Тука има, тука няма, къде има... парно

11 аварии имало, но били отстранени, топло имало, но слабо
Обновена: 8 фев 2017 09:34 | 8 фев 2017 09:10,
93
Тука има, тука няма, къде има... парно
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Токов удар е причинил аварията в топлоподаването, обяви инж. Боян Паунов от столичната "Топлофикация".

Той заяви, че в момента е възстановено топлоподаването във всички квартали на София, но тъй като все още се работи по отстраняване на проблема, е вероятно да има колебания. По думите му 11 аварии са довели до проблема в София.

Още по темата

Към момента топлоподаването е възстановено във всички квартали на София, но в резултат на открития пробив срещу един от търговските центрове в столицата има колебание в хидравликата, и в част от кварталите "Младост" и "Студентски град" е нарушено топлоподаването, но не и спрян, каза инж. Паунов пред Bulgaria ON AIR.

От Топлофикация работят по отстраняване на проблема, но постоянно възниквали нови пробиви.

"В кварталите "Студентски град", всички части на "Младост", "Мусагеница", част от "Витоша" след 9 часа ще бъде преустановено топлоподаването, за да се отстрани големият проблем, който е на "Цариградско шосе", посочи инж. Паунов като уточни, че в тези квартали 48 часа няма да има парно и топла вода.

Инж. Паунов подчерта, че за тези часове, в които е нямало топлоподаване, няма да се начислява нищо на клиентите. По думите му, ако аварията не бъде отстранена до 48 часа, то те ще получат неустойка.

В петък в 18:30 часа е станал токов удар, който е прекъснал електроснабдяването в помпена станция "Лозенец", припомни той.

"Във високите квартали като "Младост"4 и "Студентски град" има голяма денивелацията спрямо топлоизточника ТЕЦ София-Изток. В резултат на изключването на тази помпена мощност голямо количество вода започва да се връща към ниската част и се получава хидравличен удар. Той товари топлопреносната мрежа и в определени участъци се появява пробив. Това налага неговото отстраняване, тъй като мрежата трябва да е херметична и трябва да бъде запълнена с вода. Иначе, ако се натовари с вода, тя ще изтече", обясни той.

От "Топлофикация" София твърдят, че досега не са имали подобна авария. Инж. Паунов твърди, че тя няма нищо общо със студеното време, а състоянието на топлопреносната мрежа е добро.

Според омбудсмана Мая Манолова има опънат институционален чадър над "Топлофикация". Именно това била причината за тежкото положение на дружеството.

Тя се опитала да зададе въпроси на общинския съвет, но не била чута. Дружеството уж имало информационна система, която да приема онлайн жалби, но при сегашната авария се оказало, че тя не работи. Според инвестиционната програма на дружеството за миналата година има ремонт на 1 км. тръби.

"Това означава, че за ремонт на цялата мрежа са необходими 10 века", обясни Мая Манолова. Компенсации можело да има, но трудно ще се докаже, без да си подал жалба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Ами.. преди 7 години
Така ще е .Като не сте чели книжката,дето не я дочел еднокнижния.....Комунистите са виновни,че докато се бори с тях,не му остава време.Ще видите като вкара отново на жълтите павета "нашите",как ще борят "***" с вувузели,тУпани,безплатни кафенца и топли банички и голи зад--ци.Ми то сън не ги лови от русофобия,путинофобия,боцофилия,американофилия,духа им червен вятър в главите и трови живуркането им.Сините пъпки отново се пукнаха.Я колко см рад из сайтовете.БЕгам!
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че не им е спрял тока като беше минус 20 щяха да изпуснат голямото надписване на сметки.Като гледам колко бързо отстраняват проблема, може направо да не пускат парното, а само топлата вода за битови нужди. Тъкмо няма да чакат хората после при +20 градуса да ги убеждават как се нуждаят от парното да е на 6.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй ли?! В Люлин все още НЯМА нито парно, нито топла вода и е така от вчера!
60
0
 
3
 
! Отговори
жужи преди 7 години
по рано вальо-топлото сега гошо-студеното
59
1
 
6
 
! Отговори
LILI преди 7 години
Червени, сини, зелени...... какви ли не. Но в Младост-2 вече 4-ти ден няма топла вода и парно. Каквото и да казва тоз монополист, че тук там имало... нема та нема
58
1
 
8
 
! Отговори
Виновни не са Бойко, преди 7 години
Светла Виновни не са Бойко, Фандъкова, Герджиков, а бай Тошо. Строил, ремонтирал, поддържал. Сега 30 години безхаберие и гърмят тунели, топло и електропреносни системи, хлътват павета по основни улици. Чакам следващи изненади
57
1
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 7 години
Хахаха, всъщност съм на 31 год, но да оставим това! А на теб колко ти платиха или си *** по рождение ;)
56
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте се какво представлява БСП . Др. Герджиков днес е сменил половината областни управители с мотив да се проведат честни избори. Такова малоумие не съм виждал . Ти от кога ги познаваш какви са та ги сменяш . Моята информация е , че Нинова е дала списък кои да се сменят и кой да е новия . Ето това е терористичната партия БКП-БСП . Затова ще има в скоро време бунтове против БСП . Хубаво го запомнете .
55
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Абе,хора..65Точно така с принуда ще махнем БСП от власта , те от друго не разбират .
54
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66Червен каскет , такива протести ще има ако случайно БСП спечели , че на червените бабички свят ще им се извие .
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Гео Милев и Иван Асен е тука има, тука нема. Пуснат го за няколко часа после пак го спрат, а от снощи няма изобщо. Водата варира между хладка и ледена.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 64 СрамЕйй откога чаках да го чуя това!!!Ще има ли Радва зима тази година, а тролчета Така поне герберастите и Б.Б няма да се харчат много за протести, ще насъскат глупаците и без пари да излязат. Направо ме разсмивате, макар че то не е смешно...жалко е!
51
1
 
12
 
! Отговори
Абе,хора.. преди 7 години
Започнаха ди вер сиите по завръщането на "неотразимия".Винаги с ..принуда.Нещата са повече от ясни.Или ще ме върнете или.....
50
4
 
17
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Четете Григор Лилов по темата !!!! Авария няма !!! ТЕЦ-овете не произвеждат топло, а само ток за износ !!!! Затова няма парно ! Олигархията продава тока на вън, за да кешира пари за изборите !!!! Четете в фейсбук Григор Лилов, всичко е обяснено с факти и доказателства !!!
49
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спирането на парното е поредната комунистическа простотия.
48
5
 
14
 
! Отговори
do 57 преди 7 години
По-добре Аец и предприятия, отколкото магистрали по 20 млн на км. Нека сега магистралите те стоплят, като ти спрат тока.
47
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 7 години
В Гео Милев и частта от Слатина зад Редута няма парно и топла вода трети ден. Не вярвайте на гнусните лъжи на мръсния крадлив монополист.
46
2
 
10
 
! Отговори
На зла круша зъл пръ преди 7 години
Призовавам всички, които нямат нормално топлоподаване повече от 48 часа незабавно да заведат дела за неустойки към Топлофикация. Скъпи съграждани, нека да я фалираме и затрием тая гадна монополка веднъж и завинаги. Това е една добра възможност. Искове, искове и пак искове ... до дупка ... индивидуални, колективни, всякакви. Дайде да им спукаме търбусите от дела. 48 часа отдавна изминаха, а поне 4-5 квартала са трети ден без парно и топла вода.
45
1
 
12
 
! Отговори
Аман от Топлофикация преди 7 години
Аз не плащам за обясненията на някакъв *** от душегубната рекетьорска монополка Топлофикация (да се затрие веднъж завинаги дано в деветия кръг на ада!), а за парно и топла вода. Като тези две неща ги няма и всичките тия диваци да ги няма! С обяснения ните се грея, нито се къпя. Инж. Паунов да ходи да отглежда нейде пауни, ако и за това става.
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35БСП като иска Белене да си го строи с пари на техните олигарси , които окрадоха България . Ама те искат не АЕЦ Белене а пак да крадат . Отврат .