Двама пешеходци блъснати на спирка до хижа "Алеко"

Верижни катастрофи на Витоша заради заснежения и заледен път
19 фев 2017 14:31, Красимир Ангелов
13
Двама пешеходци блъснати на спирка до хижа "Алеко"
Снимка: Булфото, архив

Няколко верижни катастрофи са станали при хижа "Алеко" и по пътя от хижата към София в последните часове, съобщава „Нова телевизия“.

Около обед при един от инцидентите са ударени двама пешеходци, които са били в района на спирка "Романски лифт". По първоначална информация те не са пострадали тежко.

От пресцентъра на МВР уточниха, че пътят е заледен, а заради снеговалежът в момента слизането и изкачването на превозни средства по пътя е почти невъзможно.

На място има сформиран пропускателен пункт на КАТ. 

Във връзка със снеговалежа в София се извършва опесъчаване на планинските пътища на Витоша "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златни мостове". Обработки се извършват на пътя Железница – Плана, съобщиха от Столична община.

Възложено е на почистващите фирми да разположат снегопочистващата техника на определените над 60 места в града и да бъдат в готовност за извършване на обработки.

Градският транспорт се движи по маршрутите си, с изключение на автобусите движещи се по планинските пътища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тъкмо ги гледах няколко дни как метат няколко улици и ся пак ще са ги направили на ***.сигурно за да оправдаят нови харчове, всичко де що е на колела е излязло през вечерта да брои километри. Че скоро сняг може и да няма.
7
0
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Мен ми харесва опесъчаването.После въздуха бил мръсен и вина имали дизелите и откраднатите катализатори.Тези дни времето беше хубаво и след колите се вдигаше огромна пушилка точно от това опесъчаване.Само при нас все още се опесъчава.Може би е по точно да се каше опрахолява.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ушефи какво точно искаш от кметицата? да пази луков - марш, да регулира движението на витоша, да ти изчисти пред входа..........тя да не е шесторъкия шива ? защото на народ,който не спазва правилата и господ не може да му помогне. мнооооого плюнка ти се е събрала,нали,ушеф ?
5
0
 
2
 
! Отговори
Слаб шАфИор преди 7 години
До dfНа кое стрелбище и срещу колко бутната капачки от лимонада си спечели СУМПС?!
4
3
 
6
 
! Отговори
df преди 7 години
аман от *** ченгета в тая държава, ще ми люпи семки в работно време и грам отношение или приветливост няма. Имам ги и на камерата записани тия орунгели нещастни.
3
1
 
2
 
! Отговори
До номер 3 преди 7 години
Катастрофат е причинена от автобус на градския транспорт.Предполагам знаете състоянието на автобусите, които се движат в тази посока....?!
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Витоша не е ли затворена за мпс-та през почивните дни, а къде са им и веригите, на планина се ходи с вериги, сега по една яка глоба на мрънкащите
1
16
 
19
 
! Отговори
ушеф преди 7 години
Абе кмета ходи ли на работа? Тая фъндъкова само осчетоводява думи. Дела май само в туристическата агенция. Юрданке, няма да илядиш.........Много крадеш.