Възпитание срещу месторождение: Права ли е Кремена Халваджиян?

София е насилствено заселван град, липсва визия как да изглежда
10 май 2018 10:30,
412

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена реакция.

Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт, заради боклуците, които сеят из парковете.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклука, мърсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е журналистът Деляна Маринова.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град.

"Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София.

"Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До комраХайде сега.Аз съм посещавал София много пъти преди 1990г и си беше същата ***.Даже беше много по-мръ.сна от сега.Тогава имаше софийско жителство и си бяхте само софиянци.И нещата ,които ги казваш ги правят както софиянци,така и хора от провинцията.Родното място няма значение,а възпитанието и културата.
339
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До комраНапротив. Лепва се етикет на всички не-софиянци. Особено с натоварената с презрително значение дума 'провинция'. Това се нарича обикновено ксенофобия. Което говори достатъчно за интелекта и възпитанието ви. Когаот някой цапа - цапа той лично. Да слагате под общ знаменател по географски признак хора е необичайно глупаво.
338
5
 
3
 
! Отговори
комра преди 6 години
Никой не е озлобен към хората от провинцията per se. Има съвсем заслужено недоволство срещу тия, които идват в София да правят ***, да драскат, да паркират където и както си искат, да омирисват всичко с нечистоплътните си телеса... Не знам някой да е казал нещо срещу нормалните хора, които живеят нормално, независимо дали са в София или другаде.
337
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СОФИЯНЕЦВ моя бранш има траен недостиг на хора. В София безработицата е около 2% - практически липсва. Сайтовете за предлагане на работа са фрашкани с обяви. От една страна се оплаквате, че 'селяните' подбивали пазара - искали по малко пари, от друга страна - искали много пари ! Вие не сте шизофреници. Вие сте необичайно луди.Освен това, никой не те кара да наемаш 'селяни'. Наемай си само софиянци и се радвай на живота.
336
3
 
2
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 6 години
"В тази криза за работни места, работодател да се оплаква, че има прекалено много от 'провинцията' е върха на шизофренията."Какво точно е "криза за работни места"? Единствената криза, която аз, като работодател, виждам е за грамотни, квалифицирани и мотивирани малди хора. Няма как да ми дойде едно малко, от село с една куха диплома, без език, без никакви базови умения и да ми писка стартова заплата от 2000 лв (след данъци).
335
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До комраЕ как да не са озлобени хората от провинцията като слушат и четат най-грозни обиди от софиянци по техен адрес.Толкова ли е учудващо?И тая .атка от статията го потвърждава.
334
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 334Само за оскотели софиянчета, наличието на разнообразни и различни диалекти е проблем. Факт е, че всеки диалект допринася за богатството и развитието на всеки език. Факт е, че шопите Екат като ***. За тях буквата/звукът Я не съществува. Никой не му дреме за това. Но виж, замотан софиянец да се прави на лингвистичен пример е наистина често срещана и жалка картинка.
333
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с това "мйекане"! Отвсякъде се чува! Дори тази сутрин, в предаването по БНТ "Минути за Култура", водещият, от известно културно и образовано семейство, с пиано и много книги вкъщи, всички глаголи в сег. време, първо лице, множ. число украсяваше с "ме" накрая: говориМЕ, мислиМЕ и т.н. В телевизията, в Нар. събрание, политици, журналисти, дори преподаватели, така и не се научиха, че това окончание е характерно само за глаголите от 3-то спрежение (казвам-казваме, отварям-отваряме).
332
1
 
4
 
! Отговори
комра преди 6 години
Аз се радвам, че има и успели хора извън София. Не завиждам на никого и не разбирам защо пък те се озлобяват срещу софиянци. Дано има повече хора с хубави домове и работа по провинцията, така поне няма да митарстват по София. Убеден съм, че човек с качества ще успее и в София и в провинцията и в чужбина... Калпавият човек си е калпав, където и да е.
331
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СОФИЯНЕЦВ тази криза за работни места, работодател да се оплаква, че има прекалено много от 'провинцията' е върха на шизофренията.
330
1
 
8
 
! Отговори
до 327 преди 6 години
За къща като моята само може да мечтаеш,столичанино.На два етажа общо 300 кв.м с локално парно,слънчеви батерии на покрива,двор с ливада,в който имам барбекю,люлки и пързалки за децата.Това лято мисля и басейн да им купя.Пък ти си живей в мизерната панелка и си мисли,че си голямата работа.
329
3
 
1
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 6 години
"Истината е, че не можеш да се конкурираш с по-кадърните, по-умните и квалифицирани кадри и затова 'селяните' са ти виновни. Горкият "Аз не се конкурирам с никого от тези и няма как да стане. Аз ги НАЕМАМ на работа. За съжаление от 10 един става, при това с известни уговорки. Да, готови са да работят за без пари, но работа не вършат. Евтиното винаги излиза по-скъпо.
328
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 327Аз като един селянин вземам 5000 лв. Програмист-селянин-от-варна. С твоите 1500 лв можеш .. нали се сещаш какво да направиш ?
327
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 320Само не ми казвай, че си регистрираш договорите в общината, че ще пукна от смях. 90% от софиянци не го правят.
326
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината боли -да. А истината е, че селяните са прости, живеят като скотове и работят за без пари. Тази истина много боли, затова са и озверели .
325
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 320Що договорите ви за наем са за 150 лв а плащаме по 500+ лева, а ?Плащаш на баба ми фърчилото.
324
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 318Истината е, че не можеш да се конкурираш с по-кадърните, по-умните и квалифицирани кадри и затова 'селяните' са ти виновни. Горкият !
323
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Топлофикация"-София към 2015г е имала 503 милиона неплатени дългове от софиянци.И те ми говорят за култура,ред и законност.
322
2
 
1
 
! Отговори
До 320 преди 6 години
И как точно "забравяш" да си платиш данъците бе селинко? Ако аз "забравя" общината не забравя и ми се начислява лихва. Пак селски глупости се дрънкат. Вие по селата ако не плащате данъци, тук не става.
321
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 318Истината боли, а ?