"Топлофикация София" иска поскъпване на парното

Новината идва само дни, след като кризата с топлото свърши
12 фев 2017 17:47, Анисия Иванова
114
"Топлофикация София" иска поскъпване на парното
Архив: Булфото

"Топлофикация" ще предложат на КЕВР по-висока цена на топлинната услуга”, заяви инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството, в интервю за БНР.

Новината за софиянци идва само дни, след като кризата с парното свърши. Припомняме, че източните квартали на града останаха без парно и топла вода за повече от седмица.

Още по темата

Тепърва ще става ясна методиката, по която ще бъдат компенсирани софиянци. Със сигурност компенсации няма да получат в "Надежда" и "Люлин", защото там проблеми с топлото е имало за по-малко от законовия 48-часов срок.

"Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление", посочи инженерът. Това ще стане с приспадане на пари от февруарската сметка, която ще е готова на 15 март.

Кметът Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата за причините за аварията, която дни наред остави без парно и топла вода голяма част от столицата.

По думите на омбудсмана Мая Манолова общинското дружество не само трябва да приспадне от сметките времето на студено, но и да плати обезщетения.

Общинският съвет трябва да гласува един размер на обезщетение и съответно "Топлофикация“ да го приложи още във февруарските сметки.

„Ако аз бях общински съветник, бих гласувал за едно обезщетение, което да бъде твърда сума, да кажем 5,10, 20 лева или нещо подобно”, посочи и Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители".

В понеделник Асоциация "Активни потребители" ще изпратят писмо до Комисията за енергийно и водно регулиране с предложение да инициира процедура за допълване и промяна на общите условия, за да бъде по-лесно изчисляването на компенсации при следващи аварии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прогамата за енергиина ефективност трябваше да бъде разширена и за пелетни котли. Всяка кооперация която е одобрена - палетен котел, а тарикатите дето не си плащат сметките - дом съвета им спира парното. Нали всеки политик уж реве за "енергиина независимост" - пелетите се правят в България от отпадъчен дървен материал или дори от стъблата на царевицата. От там и едно малко но стабилно съживяване на родната индустрия...
15
2
 
40
 
! Отговори
роси преди 7 години
Свалиха и кожата от гърба на народа и нямат насита тези изедници. Представям си ако бяхме с температурите на Сибир. С тези управляващи един жив българин нямаше да оцелее. Овен тях, разбира се.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То бива наглост, бива ама чак пък толкова
13
2
 
37
 
! Отговори
Лелееее преди 7 години
Няма ли да падне бомба върху тия наглеци,че живи и мъртви българи веднъж завинаги да се освободят от тиранията им?Божеее,такива изедници в днешно време си позволяват да вилнеят само в България.Навсякъде другаде да са ги провесили по клоните на дърветата.Накъде още,Божееее? На студено стоим и пак измислят за какво да ни дерат.Няма ли възмездие за тия и зед ници? Колкото повече издевателстват над нас монополистите,толкова повече свикваме и се примиряваме.Нямам думи.Дъхът ми спира АД.
12
2
 
43
 
! Отговори
122 преди 7 години
Първо да променят робския закон, така че който не иска топло да може да се откаже индивидуално без да има никакви задължения слад това, а после да вдигат цените колкото си искат та да видим с колко абонати ще останат. А сега е лесно вързаната крава я доиш колкото искаш.
11
2
 
39
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Топлофикация иска....А топлинните счетоводители-те какво искат!?Колко още ще се качите на клона!?Ама ние сме си виновни,я вижте гърци и румънци!
10
0
 
39
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Идват избори топлофикация заедно с Соф.вода винаги е спонсорирала управляващите в София партии,и затова дълги години грабеше безнаказано сега по гласуването в СОС ще се разбере истината,кой прикриваше и прикрива грабежа.
9
2
 
34
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
Термопомпи и климатици,това е решението,а топлофикация да отива в историята
8
2
 
38
 
! Отговори
AcOrP преди 7 години
5,10,20 лева обещетение, алоо вие за какви ни имате. Сметка 400 лв на месец и 20 лева обещетение нормални ли са ? Обещетението следва да бъде поне 2х на нанесените вреди и неудобства. Т.е Ако 100лв на седмица ти е сметката която плащаш на топлофикация и уж на ТЕЦ е по евтино на ток и си се топлил на ток през този период би следвало да ти покрият разходите за отопление през този период + обезщетение
7
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не искат ли хората да излязат с тоягите
6
4
 
24
 
! Отговори
да преди 7 години
Идват избори, я победим, я не. Ама касичките да са пълни, това е идеята. И поврътливата марионетка-кметка не закъсня да изпълни заръката!
5
2
 
39
 
! Отговори
една преди 7 години
е то това беше идеята на "аварията": лоша, стара мрежа - нужни са "инвестиции" за обновяването и поддържката. Саниране ще правите, а, ще ми спестявате от топло а, че Топлото и Мафията от какво да печели?
4
4
 
32
 
! Отговори
кънчо преди 7 години
Кой избра тази нескопосаница за кмет???Кой,кой,кой? Клепоуха гербераска ***, извини се!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отмъщението на МАФИЯТА.
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ни е честито : ) Ще стоим на по-студено, за повече пари и с все по-чести аварии. Да живее капитализъмъ и успешното управление на ресурсите наследени от социализъмъ!
1
3
 
37
 
! Отговори
самоковски компир преди 7 години
Отмъщението на Картофката! Щом много плюете, сега - нови ценички!