Фандъкова призна: Общинари – в имотната мафия

Опитите за кражба на имоти не са от днес, смята кметицата
4 яну 2017 10:30,
46
Фандъкова призна: Общинари – в имотната мафия
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В общинската администрация има хора, които работят за имотната мафия. Това признание направи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Бившият районен кмет на "Младост" вероятно няма общо със схемите за кражби на апетитни парцели в столицата, но със сигурност служители на общината са свързани с имотната мафия, каза кметицата пред bTV.

Така тя коментира разследването, че огромно количество имоти в "Младост" и населените места около София са били придобити с фиктивна реституция, базирана на подправени документи.

Още по темата

Бившата кметица на района Цвета Авджиева от ГЕРБ пък беше принудена да подаде оставка след граждански протести срещу застрояването на зелени площи в един от най-големите жилищни комплекси в столицата.

"Опити за кражба на имоти не се правят за първи път. Ние имахме случаи, в които успяхме да защитим обществения интерес", каза Фандъкова и даде пример с парк "Възраждане". Тогава бе подправен подписа на Бойко Борисов в качеството му на кмет.

Освен това районни кметове са успели да спасят от застрояване зелени площи в "Подуене", "Красно село", "Слатина" и др.

Фандъкова коментира и тревожните данни за замърсяване на въздуха. Вчера в няколко квартала в столицата, сред които "Павлово", "Надежда", "Красно село" запрашаването е било до 9 пъти над нормата.

Най-големият проблем за качеството на въздуха в София през зимните месеци е отоплението на твърдо гориво. Затова и най-високите нива на прахови частици са замерени в дните след Нова година, когато нямаше сериозен трафик в София, посочи Йорданка Фандъкова.

"Замърсяването е в двата квартала близо до периферните райони на София, които най-често се отопляват с твърдо гориво", обясни тя.

Фандъкова съобщи, че е обмислян вариант за поставяне на филтри на комините, но той не е бил достатъчно ефективен. Училищата и детските градини, които са на нафта или въглища постепенно минават на газ, където е възможно, или получават ВЕИ инсталации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Трябваше 2009 година Лукоил-Нефтохим да произвежда само Евро 5 нафта - познайте дали се случи! Нема начин - Златев и Боце пляскат карти заедно... За какво да се напрягат *** да инвестират в производството - раята нека се трови с гадната руска нафта...
43
0
 
4
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До Аферим стрино Данче!НЯМАМ ДУМИ СЕГА ЛИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА *** КАКО! И САМО ТОВА ЛИ/ А КАКВА МАФИЯ ВЪРТИТЕ ПО БОЛНИЦИТЕ САМО С ТАЯ ОБЩИНА НАЗНАЧАВАТ СЕ ВРЪЗКАРКИ КОИТО ХАБЕР СИ НЯМАТ КЪДЕ СА! ЕЙ ПИСНА МИ ОТ ТЕБЕ ДАСКАЛКЕ ДА С Е ПРАВИШ НА НАИВНА НЯМА ЛИ ТЕБЕ КОЙ ДА РАЗКАРА НАЙ ПОСЛЕ!
42
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
"Най-големият проблем за качеството на въздуха в София през зимните месеци е отоплението на твърдо гориво."Така е - от май до октомври печките дънят, та се късат, затова и през лятото въздуха е още по-мръсен!!!
41
3
 
11
 
! Отговори
Аферим стрино Данче! преди 7 години
Компирка Самоковска направи откритието на века ... кой ли да се сети, че има общинари свързани с имотната мафия ... това просто не може да бъде!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мишоци - И изводът е, че или хората са много глупави, или са част от схемата за кражби. Ум не ми го побира.Има дълго да се чудиш! И аз вярвах в промяна за хубаво, но когато се появи "царя" и как всички, за пореден път, изтопуркаха тогава към него, спрях да се чудя как и защо "гласува" нашенецът. Ясно е, почти всички са в схемата за далавера (иначе кражби). У нас тя е кодирана по някоя от формулите: "наш човек", "мой човек", "наши хора", "свой". С една дума - клиентела. Клечи на мафията.
39
4
 
4
 
! Отговори
Ветровито преди 7 години
Къде е МАЯ МАНОЛОВАТА да унищоижи парното на София още повече. После се чудите защо е мръсен въздуха.Хората им направили парно, а те мъкнат изгнилите дърва за да са "на далавера". А Данчето откри топлата вода - умрех от смей.
38
1
 
4
 
! Отговори
Имот преди 7 години
Какво чакат ? Ясно е кои са държавни и общински земи по свидетелски показания на шопите и поколенията
37
3
 
7
 
! Отговори
Мишоци преди 7 години
"Сега като е признала е редно да отиде да даде и показания пред съответните власти."Абсолютно! Ама все пак тя е от ГЕРБ - говори, говори, говори глупости, а като дойде време за действия се крие като мишок в дупката си. А хората си гласуват за празните обещания и продължават да гласуват за човек, който очевидно ги лъже. И изводът е, че или хората са много глупави, или са част от схемата за кражби. Ум не ми го побира.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...но със сигурност служители на общината са свързани с имотната мафия, каза кметицата пред bTV."Фандъкова се превръща в поредния празнодумец с тези си изказвания. Празни думи без доказателства и без конкретни имена си е излагация. Или назовазаш хората, които са крали, или си мълчиш. На такива глупави начини за трупане на рейтинг сме се нагледали много. И Бойко сума ти време говореше как ще вкара в затвора всички, свързани с далаверите по заменките. Но нъцки - просто един празнодумец.
35
2
 
16
 
! Отговори
Да отиват на топло преди 7 години
"В общинската администрация има хора, които работят за имотната мафия. Това признание направи кметът на София Йорданка Фандъкова."Ами да ги назове по имена и съответните хора и да ги вкарва в затвора. Иначе кмемицата просто се излага с такива недоказани твърдения и клевети.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OT UCHITELKA PO RUSKI OTGOVORNOST, PROSTO E NEVUSMOJHNO.
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички политици сте в тази мафия, то без ваше одобрение нещата няма как да станат.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Да, но за 27 години се нароиха толкова много, доста по-изпечени крадци, сега палачинката се обръща. Вдигни си носа извън шлифера на ББ и виж накъде вървят нещата! Не се диша от калинки и техните изпарения!
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е не, не е истина. Крадци в Софийска община?! Не е възможно. Просто не е възможно. Всички държавни служители са честни и никога нищо не са откраднали през живота си.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са чиновниците, които искат заплата? Къде са МВР,ДАНС, ПРОКУРАТУРАТА ?Защо Господарите разкриват десетки престъпления и схеми, а тези които вземат заплата от нашите данъци СИ БЪРКАТ В НОСА. ?
29
2
 
10
 
! Отговори
Фъстък преди 7 години
А защо е бивш - бившия кмет на младост ? Нали всичко е ОК
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Po fisionomiyata i lichi che ne e otgovorna kato Lichnost. Pokriva se V kolektivnata BESODGOVORNOST
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПонеже твоята партия направи погром в София никой вече не гласува за БКП-БСП и затова града се развива така добре. Да ти припомня че Тодор Живков , Людмила Живкова , Владимир Живков , Жени Живкова , Александър Лилов и всички големци от ЦК на БКП са построили къщи върху крадена земя в Бояна . Капиш червена тикво .
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ishoda e da se kajhat imenata I adresite na imontnite prestupnizi NA OBSHTESTVENOSTA
25
2
 
15
 
! Отговори
Информиран преди 7 години
Относно този подпис на Тиквочев беше правена експертиза в Англия и се оказа, че е истински. Но това не се огласи, я подписващият се издигна...