Софийски нередности: Патрулка на тротоар, преливащи кофи

Граждани със сигнали в платформата Helpbook.info
Обновена: 18 дек 2018 14:30 | 18 дек 2018 14:00, Анисия Иванова
29

Снимка: HelpBook
 

Незаконното строителство на гаражни клетки върху общинска земя продължава да тормози софиянци от кварталите. Самоволното им поставяне може да бъде забелязано на доста необичайни места, а отстраняването струва около 500 лв., но освен финансов ресурс, е необходимо и време. За такъв проблем получихме оплакване в платформата на Helpbook.info.

"В района на паркоместата пред бл. 36 в "Младост" 1 от години има монтирано самоделно съоръжение, което се използва или като гараж, или като склад и заема място. Освен че съоръжението е незаконно, то заема място за поне един автомобил. Интересно дали на общинската администрация ще й трябват месеци или години да премахне подобно "творчество" или изобщо няма да може да предприеме реални действия по подобие на "борбата" с изоставените гробници на четири колела."

Усложнения с извозването на боклука не липсват и тази седмица. Гражданин е заснел как за пореден път сметта от кофите пред бл. 198, кв. Дружба 1, отново не е събран и прелива от съдовете. "От фирма "Титан Изток", на която са кофите, нямат никакво желание да отговорят на обажданията на гражданите, затова моля за вашето съдействие."

Получихме и сигнал за вероятно незаконно зариване на шахти в ЖК "Малинова долина". По описаната улица в сигнала минава основен "мръсен" канал със съответните метални улични шахти върху него. Поради строителството в съседство на нова кооперация самосвали с чакъл и булдозери затрупват улицата с цел изграждане на нова настилка. Потребителят задава въпроса дали ВиК  са уведомени и има ли наистина нужда от тези шахти.

Друг проблем отново с шахта е установен и в столичния квартал "Красно село". На ул. "Хайдушка поляна" и ул. 69 на самото пътно платно се е получила огромна дупка до отводнителния канал. Потребителят моли за реакция от  Община "Витоша" за решаване на проблема, тъй като това е обходен маршрут на кръстовището на Красно село, което е затворено заради метрото.

Завършваме обзора със сигнал за автомобил на МВР, който е бил паркиран на тротоара на бул. "Симеоновско шосе", в района на Ловен парк, с което е затруднявал предвижването на пешеходците.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кога най-сетне *** *** ще разберат, че полицейски автомобил има право да спира навсякъде. На розовата пеперудка няма да й стане нищо, ако я обиколи, най някоя да стопи някоя тлъстина.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Софиянеци аз съм софианец, но това не ме прави нещо повече от останалите българи, някои хора смятат, че месторождението ги прави нещо, а комплексара се вижда кой е!
7
4
 
2
 
! Отговори
виготура_вигопрасна преди 5 години
Писал си се софЕанец, ама това не звучи никак гордо...вие сте от тези софеанци без покритие
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицейските коли ги виждам единствено да нарушават закона спирайки на места, където пречат и задръстват, спират и коли на хора прибиращи се от работа, народа да не от престъпници... в същото време автобус, камион и колони от коли се опитва да се премне покрай душманите... тяхната работа също така е да помагат на движението, не да го задръстват!
5
5
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
До СократисАбе не ги коментирай миекащите аристократи. Вчера пристигнаха с бохчите от централна гара, днес всичко им пречи. Провинциален комплекс.
4
9
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Я стига сте ревали бе, селяни. Сигурно заради някой друг е тази мръсотия. Който си спомня какво беше в София преди миграцията на дивите орди, нека да сподели. Нямаше я тази ***, нямаше я тази простотия по улицата, нямаше го "семейство люпи семки на пейка в парка и хвърля всичко по земята", нямаше ги задръстванията. Седанли да реват, че били препълнени кофите. Ми отидете в Суивен или Ямбооол, там е чисто и подредено, няма проблеми, няма кучета. Само вие ще сте си с останалите селяци.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господине собственик на този сайт, найсигурния начин да се провалиш като разчиташ на прости и неграмотни хора.
2
6
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Къде ги виждате тези пешеходци, та чак се затруднявали да минат... Не прекаляват ли вече "съзнателните" граждани превърнали се в папараци и "затрогналите се"така наречени медии, публикуващи всичко, щом влиза (според тях), в графата скандално...Патрулен полицейски автомобил може да спре навсякъде при нужда и осмотрение на екипа, и не следва да дава обяснения на граждани и медии.Злепоставянето на полицията обикновено се прави от криминално проявени-вие от тях ли сте?
1
3
 
13
 
! Отговори
виготура_вигопрасна преди 5 години
София е невероятна *** и депресиращ неугледн град....