Обновление: София заделя 46 млн. лева за 13 нови трамвая

Мотрисите трябва да пристигнат у нас до 15 месеца
Обновена: 17 окт 2017 09:07 | 17 окт 2017 08:12, Александър Попов
138
Обновление: София заделя 46 млн. лева за 13 нови трамвая
Снимка: Спаси София

Столичната община ще задели 46,3 млн. лв за 13 нови трамвая.

От "Столичен електротранспорт" съобщиха, че вече са сключили договор с чешката компания "Шкода" за доставката на новите возила. Мотрисите трябва да бъдат бъдат в столицата до 15 месеца.

Те са нископодови и с вместимост 200 човека и са предвидени за експлоатационна скорост от 70 км/ч. На външен вид моделът прилича на новите трамваи Pesa Swing, с които София се сдоби наскоро.

Машините ще бъдат с 61-месечна гаранция. В договора е записано, че компанията ще обучава ватманите да управляват машините и ще доставя материалите, необходими за оперативната им поддръжка. Чешкото дружество бе избрано да достави трамваите въз основа на по-добрите техни показатели, въпреки че предложената цена беше по-висока от цената в другите подадени оферти.

Новите мотриси ще се движат по линия 5 – от "Княжево" до Съдебната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
18
 
! Отговори
рускиня до Баба преди 6 години
Моля, заповядайте да се повозите на 11 трамвай. Придобит преди 6 години ,като 4-та употреба от германия. Ватмани наричат този трамвай "динозавър". Г-жа Фъндъкова дали правила опит да се вози на него през лято или зима - условия направо екстремни. Но защо забравяме трамвай 6 или 12 - също са много интересни в археологичен план. Но Фъндъкова пуска нови трамваи по маршрути през центъра - нека чужденци се възхищават на нови технологии, а ние - ще се свяаряваме или ще мръзнем - какво й пука
6
9
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Защо шумните трамваи , а не ел. автобуси? за комисионните ...
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Коце кметаКоце , Коце , много си завистлив и миришеш от километри на червен каскет . Всички комунисти мислят само за крадене на пари и имоти .
4
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме интересува софия, този скапан град.
3
1
 
15
 
! Отговори
Коркома преди 6 години
"София е заделила" ... ще кажеш, че от собствения си джоб ги вади тези пари, а не от данъци и такси, които аз и вие сме платили. Но нека - да има ново трамваи. Но трябва и за трамваи 4 и 23 да помислят. Големи дранголници са.
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А комисионните кой ще прибере, познайте от един път, Кака Картофка от Белчин баня. Бедничката е горката, трябва и правнучетата да осигури.
1
2
 
25
 
! Отговори
Баба преди 6 години
Заповядайте да се возите с ТРАМВАЙ 23. Все едно се намирате в 19 век!