Почват проверки за изгаряне на отпадъци в столицата

Това са част от мерките на общината срещу мръсния възудх
20 окт 2018 22:44,
8
Почват проверки за изгаряне на отпадъци в столицата
Снимкa: Reuters, архив

Общината и регионалната инспекция по околна среда започват проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в автосервизи и пунктове за вторични суровини, съобщава БНТ.

Сред мерките срещу замърсяването на въздуха в София са засилени проверки за изгаряне на материали на открито и по-често събиране на едрогабаритни отпадъци.

Още по темата


"Това са например стари дограми, които гражданите имат право да оставят до контейнерите. Идеята ни е с тези повишени кратности на извозването този материал да не стига и да се използва за нерегламентирано отопление", каза Йоана Христова - зам.-кмет по околна среда на СО.

Христова даде началото на есенната кампания за залесяване на новата гора на София край Суходол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Как пък такива като теб не разбраха, че тези които са на твърдо гориво в по-голямата си част не могат да си купят климатици.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
достатъчно е в един квартал да има около 10 къщи на дърва и въглища и въздухът се замърсява достатъчно, за да не може да се диша нормално. как пък не разбраха тези, дето се отопляват на твърдо горива, че от климатика по-евтино няма.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Факултето няма нито автосервизи, нито пунктове за вторични суровини. Следователно там няма как да се изгарят отпадъци, гуми, жици, дограми, дюшемевта, лакирани мебели, дивани, матраци, дрехи, найлони, памперси, пластмасови бутилки и т.н.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ромските квартали се гори всичко! Примерно в квартал Христо Ботев се гори абсолютно всичко и целият този дим отива към Слатина или към Летището.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато проверявате кой какво гори в София в ТЕЦ Перник и ТЕЦ Бобов Дол горят отпадъци. Миризма и много гаден прах се стилат от комините на двата ТЕЦ-а.
3
1
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Пак се говорят и пишат глупости, ако целия проблем за въздуха в София са сервизите да ги затворят за десетина дни и да се види има ли ефект. Общинарите много добре знаят, че проблема са *** по гетата, но там няма да посмеят и да припарят, а за пред журналистите само ще въртят очички и ще ломотят както винаги, че автомобилите са проблема.
2
2
 
7
 
! Отговори
едно и също.. преди 5 години
В една чееерна, черна държава, на едно черно, черно място.......Бай Георге, стига горя тез гуми уе чу'ек-От 90те никаква промяна
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз по,агам с утилизирането както на дограми, така и на масла. Излитат през комина като дим, а аз съм на топло :)