Джулай пред Съветската армия: "БКП са терористи"

Някоя от противниците на паметника го изписа с червен спрей
1 юли 2017 17:36,
289

Снимка: Булфото

С надпис "БКП са терористи" на паметника на Съветската армия София посрещна първите юлски лъчи на слънцето в утрото на Джулай морнинг.

Противоречивият паметник става за пореден път обект на подобна проява, припомня "Булфото".

В средата на 2011 година барелефът със съветски войници бе оцветен, а те превърнати във филмови герои като Супермен, Капитан Америка, Жокера, Маската.

През 2013 година монументът бе изрисуван в розово, като извинение, че България се е включила в инвазията в Чехословакия при Пражката революция от 1968-а година.

Година по-късно паметникът осъмна и в цветовете на украинското знаме.

В непосредствена близост до монумента днес имаше паркиран полицейски автомобил на оперативната следствена група, но не стана ясно дали това присъствие е свързано с инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен221 В"онова време" комунистите от БКП ни избиваха и лежахме в лагерите на свъртта,само за един виц срещу селяка"тато".Хулиганите от ДС,слухтяха,пишеха доноси,клеветяха...Здравеопазването бе на нула,без необходимите лекарства,всичко ставаше само с"връзки" и привилегии за комунистите.Но,мерси.Върви в Раша,щом ти е домъчняло за комунизма.
164
4
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Много ви боде очите този паметник а за оня на Козяк дето е на пилотите бомбили София цветенца му носите.
163
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
До Пешо *** - Сега в хладилника имаш лъскаво опаковани нефтопродукти с хормони на растежа дето като ги ядеш на теб ти растат цомбите а на жената мустаците и колко ще се живее не е ясно. Демокрацията измисли кебапчето от пилешки клюнове, *** обрезки, свински кожички, желатин и Е09890 Е0808 Ее32 Е66767 Е56565 и още 23 Е-та.
162
1
 
9
 
! Отговори
Не крещи преди 6 години
До ДЖУЛАЙ НАЙТ за 212За да пишеш постоянно с главни букви по форумите е същото както да крещиш в лицето на някой което не е признак на образованост а и по малко на култура както претендираш. Крещенето не те прави по убедителен освен пред еднакво мислищете като теб. Персоналните ти нападки подчертават твоят бойковски начин на мислене.
161
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето от драскащите тука и понятие си нямат за онова време. Онова време когато имахме държава икономика сигурност ред и законност. Когато да продадеш на някого нещо за 100 лв когато то струва 10 не беше предприемчивост а мошеничество. За тези за които бананите дънките колите и цветните телевизори са смисъла на живота им това няма да го разберат
160
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Гледах Капитан Филипс по Нова тв. Мислех че социалистическия реализъм е голяма простотия - имало и по-голема - холивутския реализъм на военно патриотична тематика.
159
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Паметникът на съветския окупатор,трябва да бъде преместен от мястото,което заема сега и да отиде в музей на комунизма.
158
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е,след като се махне чучелото,стърчащо пред НДК,да бъде преместен и паметникът на Съветската армия,до университета.Мястото му е в музея на комунизма,не в центъра на София,до най-старото ни висше,учебно заведение.
157
4
 
8
 
! Отговори
Пешо Чука преди 6 години
Изобщо не ме интересува , колко е бил брутния вътрешен продукт на *** !!!!!МЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА , ПРОДУКТА У МОЯ ХЛАДИЛНИК.....И ПРОДУКТИТЕ ЗА ДЕЦАТА МИ!!!Щом ше чакам на опашка за него и ше го взимам с рушвет .......ДГД ПАРТИЯТА БКП!
156
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП е терористична организация,дошла на власт с помощтта на чужда сила-Червената армия/СССР.БСП,като нейна наследница,от която произлезе АБВ,се "гордее"със стогодишната история на партията на терористите,които служат на Русия.
155
2
 
9
 
! Отговори
ДЖУЛАЙ НАЙТ за 212 преди 6 години
ЗА ХОРАТА С ОБРАЗОВАНИЕ, ЗАНАЯТ И АКЪЛ-----ИМА РАБОТА И ПАРИ НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА И ПО СВЕТА !А, ЗА *** КАТО ТЕБЕ ПАК ИМА .......АМА , САМО НА СЕЛО....ДА СИ КОПАШ ЧУШКИТЕ И ДОМАТИТЕ , АМА ТЕ МЪРЗИ И ЗА ТОВА!.!!!
154
1
 
8
 
! Отговори
Тончо. преди 6 години
До След ЗанзибарБългария през 1989г. е имала 20 милиарда долара брутен вътрешен продукт.Престанете да лъжете че сме били на 27 място.Това няма как да стане с този резултат.Това са факти и всеки може да ги провери.А дълга е бил близо 11 милиарда.
153
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДЖУЛААЙ НАЙТ!Магазините пълни ама джобовете празни освен ако не си мафиот или мутра разбира се.
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯСъветската армия до колкото знам нямаше бази в бг но хамерика има. Така че преди да си отвориш устата си събери фактите първо.
151
4
 
12
 
! Отговори
ДЖУЛААЙ НАЙТ! преди 6 години
ПО-ДОБРЕ "КРАВАРСКА КОЛОНИЙКА " с ПЪЛНИ МАГАЗИНИ И БАНКОВИ СМЕТКИ , ОТКОЛКОТО КРЕПОСТНИ СОЦ-РОБИ НА ТРУДА , НА АГРЕСИВНА И ТЕРОРИСТИЧНА ПИЯНСКА НАЦИЯ .
150
1
 
15
 
! Отговори
НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ преди 6 години
ЩЕ БЛАГОДАРИШ----ЗАЩОТО ВИ ДАДЕ ВЛАСТТА НА ТЕПСИЯ И ГРАБЕХТЕ НАРОДА ЯКО И БЕЗОГЛЕДНО ....А СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ВИ ЗАКРИЛЯШЕ В ХАЙДУКЛУКА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА!ГОЛЕМА ЮГОВИНА БЕШЕ ЗА *** ....ЗАТОВА ТРЕБВА И ЗАДНИЦИТЕ ДА ИМ ЦЕЛУВАТЕ!....КОЛКОТО ПЪТИ СЕ СЕТИТЕ!!!!!
149
7
 
4
 
! Отговори
Джулай морнинг преди 6 години
Ами и аз си мислех да започна да пиша на английски, та нали вече сме си краварска колонийка. Иначе статията си е супер показва далновидността на съвременният Български драскач.
148
2
 
10
 
! Отговори
След Занзибар преди 6 години
КАКВО МЕ ГРЕЕ МЕНЕ , ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БИЛА НА 27-МЯСТО ПО БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ /преди 89-г,/ КАТО ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ДЕФИЦИТНО И СЕ КУПУВАШЕ С ВРЪЗКИ И РУШВЕТ.......????????!Дори каймата и луканката се взимаха с връзки , а със пушен паламуд ...СЕ ВЛИЗАШЕ БЕЗ ИЗПИТ В УНИВЕРСИТЕТА!Ши.ба.х секретарката на шефа за бутирка уиски и стек с малборо или кент от Корекома с долари!
147
4
 
5
 
! Отговори
АЛО ПРОТЕСТЪРИТЕ преди 6 години
поне си мийте ръцете, че ДОЛАРЕТЕ цапат пвече от червената боя
146
4
 
6
 
! Отговори
ТЕРОРИСТИТЕ ОТ КОЗЯК преди 6 години
много ниско паднаха. Щом нема бомби за хората ще цапат историята и паметта на народа