20% скок: Такситата в София ще возят за 1 лв/км?

"Превозваме пътници, не чували с картофи", мотивират се от бранша
27 май 2018 16:48,
43
20% скок: Такситата в София ще возят за 1 лв/км?
Снимка: архив "Булфото"

Таксиметровите шофьори искат да возят клиентите си срещу по-високи тарифи.

Браншът настоява цената на услугата да се повиши с около 20 на сто - съответно до 1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през за нощта.

Според сметките на общината пък дневната тарифа в София, трябва да бъде средно около 0.95 лева за километър, или с около 20 стотинки по-скъпо от сегашните тарифи, съобщи Нова.

"Ние превозваме пътници, а не чували с картофи. Имаме отговорност. Шофьорът да е отпочинал, колите да са хубави. Много от шофьорите карат без да спят, нямат осигуровки, автомобилите не се ремонтират“, коментира председателят на Браншовата камара на таксиметровите шофьори Спас Атанасов.

Той обясни, че шофьорите искат тарифата да е от 1 лев и нагоре за километър, а големите превозвачи са съгласни с 0,94 лева. Атанасов смята, че общината би трябвало да се съобрази с исканията.

"При положение, че в момента повечето компании в София карат на 0,77 - 0,78 лева, не би трябвало минималната цена да надхвърля тази. Живеем в пазарна икономика", коментира пък шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
14
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бакшишите са от най-долната прослойка ,утайката на обществото,80% от тях са и криминално проявени, абе долни ора (с малки изключения)