"Прага" затворен още 2 седмици – ровят от ВиК-то

Фандъкова призова шофьорите да проявят търпение заради ремонтите
15 авг 2017 12:45,
19
"Прага" затворен още 2 седмици – ровят от ВиК-то
Снимка: Архив, Булфото

Удължава се ремонтът на столичния бул. "Прага" заради подмяната на ВиК мрежата. Това обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Снощи от Столичната община съобщиха, че ремонтът ще продължи до 7 септември. Днес от там обаче уточниха, че са допуснали техническа грешка и реконструкцията всъщност ще приключи до 31 август. Първоначално булевардът трябваше да бъде отворен от днес - 15 август.

"Надявам се все пак ремонтът да приключи до края на месеца", каза Фандъкова пред bTV.

Столичният кмет коментира и задръстванията, предизвикани от ремонта на "Орлов мост".

Тя призова към търпение, също и шофьорите, които имат възможност, да използват обходен маршрут. Кметът напомни, че последният основен ремонт на бул. "Цариградско шосе" е правен преди 11 години и гаранционният срок отдавна е изтекъл.

"Настоящият ремонт ще струва на общината 300 хил. лв. Настоявам да се работи бързо, но не за сметка на качеството", каза още кметът.

За кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница" в кв. "Красно село", което се изгражда в момента заедно с третия метролъч, Фандъкова обясни, че за пешеходците са предвидени подлези, за да се облекчи трафикът. Тя припомни, че светофарите затрудняват движението и водят до по-голямо замърсяване на въздуха.

В момента общината не може да спре строителството на небостъргачи в София и затова са предложени законови промени.

Фандъкова припомни, че съгласно Подробния устройствен план (ПУП) НИКМИ няма право да строи 43-етажна сграда на ъгъла на бул. "България" и бул. "Гешов", но съдът е задължил главният архитект на града да разреши строителството.

Тя е издала заповед фирмата да премахне загражденията на терена и да отпуши улицата, която са блокирали в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да си кмет на София се иска едно качестео, послушание. Слушкаш, даваш поръчки на тези които Бай *** посочи, носиш му 50% от поръчката и тих ти подхвърля по някоя троха. И си кютиш на това местенце, лъжеш хората как за доброто на града правиш 10 ремонта наведнъж и се надяваш, да не скочат и те пребият.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам някакви спомени, че Прага го ремонтираха основно преди по-малко от 10 години.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая имам чувството, че всичко, което говори, е наизуст, все нещо напомня, голяма ***
13
1
 
3
 
! Отговори
До 2 Чиновник преди 6 години
Де го бе? През половин час автобуси все едно че съм на село. Лоши маршрути, закъснения и т.н. Като направят градски транспорт като хората ще се ползва, даже и по 5 лв да е билета.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме е грижа за софия ....
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разрушаването на В и К в БГ е поредна точка от плана на ГЕРБ за разрушаване на икономиката на БГ. Доказателство? Политическият образ Д.Николова ,последователно преминавайки от БКП в БСП , СДС ,НДСВ и ГЕРБ от успешен НДСВ и ГЕРБ-кмет на Добрич и ГЕРБ-областен управител на Добрич от дни вече се доказва и като успешен управител на В и К - Добрич.Успешността се състои в това,че в област и община Добрич вече няма икономика-по образование тя е икономист,а от дни и в Добрич вече редовно спират водата!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувайте за Фандъкова, за да направи билета 2 лева, че отдавна не е бил учеличаван...
9
0
 
5
 
! Отговори
Крис преди 6 години
А за хората, които живеят там някой помислил ли е? Или си мислите, че в центъра има само офиси? Само шофьорите ли са обременени? Скоро да ви се е тръскала кооперацията от вибрациите? Не съм против ремонта, беше много зле улицата (тротоарите бяха в страшно положение и още са). Има си нужда. Надявам се, да си спазят новия срок и да можем да си отдъхнем. Моля се, да се направи всичко като хората поне, а не да се разкопава по 100 пъти ...
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, слушка, тлъсто покрадва, дава вид на загрижена и нищо не е в ред! Целият център е запушен?? Може ли едновременно да затапиш града? А Прага трябваше от днес да работи но уви. Очертава се същата работа и с Орлов мост. Къде ги намериха този уртудут Крусев не знам, но ремонтите вървят лигаво, лошо организирано, без да бързат. Дреме им! Само говори смотанячката за търпение. Поне да беше архитект а тя учителница по Руски. Но Батко я държи, слуша и дава от гепеното. Рано или късно в зандана!!
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧиновникНаучихме го - обясни ми какво е автобус с надпис ТБ2?Или ми обясни защо, като се правеше метрото в центъра, маршрутът на тролей 9 беше променен за повече от година?Нещо свързано с удобството на живущите ли беше? Нещо свързано с парите, които те плащат за данъци ли беше? И;и нещо, свързано с една корекционна ставка за усвояването на едни средства?
6
1
 
12
 
! Отговори
Дичо преди 6 години
Данче, как спиш спокойно?
5
2
 
18
 
! Отговори
Крадлата Фъстъкова преди 6 години
Тази жена трябваше вече да е в затвора,на строг,тъмничен режим,без право на помилване.И с отнето имущество и запорирани банкови сметки,за да се види къде са отишли и отиват парите на софиянци.
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти способен ли си да управляваш София?
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова ти си неспособна да управляваш София, подчинените ти си правят каквото искат и нямат контрол, а ти им го позволяваш, тук не става дума за Бул. Прага, а за всичко.
2
11
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Простолюдието трябва да се научите, че в София има и градски транспорт, с който може да се придвижвате. А не само с таралясниците си, които събирате от автоморгите на Европа.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътпъдъкова най-бездарната кметка марионетка в новата история на София! Оставка!