На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?

Младеж бе закопчан на спирка в кв. "Люлин" в София
Обновена: 18 юни 2018 16:26 | 18 юни 2018 12:00,
226
На земята, по очи и в белезници! Наказанието за един гратисчия?
Кадър: Facebook

Млад мъж бе наказан с белезници и поваляне по очи на земята на софийска спирка.

Видео как двама полицаи са притиснали младия мъж и го закопчават се появи в социалната мрежа Facebook.

Случката се разиграва близо до трамвайна спирка, в района на метростанция "Западен парк", съобщи потребител на Facebook. Той е озаглавил видеото си: "Билети и карти за проверка".

"За един билет!", чува се мъж, който се възмущава зад кадър.

"Хората на спирката, станали свидетели на цялата ситуация твърдяха, че е задари билет. Това се и чува в клипа. Каква точно е предисторията - не мога да ви кажа, започнах записа веднага след като видях случващото се", пише Атанас Янакиев.

 

Клипът, публикуван от него, е получил над 600 реакции и е споделен над 100 пъти само за час. Коментарите са над 200, в които хората се възмущават от тежкото наказание.

"Това момче е от Люлин. Казва се Дидо и има епилепсия и въобще не е добре, получава постоянно припадъци", пише в един от тях.

Според информация на Dnes.bg младежът е арестуван, защото е псувал и обиждал полицаите.

"Опасен гратисчия", иронизира друг, а трети пита дали ако момчето беше син на някой от полицаите, щяха да се отнесат така с него. "Позор за българската полиция", заключава жена в коментара си.

"За милиони няма закони, за кокошка няма прошка...", обобщава друг коментар.

"Убийците са на свобода, а те тръгнали да се правят на велики на момче без билет", допълва трети.

Има и защитници на акцията.

"Правилно! Няма да плащаме всички останали като попове, а други да са големи тарикати. Винаги съм се изумявал как редовни пътници защитават нередовни от контролите", пише потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 151А ти на сляп ли се правиш като 240 с вратовръзки.Писано ти е, че БИЛЕТА ОТ 1.60 "ФАНДЪКОВА" Е НЕЗАКОНЕН ВСЯКО ПОСЛЕДВАЩО ДЕЙСТВИЕ Е НЕЗАКОННО ОТ СТРАНА НА ЦГМ И МВР ДАЖЕ И ПО КОНСТИТУЦИЯ!!!!!!КОЙ ТРЯБВА ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ.Вземи си отвори очите.
143
9
 
7
 
! Отговори
до 149 преди 5 години
Аве пич, ти да не страдаш от раздвоение на личността? Аз ти казвам, че ще го съдят за дребно хулиганство, щото е обиждал и заплашвал, ти ми отговаряш, че най-високия закон бил конституцията и че нямало престъпление, щото определени групи според теб не били санкционирани, накрая и конституцията била умряла .. ВТФ ... вземи се разбери със себе си. Вземи прочети сам какви безмислици пишеш.
142
8
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Кви глупости пишете бе.Всеки трябва да си плаща или да бъде смачкан по най-лошият начин и без милост от обществото.Все едно днес влиза в магазина и си взема вафла за 30ст.-10пъти .А това ако го направят 8000000души какво става .Здрав пердах и у дрънголнико.....*** .
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И изобщо какви ги дрънкаш за конституция?!"Дааа вярно мислиш тука няма държава няма и закони щом няма конституция!"Всичко е точно" България е няма и на световната карта. Нали една държава съществува чрез нейната конституция която умря днес. Браво Дн*ес.бг!
140
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с кое са нарушили конституцията? Че са го арестували, щото е бил агресивен? А ако тази контрольорка ти беше майка/жена/дъщеря, пак ли щеше да мислиш така? Да я заплаши с бой и да да я напсува на майка. Я отвори Н.К. и виж колко се полага да плати за обида и дребно хулиганствоИ изобщо какви ги дрънкаш за конституция?! Егати народа ... сме!
139
11
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Искате ред, ама като почне да се прилага и почвате да недоволствате и квичите. Особено пък, ако законът е приложен срещу вас. Народ от скотове, за които най-важното е да има ракиика и забавление и никой да не ги закача за нищо.
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 145Може, като са нарушили Конституцията ще платиш на момчето като поп и цяла България.Айде стига с двойните глупости.СПОРЕД ЗАКОНИТЕ КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ВИСОКИЯ ЗАКОН НАД ВСИЧКИ!!!!!!!!
137
7
 
5
 
! Отговори
do 144 преди 5 години
Знам че няма да го разбереш и ми е все тая, но има и разумни хора, които ще го разберат, та:1. Както вече се каза - този е извършил първо нарушение, като се вози гратис и допълнително ПРЕСТЪЛПЛЕНИЕ, като е обиждал длъжностни лица. Е, той ще бъде съден за 2-то.2. В никой наказателн кодекс едно престъпление не може да бъде оправдано с друго престъпление.
136
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 142Господин анарахист 142 нали имаш много къса памет, но до колкото СРС(Софийския районен съд) е решил , че увеличението "ФАНДЪКОВА" Е НЕЗАКОННО. Следователно проверяващите са с превишени правомощия и се правят на слепи за един етнос. ЦГМ превишава всички граници като използва МВР, за която плаща цяла България!!!!!
135
0
 
7
 
! Отговори
Yasnooooo преди 5 години
Bg medii sa mafia.
134
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук сте спестили, но от други медии става ясно защо е бил закопчан. На подканата да слезе от трамвая е започнал да се държи агресивно и да обижда персонала. По тая причина са извикали и полиция. След като са дошли е прехвърлил агресията си и към тях. Сега ще бъде СЪДЕН! за дребно хулиганство. Тааа драги анархисти, както вече ви се каза, тоя не е закопчан за това, че се е возил без билет
133
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо веднага се скача да се защитава "пострадалия"? За да се стигне до там, той на 1000% е демострирал агресивно поведение, заради което с право е задържан.
132
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено,че са ербапи по отношение на българите!Защо ПОЛИЦИЯТА И ГЛОБАТОРИТЕ не отидат на автобус 42, който винаги е препълнен с братушките /майки с деца,пияни бащи,неумити вуйчовци/ Тъпкано е с тях и никой не дупчи билет.Там глобатори няма.Преброих колко са и лошо ми стана.Като направих сметка Столична община губи на месец около 12 хил.лв. За рахата на братушките! Един от тях не видях с белезници. Да,родени сме различни, но трябва да си плащаме еднакво. Иначе намирисва на дискриминация!
131
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ако момчето или родителите му успеят да извадят едни 2 хил. евро, заради тия олигoфpeни такъв ще ни го нaбyтат от Страсбург, че има да плащаме и да си траем.
130
2
 
3
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
Ами при положение,че няма друг начин за справяне това е...те сами си го направиха.
129
7
 
1
 
! Отговори
Chek chek viza преди 5 години
V Germany i s dobermanite daje...dvoiki policai s dobermani po spirkite...nema da ima red li?!
128
1
 
12
 
! Отговори
Тоти преди 5 години
Само във България общинска полиция се ползва с правата на националната полиция и мвр на запад където има такива структори те съ към общината и там имат ограничени правомощия даже и оръжие не носят те отговарят само за паркирането и ако си хвърлиш фасчето да те глобят и до тук нямат правомощията на полицията пример гърция един познат беше там и беше спрял неправилно видял го полицай от общинската сложил му стикер за глобата но беше викнал полицията да свали номерат защото той няма право
127
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 133"За неизпълнение на полицеиско разпореждане и обида на полицай може да си направи 24 часа (че даже и 72) в ареста като стой та гледай. Отделно административните наказания". Важи само на публично място. ЦГМ е частна фирма тя не може да иска документи или да състави нормативен акт. Използването органите на МВР от тях е неправомерно и противоречи на Конституцията и те не се ползват от ЗМВР!
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
искам да знам ония двамата чесъни дето са святкали и показвали пистолети, дали и тях така са ги закопчали
125
0
 
1
 
! Отговори
Na k.112 преди 5 години
Moje, moje ...tva da ne ti e pilot...ili stewardessa...kapitan ili moriak na koraba kiev?!