Джулай пред Съветската армия: "БКП са терористи"

Някоя от противниците на паметника го изписа с червен спрей
1 юли 2017 17:36,
289

Снимка: Булфото

С надпис "БКП са терористи" на паметника на Съветската армия София посрещна първите юлски лъчи на слънцето в утрото на Джулай морнинг.

Противоречивият паметник става за пореден път обект на подобна проява, припомня "Булфото".

В средата на 2011 година барелефът със съветски войници бе оцветен, а те превърнати във филмови герои като Супермен, Капитан Америка, Жокера, Маската.

През 2013 година монументът бе изрисуван в розово, като извинение, че България се е включила в инвазията в Чехословакия при Пражката революция от 1968-а година.

Година по-късно паметникът осъмна и в цветовете на украинското знаме.

В непосредствена близост до монумента днес имаше паркиран полицейски автомобил на оперативната следствена група, но не стана ясно дали това присъствие е свързано с инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все ви се чудя - как си представяхте краят на ВСВ за България... да ви кажа - даже прекрасно се е развило, предвид че сме губеща държава. Гледайте други губещи държави какво им се е случило...Или вие искате хем да загубим войната, хем да ни третират като единствен победител. Реализма ви къде е?Жалкото е, че сега уж сами си определяте бъдещето, а нещата са в пъти по-зле! Събудете се, че може да стане прекалено късно.
124
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Освободителите" ни дадоха много:КОНЦЛАГЕРИМАСОВИ УБИЙСТВАЗАГРАБВАНЕ НА ЗЕМЯТА ОТ СЕЛЯНИТЕНАРОДЕН СЪДМУМИЯТА НА АЛКОХОЛИКА ГОШО ТАРАБАТАНЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ПЪТУВАМЕОПАШКИ ЗА ХРАНА И ДРУГИ ОСНОВНИ СТОКИРЕЖИМ НА ТОК И ВОДАЧЕРНОБИЛЛУКАНОВ, ВИДЕНОВ И ТЕХНИТЕ ЗИМИ
123
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социализмът е най-успешният период в българската история, няма две мнения по въпроса.
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някое пубертетче дръпнало масурче и надраскало паметника, вие тука се изпотрепахте...
121
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Някоя тинейджърска гаменска групичка се е ентусиазирала да драска по паметници на културата, след като си е взела редовната нощна доза наркотици. За съжаление такива са бъдещето на България.
120
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То си пише бе - от признателния български народ.Аз съм признателен. Вие като не сте - начи не е от вас. Какво пищите като госпожички? Не може само да ви угаждаме за гей парадите. Трябва и на нас да угаждате. Вие си правите гей парад, ние си имаме паметник. Дерзайте!
119
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметника на съветската армия е най-големият паметник в София, но именно той е срам и позор за всяка уважаваща себе си държава, защото е символ на безграничното васално подчинение на една "партия" към една чужда империя, и който няма никакво историческо оправдание за по нататъшното си съществуване.
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка държава, в която има здрав ред, е в подем.Идеята в толерантността евроидентичността е да сме слаба държава и обезкървен народ.По-важното е, че при поляците например не се получава мероприятието с обезкървяването, а при нас-се получава.Изводът е, че всеки човек и всеки народ си заслужават съдбата.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до126 BG гражданин. Докато плюехме и плюем близкото си минало, вместо да погледнем и прославяме цялото, ни ограбват всичко, което е останало от Родината ни!
116
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След разрушаването на мавзолея на "вожда" остана пометникът на съвеЦката армия и бетонния бункер "Бузлуджа", както и "Альоша" в Пловдив да напомнят на българите за патологичната лакейска психика, граничеща с перверзия, на бетонните комунистически глави и техните наследници към Кремъл.
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой мисли за БКП цели 30 години след разтурянето на БКП? Ами бившите слуги на БКП, сега първи евроатлантици, разбира се. Нормалните хора си живеят живота, сърдитите п.а.р.ц.али само назад гледат.
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно признавам на евреите, може и да са зло-деи, но са задружни.БГ мъже в повечето случаи са с дълбока мозъчна тестостеронова интоксикация.Светът все още е мъжки и държавата е отражение на качествата на мъжете и.В този ред на мисли не се притеснявам от нови заселници.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
все ми е тая да го бутат на съветската армия все тая!!!НО ТОВА, ЧЕ ГЕРБ СЪСИПА ПАМЕТНИКА 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ КОЙТО НЕ Е НА БКП И НЕ Е НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е ВАРВАРЩИНА!!!ГЕРБ СА УБИЙЦИ ТАКИВА СА БИЛИ И ТАКИВА ЩЕ БЪДАТ А ТЕЗИ КОИТО ГИ ПОДКРЕПЯТ СЪЩО СА УБИЙЦИ!!!
112
9
 
9
 
! Отговори
пушкин преди 6 години
искам да направат евгений бакърджиев кмет на софия за един ден - да бутне тая мерзост! - я памятник воздвиг себе нерукотворный
111
9
 
11
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 6 години
Докато стоим закичени с подобни паметници, които увековечават "славата и величието" на съвеЦките ни товарищи, едни наши комшии ни откраднаха историята, като си направиха паметници на повечето български царе и светини, които припознаха като свои...Така че паметници като тези на съвеЦката армия и Бузлуджа, ще си стърчат като надгробен камък, на поруганата ни история и ще гледаме, как Альоша е поставил бетонния си ботуш в/у един град с хилядолетна история, като Пловдив, за да маркира територията си
110
2
 
5
 
! Отговори
сериала България преди 6 години
Василев моли се брато да се роди новият немски лидер-което едва ли ще стане иначе дупе да и е яко на Германия която познаваш и френски няма да има *** не става за лидер .Като се замислим предишния лидер е АВСТРИЕЦ-насочи се натам
109
7
 
9
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
В тоя на ред на мисли защо не бъде построен и един паметник на Хитлер и райха в България? Хитлер ние помогнал да си върнем Южна Добруджа. Правим успешни войни срещу болшевиките. Откъде на къде ще има комунистически паметници, а на райха няма да има, а?
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То няма лошо всеки да си казва мнението, но в гето стил показва нивото на изказващите се. Говорят само немите, слушат само глухите и гледат само слепите. Власт не се дава, тя се взема. Вече е много късно да се съживява каквото и да е. България мина от планов социализъм към див капитализъм.Ако няма война на Балканите, може и да се запази някаква територия с "българско" самосъзнание, но всичко трябва да се гради наново.
107
3
 
4
 
! Отговори
маилс преди 6 години
Директно да насипя да яде на всеки които ще се заяде за правописа-ми новите телефони са хуиня,пръстите ми са дебели ,а и тука има тука няма и ти ще доидеш на бащиния си .Благодаря за вниманието
106
2
 
5
 
! Отговори
маилс преди 6 години
олелке ведно ли толкова тор сте ИЗДРИСКАЛИ ли по въпроса-като сте толкова отворени хеитъри кво правим с затвоената от 30 години братска могила в ПловдИв-тя е воинишки паметник точно като паметника на ,дори и да не ви харесват склуптурите не можеш да унищожиш от раз всеки склуптор или художник от оня период,а на практика това е публична общинска собственост-кво ще я даден на поредната мутра за гараж ли ???