връщаите
85
4
 
27
 
! Отговори
оти преди 7 години
Манолова хвана я рака - стана човек, даже Топлофикация съди.Фандъкова хвана я рака - стана корумпирана, говори глупости, зида нови стени на стара софия, дигна билета 1.60, лиже бежански *** и Гербиски, тотално изтреще. Да си беше седела в класната стая , не би се толко насрала. Всички ти виждат мръсотиите и все повече те мразят.
84
2
 
47
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
НЕ че не може, няма желание за разкарване на мигрантите. Особено сега с тези евро пари е още по-сладко, трябва да има повече мигранти, за да се вземат повече пари . Просто бизнес. А, бизнесмените живеят в затворени комплексни ходят с охрана и ги били оная работа за страховете на простосмъртните.
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ama drugarko fandakova tebe te kara schofior s skap djip saschto ne hodi6 po ulizite s metroto i dr sofiiski transport pirasna li fandakova a i rodata ti se vosi s djipa ja otivai ot kadeto si do6la fandakova
82
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като не може учителката по руски си заминава. Просто е.