След инцидентите: Чистят сухи дървета в "Борисовата"

Първо между "Драган Цанков" и алеята на "Стадиона на армията"
Обновена: 23 авг 2017 08:32 | 23 авг 2017 08:22, Петя Славова
6

Започва проверка и маркиране на опасни, сухи и гнили дървета в столичната "Борисова градина". Зоната, от която започват разчистването е между "Драган Цанков", алеята на "Стадиона на армията" и телевизионната кула.
Още по темата

"Десетилетия наред част от задължителните дейности за поддръжка на парка не са били правени. В разчистването трябва да участват специалисти, за да няма своеволия", посочи зам.-председателят на СОС Иван Велков пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Преподавателят в Лесотехническия университет Мартин Борисов отбеляза, че дърветата, които трябва да бъдат премахнати, се разделят на 3 основни категории – абсолютно сухи, в процес на съхнене и потенциално опасни с позицията си.

"Зоната, от която започнахме, е с площ близо 190 декара. Засега сме отбелязали 130 дървета. В категориите влиза около 5% от цялата дървесна маса в парка. Освен по основните алеи, влизаме и в пътеките, прокарани от гражданите през годините", поясни лесовъдът.

За финал на разговора Борисов отправи апел към Общинската администрация: "Нека тези проверки да не бъдат единичен случай, а да се превърнат в традиция, която се повтаря на всеки 2 години".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'''''Тази част на парка не е никакъв парк (или градина), а нещо като усоен, неприятен и непроходим храстала с едни криви кални пътечки.'''''На мен именно калните, криви и усойни пътечки ми харесват. Асфалтираната част на Борисовата градина по която манифестират тълпи от потни същества люпещи семки и наливащи се с бира, в пролуките изкачат велсипедисти решили да се движат възможно най-бързо, да не забравяме и кучетата, амбулатните търговци, агитките нервни че тяхния отбор отново е загубил...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както всичко у нас, покрай сухото ще пламне и мокрото. Тези 5% ще станат 25% и ще бъдат отстранени дървета само от долната част на Борисовата градина, където ще се симулира дейност. Ще получим един грозен обезлесен парк на който общинарите ще започнат строителство на "временни" обекти за забава на масите
4
1
 
8
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Десетилетия наред част от задължителните дейности за поддръжка на парка не са били правени. -----------------------Ами последните години имаме 1 велика кметица. Тя защо чакала да стане инцидент? Отново оправдания с миналото управление. Ами миналото управление е на кмета Борисов. това е минимум 10 години да свършат работа. Ама....
3
1
 
9
 
! Отговори
Съд за виновниците преди 6 години
Е, трябваше ли да си отидат тези хора бадева, за да започне премахването на опасните дървета. Има цяла служба "Зелени системи" в СО, те по цял ден си клатят краката и нищо не правят. Преди време пред портала на стадион "Българска армия" падна голямо дърво и потроши няколко автомобила, почудо нямаше жертви.Оказа се, че от ЦСКА са подали искане до Общината за премахване на въпросниото дърво и още няколко опасни и им е било забранено.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази част на парка не е никакъв парк (или градина), а нещо като усоен, неприятен и непроходим храстала с едни криви кални пътечки. За да е парк, трябва да има и зелени тревни площи, открити слънчеви места между дърветата, и алеи за хората. В нормалния свят е така. Чудно ми е кога (и дали) ще узреем дотолкова че да осъзнаем тези очевидни неща и евентулно да преустроим това място за да можем наистина да го ползваме като парк.
1
1
 
11
 
! Отговори
MILF преди 6 години
Няма друга такава държава,която вместо да работи за превенция на инциденти,работи за да отстранява последиците.