Фандъкова глобява със 130 бона за ремонта на "Шипченски проход"

Няма да бъдат признати ремонтни дейности за 553 хил. лева
Обновена: 12 сеп 2017 14:19 | 12 сеп 2017 14:12,
43
Фандъкова глобява със 130 бона за ремонта на "Шипченски проход"
Снимка: архив Булфото

Глоба грози фирмата, която ремонтира столичния булевард "Шипченски проход", стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова.

"Проверих отново бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов". Там работи фирмата "Пътища и съоръжения", на която ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт", увери кметът на София Йорданка Фандъкова.

"До този момент няма да им бъдат признати работи на стойност 553 хил. лева", обясни тя и заяви, че общината няма да плати докато фирмата не положи качествено асфалта.

Още по темата

"Санкцията по договор, която ще наложим до този момент е 130 хил. лева", уточни Йорданка Фандъкова.

"Санкциите са сериозни, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент", подчерта кметът.

"Проверих готовността на бул. "Княз Ал. Дондуков", за 15 септември ще бъде отворен участъкът от ул. "Сердика" до ул. "Раковски" и участъкът от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски", посочи Йорданка Фандъкова и уточни, че ще бъде затворен участъкът от ул. "Раковски" до бул. "Васил Левски. Там ще имаме известно облекчаване на движението. Ще трябва да проявим търпение, за да приключим проекта. Срокът, за който получих уверение, че ще могат да се справят, е до края на октомври. Срокът по договора е по-късен", поясни кметът.

"Заради промяната в настилката и заповедта на Министерството на културата се наложи ремонтът да бъде по-дълъг. Надяваме се, че ще можем до известна степен да облекчим движението", каза още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ураганът ''фандъкова''направи на пух и прах,офиса на фирма ''ПЪТИЩА''.
19
0
 
16
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
И друг път съм ви казвал, че в БГ проектите се раздробяват УМИШЛЕНО, що за измислица е 30 км магистрала да се дава на 3 различни фирми или един булевард в София да се ремонтира на части . По този начин никоя сериозна фирма няма да дойде да участва и така се гарантира , че изпълнителите ще са "наши" фирми.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 8 млн за ремонт, 130 хил, са към 1,5%, това е смешно за глоба. Фирмата си е на печалба и то добра, а глобата е за пред публиката!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
взеха милиони... и естественоще замажат положението.. с дребни стотинки.нали се сещате ,че обществените поръчки не се дават на кой и да е..
16
2
 
15
 
! Отговори
Изводите са: преди 6 години
От бате Бойко,похубаво- нема.От празен джоб български,по- дълбоко нема и от нашенец,по- глупаво- нема. Жалко ,но- факт.
15
4
 
12
 
! Отговори
Жоро Киров преди 6 години
Кат наложат глоба голем прас. После ше им дадът компенсация. А тоя ремонт си остава за софиянците дето все много знаете.
14
3
 
18
 
! Отговори
Продължавайте преди 6 години
Да си гласувате за герберската Дана. Ще си чупите колите,ще прескачате трапове и всяко лЕто Господне,ще се радвате на ремонти. Преливане от пусто в- празно. Покажете нещо качествено сътворено от ГРОБ.Джобовете им пълни,а джобовете на хората- празни.Критиките само из форумите. Кучетата си лаят,керванът си върви.
13
17
 
5
 
! Отговори
Spasi Sofia pedali преди 6 години
Спаси София са интернет *** на заплата към бившия кмет Мафиански ограбил милиони от София
12
4
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Има и друг вариант. Пускаш на търга фирма която искаш да я фалираш и после и налагаш глоба за некачествените ремонти.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тава е майтап, нали. 130 бона са по малко от предстоящите ремонти на 150 коли, които ще минат през тази бъдеща картофена нива. Докога бе Данче, докога ще те търпим ти некадърна кметка-марионетка...
10
5
 
19
 
! Отговори
Местен преди 6 години
Добре, че са Спаси София да дигат шум, иначе щеше да си замине като предишните ремонти.
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Шипч.проход преди месец имаше информация, че се строи лошо. Какво направи тази кокошка? Нищо! Сега ще ги глобява а догодина ще прави ремонт от който ще открадне. Бай Суджук си я слага защото е послушница и тлъстия пай от кражбите му се дава на него. Нищо не разбира от строителство, а с този мухъл Крусев направи избиха рибата. Явно бързат да раздават поръчките за да има "усвояване". Баси нещастницата! Никой не в харесва заради корупцията но Суджука си я избира. Жалко, има толкова знаещи.
8
2
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Те тези глоби са включени в тръжната цена бе мушмуроциРабота за 5млн+130 000 глоба значи ние ще извършим ремонта за 5 130 000лв.Ще платим глобата за да направим ветер на кметицата а печалбата ще ни е по голяма защото спестихме от мат'ряла.Така и баба Вуна ще е доволна от работата на кметицата.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземат поръчките,усвоят парите,а нямат един читав работник,който все пак да свърши работата!Това са наще бизнесмени!!
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден минавам по бул. Асен Йорданов. Целият ремонт е скандален! Там където ремонтираха релсите си оставиха ръцете - хидроизолацията е от обикновен найлон, никаква вибро и шумоизолация, а накрая изляха асфалта до самите релси...Спускането към Арена Армеец е на вълни, шахтите са трагедия, да не говирим за тротоарите и бордюрите...Докога ще се възлагат поръчки на подобни фирми !? Целият булевард трябва да се направи наново!
5
2
 
26
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
От Учителка по Руски, до жена с компетентност за кметица на ДВУМИЛИОНЕН град, евалата бате...Че и два мандата я избират, ама накрая се вътриха сами гласоподавателите и по темите "градският транспорт" "чист въздух" , "велосипедна столица" "зелена столица" , защото се издъни и по 4-те теми. Само некачествените пътища ще си останат след нея за два мандата.
4
1
 
32
 
! Отговори
Брееейййй преди 6 години
Ще вземем да повярваме, че фирмата изпълнител ще остане без печалба...Како Данче, не се излагай, никой не ти вярва вече!
3
6
 
13
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Време е да се започне да се работи както трябва.Още повече че това е работа която се вижда и всичко криво излиза наяве.Сложи му една хубава глоба и следващият път ще бъде перфектен...ако ли не...да фалира.Никъде по Европата няма такива кръпки като на бедняк панталоните както у нас.Защото хората работят качествено.Ние пак си я караме сякаш сме в комунистическо време...
2
4
 
19
 
! Отговори
българин-юнак преди 6 години
Само така, глоби, неустойки и санкции д дупка. Следващия път да се замислят дали да изпълняват такива поръчки.
1
31
 
4
 
! Отговори
Това е кмет! преди 6 години
Браво, първият кмет на София след 1989. Досега само бандити.