20% скок: Такситата в София ще возят за 1 лв/км?

"Превозваме пътници, не чували с картофи", мотивират се от бранша
27 май 2018 16:48,
43
20% скок: Такситата в София ще возят за 1 лв/км?
Снимка: архив "Булфото"

Таксиметровите шофьори искат да возят клиентите си срещу по-високи тарифи.

Браншът настоява цената на услугата да се повиши с около 20 на сто - съответно до 1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през за нощта.

Според сметките на общината пък дневната тарифа в София, трябва да бъде средно около 0.95 лева за километър, или с около 20 стотинки по-скъпо от сегашните тарифи, съобщи Нова.

"Ние превозваме пътници, а не чували с картофи. Имаме отговорност. Шофьорът да е отпочинал, колите да са хубави. Много от шофьорите карат без да спят, нямат осигуровки, автомобилите не се ремонтират“, коментира председателят на Браншовата камара на таксиметровите шофьори Спас Атанасов.

Той обясни, че шофьорите искат тарифата да е от 1 лев и нагоре за километър, а големите превозвачи са съгласни с 0,94 лева. Атанасов смята, че общината би трябвало да се съобрази с исканията.

"При положение, че в момента повечето компании в София карат на 0,77 - 0,78 лева, не би трябвало минималната цена да надхвърля тази. Живеем в пазарна икономика", коментира пък шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Утре преди 5 години
Да ама не....
20
4
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Заплати -2000 лева . Това са реалните заплати,които всеки работещ Трябва да взема !!! Икономистите, Институциите ,синдикати НАРОЧНО мълчат , затова колко трябва да получава работещият българин !!! До кога ще мълчите и ще гледате СЕИРА на българите ????
19
4
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Що да не поискат? Общината пита ли някой дали да направи билетчето по 1.60 лв.?Не.Пазарна икономика.
18
4
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Софийските бакшиши, и сега си возят така!! Пpocто искат да си е законно, що им се връэвате
17
2
 
16
 
! Отговори
Ех преди 5 години
И ние искаме работодателите са ни увеличат заплата с 20%
16
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Цените в превозвачиските бизнеси по целият свят,не се определят от никого.В условия на ,,пазарна икономика'' или ,,фри-маркет'',всяка компания сама си определя цените,в противен случай това се нарича ,,монопол на картела''.Или симбиозата на ,,власт-пари'',така наречената в миналото ,,мафия'',си казва думата.Но това не е само с такситата,това е и с транспорт,горива,строителни материали,храни,дървен материал,всичко което се внася,и не изисква труд,се контролира от партиите,..за това е големият бой
15
3
 
19
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
И на това има решение-колкото се може по-рядко да се ползува такси.Така наречения бойкот.Бързичко нещата ще дойдат по местата си
14
6
 
13
 
! Отговори
UBER преди 5 години
Uber ще ги оправи, само искат, а ни возят в каруци и усмърдяни коли. За климатик да не говорим, че много им скачал разхода на гориво. В Uber се качваш, колата е новичка, а и да не е чисто нова e na 5 години максимално. Чиста е със сигурност, защото, ако му сложат лоши отзиви на шофьора и ще го изключат от системата. Но няма накъде това е бъдещето, драги ми бакшиши...Uber
13
2
 
22
 
! Отговори
217 преди 5 години
Пазарната икономика в България се нарича картел.Или може би картел е силно казано, но и картел.Всеки гледа другия в съответния бранш и предлага на същите или близки с незначителни разлики цени.Това не е конкуренция камоли пазарна икономика.
12
9
 
12
 
! Отговори
Шишо преди 5 години
До 3Как да стане Нови Чисти и Комфортни с по ниски цени.Това нещо може да си го учил в някой Свободен университет но в реалната икономика нещата не могат да се получат по този начин.
11
3
 
25
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Икво от Орлов мост до дружба няма да е 8 а 14 лева така ли. Ми то по хубаво да си бичиш пеша...2 часа и нещо и да си вземеш една бира за изпът. А за лятото колело! Да не говорим ,че последните автобуси вечер са буквално "без пари". Та бакшишите все повече щеги отбягваме
10
6
 
16
 
! Отговори
Asus преди 5 години
На светофар защо всички въртят броячите а уж на км е цената
9
5
 
20
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А безплатен сeкс не искат ли, като са почнали?
8
6
 
35
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 5 години
При 1 лев на километър,печалбата/чисто/ ще е поне 80 стотинки.
7
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то в някои случаи по добре с такси, отколкото с тези цени на Фендъкова!
6
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЕЛЕ ЦЕНИТЕ СТАНАХА КАТО В СЛЪНЧЕВ БРЯГ
5
6
 
60
 
! Отговори
Жо преди 5 години
АКО ПУСНАТ нощни автобуси до летището, бизнесът с такситата ще фалира.
4
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли ,прости ,агресивни ,безмозъчни , алчни
3
11
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаааа, тия май сериозно искат да фалират. Покрай метрото работата им намаля и те вместо да привличат клиенти с комфортни и чисти коли и с ниски цени, хем возят клиентите в кошници смърдящи на цигари, хем вдигат цените. Е, нищо... ние чакаме 3 лъч на метрото.
2
18
 
22
 
! Отговори
Шишо преди 5 години
Лекарства да си купуват с увеличението до края на дните им _|_