Обновление: София заделя 46 млн. лева за 13 нови трамвая

Мотрисите трябва да пристигнат у нас до 15 месеца
Обновена: 17 окт 2017 09:07 | 17 окт 2017 08:12, Александър Попов
138
Обновление: София заделя 46 млн. лева за 13 нови трамвая
Снимка: Спаси София

Столичната община ще задели 46,3 млн. лв за 13 нови трамвая.

От "Столичен електротранспорт" съобщиха, че вече са сключили договор с чешката компания "Шкода" за доставката на новите возила. Мотрисите трябва да бъдат бъдат в столицата до 15 месеца.

Те са нископодови и с вместимост 200 човека и са предвидени за експлоатационна скорост от 70 км/ч. На външен вид моделът прилича на новите трамваи Pesa Swing, с които София се сдоби наскоро.

Машините ще бъдат с 61-месечна гаранция. В договора е записано, че компанията ще обучава ватманите да управляват машините и ще доставя материалите, необходими за оперативната им поддръжка. Чешкото дружество бе избрано да достави трамваите въз основа на по-добрите техни показатели, въпреки че предложената цена беше по-висока от цената в другите подадени оферти.

Новите мотриси ще се движат по линия 5 – от "Княжево" до Съдебната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 25Трамвайният завод произвеждаше трамваи на нивото "направи си сам". За тези ли "произведения" на социалистическата ни псевдопромишленост съжалявате?
26
5
 
17
 
! Отговори
Само да напомня.. преди 6 години
1.Петицата е най-натоварената линия2.София е нетен донор на провинцията, а не обратното3.Сегашните мотриси на петицата ще заменят стари по някоя друга линия, те са в добро състояние.4.Подобни няма как да бъдат произведени у нас. Справка - все още движещите се български машини в София. Просто модерни трамваи не се правят от селяни с тези..
25
4
 
11
 
! Отговори
уфттзъ преди 6 години
Така значи, чехите в Шкода могат да произвеждат не само хубави коли, но и трамваи по близо 4 млн. лева парчето, а ние, вулгарите, на какво разчитаме, след като другаря Костов и всичките психодесникомунопееерасти ни ликвидира и разпродадоха за 1 лев всичко - огромни промишлени предприятия, вкл. и енергетиката, и земята, и черноморието, и банките, а другаря от СИК БоБо в съдружие с друг виден кадър на ДС -Сокола довърши разграбването, и ни продадоха на американците за военен полигон и месо.
24
10
 
9
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 11какъв общински бюджет бе човек. Бюджета на София се налива с пари от националния бюджет, 1,3 милиарда знаеш ли как ше ги събереш от такса смет и зелена зона. Вярно че 1/3 живеят в Сф но половината от тях никакви данъци не плащат на Сф община, щото са пришулци от северозапада.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От собствено производство мафията, която управлява в България, не може да краде толкова, колкото ако закупува за наша сметка чуждо производство и прибира огромни комисионни. Затова Трамвайния завод не произвежда трамваи.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня Колкото и да се надяваш - имам деца. И ще ги направя русофоби.
21
2
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Именно, акъл също трябва, но сега управляват такива като теб и хората с акъл са натикани в десета глуха, а такива в трамвайният завод все още има.
20
6
 
11
 
! Отговори
don преди 6 години
Защо унищожиха трамвайния завод в София.Сега ще се девата луди пари на чехите и там завода е държавенНо най важното е комисионата първо и после подръжката за над 30 гтова е далавера по български.После защо сме най бедната държава
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня аз се уредих с кореняк от Петербург------Звучиш като обратен русофил, който се представя за рускиня. Какво търсиш в БГ, ходи си в Ленинград.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами трамвайният завод защо не ги е произвел досега? Защото само с желание и пари не става, трябва и акъл.
17
2
 
15
 
! Отговори
рускиня до 14 преди 6 години
То бива идиотизъм .. В тези квартали живеят българи, като има много възрастни хора,което работеха за България. И сега наблюдавам как през лято от горещина припадат в трамваи. Ама ти ,вероятно от баровски квартал Филиповци Sity, баш кореняк.PS мен не ме мисли , аз се уредих с кореняк от Петербург.
16
1
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
46 милиона. Кражба
15
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези 46 милиона, трамвайният завод в София може да заработи и да произведе повече и по-хубави трамваи, но комисионната на ГЕРБ ще се изгуби.
14
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня имаше възможността да съживим северо-запад на България с ЮП. Огромен инфраструктурен проект - стотици работни места------Колко стотици работни места и за колко време? И за двеста-триста работни места за охранители, да се продадем на Азиатската сатрапия ли?
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиняМоля, заповядайте да се повозите на 11 трамвай. ----- Да се беше омъжила за кореняк от Идеалния център, а не за селянин от Предградията. Ама те не ходат в Коми.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои квартали като Филиповци и Факултета в София ли са или там се ходи само с чантите с пари преди избори, ще се обърне ли внимание и на инфраструктурата и в тези квартали
11
5
 
11
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До :):)Вярно е. Но имаше възможността да съживим северо-запад на България с ЮП. Огромен инфраструктурен проект - стотици работни места. Знаете какво стана...Вчера германски съд присъди, че Русия може да продава газ по OPAL на търгове, което заобикаля 3-ти енергиен пакет. А ние отново духаме супата.
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи стига с тая София?Да не би в София да не живее 1/3 от населението на държавата?Това са пари от общинския бюджет, които софианци са платили като данъци. Сега друг е въпроса доколко софиянците са софианци, а не преселници от всякъде.
9
14
 
13
 
! Отговори
:):) преди 6 години
хора, стига с тази София бе.Стига показухи. Смеете се на руснацуте че извън Москва и С Петербург е пълна смрад, но ние ги надминаваме, не сме мръднали на сантиметър от българо съветската дружба.
8
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България тъне в мизерия а те хвърлят милиони народни пари за софия.