На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?

Младеж бе закопчан на спирка в кв. "Люлин" в София
Обновена: 18 юни 2018 16:26 | 18 юни 2018 12:00,
226
На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?
Кадър: Facebook

Млад мъж бе наказан с белезници и поваляне по очи на земята на софийска спирка.

Видео как двама полицаи са притиснали младия мъж и го закопчават се появи в социалната мрежа Facebook.

Случката се разиграва близо до трамвайна спирка, в района на метростанция "Западен парк", съобщи потребител на Facebook. Той е озаглавил видеото си: "Билети и карти за проверка".

"За един билет!", чува се мъж, който се възмущава зад кадър.

"Хората на спирката, станали свидетели на цялата ситуация твърдяха, че е задари билет. Това се и чува в клипа. Каква точно е предисторията - не мога да ви кажа, започнах записа веднага след като видях случващото се", пише Атанас Янакиев.

 

Клипът, публикуван от него, е получил над 600 реакции и е споделен над 100 пъти само за час. Коментарите са над 200, в които хората се възмущават от тежкото наказание.

"Това момче е от Люлин. Казва се Дидо и има епилепсия и въобще не е добре, получава постоянно припадъци", пише в един от тях.

Според информация на Dnes.bg младежът е арестуван, защото е псувал и обиждал полицаите.

"Опасен гратисчия", иронизира друг, а трети пита дали ако момчето беше син на някой от полицаите, щяха да се отнесат така с него. "Позор за българската полиция", заключава жена в коментара си.

"За милиони няма закони, за кокошка няма прошка...", обобщава друг коментар.

"Убийците са на свобода, а те тръгнали да се правят на велики на момче без билет", допълва трети.

Има и защитници на акцията.

"Правилно! Няма да плащаме всички останали като попове, а други да са големи тарикати. Винаги съм се изумявал как редовни пътници защитават нередовни от контролите", пише потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ха-хаИ за 20 ст.трябва да ви повалят вас червените авантаджии!
163
1
 
18
 
! Отговори
До всички преди 5 години
Имат ли право да задържат тези охранители?! Винаги пътувам с билет. Един път при проверка се оказа, че машината на метростанцията не е отчела таксуване по картата - поисках записи от камерата, да се види как машината ме пропуска след като съм поставил картата си, не, не можело, написаха ми акт, държаха се арогантно две контрольорки, за човешко достойнство не можеше и дума да става... Аз знам, че нямам нарушение и какво от това, нали се държаха като с престъпник?! Оттогава съм с едно наум...
162
2
 
33
 
! Отговори
Илия преди 5 години
Защо се проверяват само българи.И аз съм изпадал в бяс,когато контрольора прескача *** и идва да ми иска билет.Да, крещял съм и не съм си давал билета.Всички трябва да сме равни пред закона.
161
1
 
20
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
До КрайТи си много смешен бе? За един лев да гте повалят с белезници? *** народ. Сигурно си мутра от ГЕРБ. Философия на ***!
160
3
 
8
 
! Отговори
верно? преди 5 години
До АнонименТи си много зле бе? Да не си мутра от ГЕРБ, че на такъв мязаш.
159
5
 
3
 
! Отговори
Сидер преди 5 години
нация от хайдути ... нема закон - има справедливост ... такава каквато ни се харесва ...само за сведание 2х1.60х365=1168 това на година
158
1
 
6
 
! Отговори
Unalye преди 5 години
Hm... to i na onia hazartnia mu biznes bil mnogo zakonen spored bg konstitucia...ama si leji hepten zakonno v zemiata konstituciinalno zakopan...
157
2
 
20
 
! Отговори
Да преди 5 години
Какво стана с арнаудов, той е бивш шеф на ЦГМ, а те на момчето за 1,60 лв. му слагат белезници, защо не сложат на арнаудов. Скапана държава.
156
5
 
22
 
! Отговори
DDD преди 5 години
До всички разбирачи по-долу: Общинска Полиция НЕ Е Националната Полиция! Това е охранително звено към Софийска община, и трябва да следи главно за спазване на обществения ред! Нейните служители по наредба НЯМАТ право да прилагат насилие спрямо нарушителите! Такова право е вменено САМО на служителите на Националната Полиция! При това с много ограничения. И пак повтарям: ако нарушителят беше от малцинствата, отношението към него същото ли щеше да е?... До сега от тях няма един санкциониран!!!
155
6
 
3
 
! Отговори
ZZZ преди 5 години
Няма държава, поне европейска, в която градският транспорт да е на печалба. Във всички цивилизовани страни държавата яко, ама много, яко спонсорира обществения транспорт и въпроса с билаета е принципен и не се разчита особено на печалбите. А има и места където местната управа просто не желае да събира пари или спонсори поемат всичко (пр. град Компиен Франция) и гр. транспорт е напълно безплатен!
154
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в цивилизованите страни например си плащате глоба 10 пъти тази на билета. И ако нямате пари (или карта) да си платите на място, ще ви закопчаят белезниците.
153
5
 
12
 
! Отговори
Край преди 5 години
Адмирации за всеки опит на държавата да започне да НАЛАГА спазването на законите. Някой решиха че държавата трябва да харчи само бюджета чрез свой фирми. Това е само благата чест. Държавата да почне да си изпълнява и другите функции и да НАЛАГА ред законност и справедливост. Моркови всеки обича да раздава длъжни са да упражняват и тояга.
152
9
 
14
 
! Отговори
Да са жими и здрави преди 5 години
В Страсбург за това 100 хилки към работодателя на контрольора!Никаква милост нямайте и въобще не ги жалете...съдете ги до дупка защото наистина се прекрачват всякакви човешки граници на взаимоотношения.Не си платил ... ОК ... противопоставяш се ... ОК ... слагат ти белезниците и в ареста!Обществено полезен труд две седмици на магистралата да разстилаш чакъл и да видим другия път ще се вози ли гратис.В най развитите държави обществено полезния труд е най често срещаното наказание ,тук липсва!!?!!
151
9
 
13
 
! Отговори
Шано преди 5 години
Само немога да разбера какво се опакват половината от коментиращите.Пълно е с такива гратисчии,които гледат да минат тънко за сметка на всеки и всичко. Повече арестувани трябва да им даже! И е крайно време българина да спре да си мисли,че е над закона и за почне да го спазва! За тъпите *** е ясно,че това е невъзможно
150
6
 
8
 
! Отговори
AZ123 преди 5 години
Всички искаме да се спазват законите, но когато има проява на органите на реда по линия въдворяване на ред се появяват невежите и реват защо така са постъпили полиците. Ако е буйнствал и обиждал органите на реда не е ли това нормалната реакция от тяхна страна??? И какво ако е епилелпсик или психично болен, това означава ли, че може да си прави каквото трябва. приветствам реакцията от полицията и дано повече такива действия да се виждат всеки ден.
149
10
 
18
 
! Отговори
иван преди 5 години
имат ли право за такова нещо да арестуват? Това е скандално!!! ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА!!! Контролите се мислят за богове, полицаите безнаказани всеки дере гражданите ТАКОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ!!!! ОСТАВКА, НА ФАНДЪКОВА И НА БОЙКО ГЕНЕРАЛИЗИМУСА!!!!
148
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така беше и по време на прайда - арестуваха само нормални хора, а третополовите не ги докосваха. Сакън, да не им падне някое перо от за,дника
147
3
 
30
 
! Отговори
DDD преди 5 години
Значи, в тая държава само българин да не си!... Това ако не е двоен стандарт и дискриминация, здраве!... Щото ако "злостният нарушител" беше от ***, нямаше да посмеят да го пипнат!... Нали е електорат! Жалки сте, господа проверяващи!
146
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше лилав малцинствен елемент с татуировки щяхте да подминете като бити и евани песове, но понеже е българче - цялата машина го премаза. Иначе индопривилегиите не съм видял да дупчат билет от 30 години. Но към тях нищо, че те бият и дупчят!
145
8
 
5
 
! Отговори
до 152 преди 5 години
Ми като всяко последващо действие е незаконно по конституция, що не вземеш да пребиеш някоя контрола като ти иска билета, сигурно ще ти се размине? М? И даже като те затворят, може да осъдиш държавата.Я, като си толкова отворен, покажи с кой нормативен акт е обявена цената за незаконна. До тогава си дрънкаш приказки на маса и оправдаваш извършил престъпление.