Москва дари 13-метрова елха на София

Дядо Мраз и Снежанка зарадваха децата пред "Света Неделя"
19 дек 2018 12:45,
174

Снимка: Павел Гълъбов

"Заедно с истинските Дядо Мраз и Снежанка, Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров взе участие в празничната церемония по даряване на коледна елха от Правителството на град Москва за град София. Честита Коледа и Нова година", написа във Facebook профила си Посолството на Русия в България.

Още по темата

Красивата елха се намира на площада пред църквата "Света Неделя".

"За мен е огромно удоволствие да присъствам на церемонията по предаването на красивия подарък от Москва за София. Постарахме се "зимната красавица" да зарадва всички жители и гости на българската столица, създавайки празнично настроение", каза Анатолий Макаров.

Дипломатът подчерта, че 2018 година е станала успешна за развитието на двустранните отношения между Русия и България. Макаров припомни, че през тази година се навършиха юбилейните 140 лета от Освобождението на България от Османско владичество.

"С радост приемаме този подарък. Рождество Христово е важен празник за нашите градове. Празникът е свързан и с освобождението на София по време на Руско - турската Освободителна война. Убеден съм, че през Новата година ще изградим много ползотворни проекти с правителството на Москва", каза заместник – кметът на София Тодор Чобанов по време на празничното откриване на елхата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
10
 
25
 
! Отговори
Ме преди 5 години
Сложете и Украинското знаме
100
13
 
1
 
! Отговори
ффф преди 5 години
До Анонимен Вероятно си наясно че си Ждрольо :)
99
11
 
1
 
! Отговори
ффф преди 5 години
Вероятно си наясно че си Ждрольо
98
13
 
24
 
! Отговори
Не е добре преди 5 години
Посланието на Москва към София е недвусмислено - ЕЛКИ-ПАЛКИ .
97
26
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да драсне кибрита на тоя русофилски тотем?
96
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До103абе другарю, я кажи тия бойци на съветския паметник дето се целуват по устата американци ли са или хoмoсексуалисти?...руснаците имат още от съвеско време много повече ***-дераси като % от населението, отколкото си мислиш. Даже няма да се учудя, ако на едно от челните места.
95
5
 
10
 
! Отговори
Д-р Дулитъл преди 5 години
Сори за повторението-не плегиатствам,това бе първото ,което ми дойде да кажа като прочетох горното-Даровете на данайците.....
94
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоо, къде е оня с образованието на световно ниво което е получил благодарение на Русия? Сигурно сега работи в лондонското Сити за 500 хиляди паунда заплата, но въпреки голямата си ангажираност намира време да пише по форумите колко е велика Русия и как го е научила на четмо и писмо. Да е.ба и де.билите ви да е.ба.
93
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 95се опитат да те накарат да издигнеш на пиедестал хомосексуалистите и техните привилегии. Не, благодаря! 100 пъти предпочитам Русия!абе другарю, я кажи тия бойци на съветския паметник дето се целуват по устата американци ли са или хoмoсексуалисти? Толкова години им се радвате и им носите цветя, де гиди палавници червени :)))
92
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските тъпaци нападнаха Украйна по най-бандитския възможен начин и сега с йолачки се мъчат да се подмажат на русофилщината в България белким някой каже някоя хубава дума за Руската Пeдерация покрай Нова година. Няма как от бандит, завоевател, убиец, крадец, агресор и пират с една елхичка да се превърнеш в непорочна девица и свето вода ненапита.
91
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ ще бъде скоро, много скоро наритана и от Ес и Нато и натирена при раССия.Просто се чудя с тази продължаваща двойна игра, как продължават да ни търпят?! Едва ли е само защото се "на тръстиката" като буфер между прииждащите пясъчни хора и Европа.
90
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 97Абе комуноидно де билче, развитото ти селско стопанство разчиташе на крадената земя от хората и бригадирски труд по 40ст/ден.Заводите ти на 80% бяха на загуба и една тоалетна хартия не можеха да произведат като хората, та се налагаше да се стържем с вестници.Какво образование имаш бе плюнко дъртра? 2 думи на английски не можеш да вържеш и работа за 500лв не можеш да си намериш с твоето прехвалено образование.
89
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 92Ти по-добре се бори Путин да ти свали визите на тебе за Русия та да черпиш от там образование на световно ниво, оръжие без аналог, обирджийска търговия, развито селско стопанство и т.н. с пълни шепи. Блазе ти че си с толкова малко акъл в главата и всичко ти се струва много хубаво щом е от Руската ФЕЙКдерация.
88
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
данаев дар ! )
87
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая елха щеше да пасне много добре на *** на Путин, вместо това Макаров я затри в София.
86
23
 
10
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
Дали са ми заводи, въоръжение, търговия, образование на световно ниво, за което само можеш да мечтаеш сега, развито селско стопанство и тн. А от илюзорните милиони, които ЕС уж налива като извадиш вноските ни и загубите, които ни причиняват и излизаш на минус. Защо не ходиш в САЩ като е толкова хубаво? Защото не са свалили визите за такива като теб.
85
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ще ти подарят само конгратюлейшънс, когато се уредят да ти продават собствения ти ток на петорни цени, да ти изнасят златото, да те принюдят да купуваш остарялата им непотребна военна техника и тн. А и ЕС същото ще ти подарят, когато ти блокират всички изгодни за страната сделки, пробват да ти напълнят страната с бежанци, и се опитат да те накарат да издигнеш на пиедестал хомосексуалистите и техните привилегии. Не, благодаря! 100 пъти предпочитам Русия!
84
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Само тази ли опорка може да измисли за вас кoчината? Сoрос, гeйпареди, дрога, страховити емигранти за десните глyпаци и финансово робство и страшните международни монополи и глобализация както и фалита на САЩ за левите глyпаци. При това и за десните и за левите всичко е богато гарнирано богато с антиамериканизъм и плюене по демокрацията.Това ви е цялата идеологическа структура и с това мислите да победити цивилизацията и да насадите на нейно място руското мракобесие. Ха-ха-ха..
83
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофобите мислят, говорят и звучат като истерички в цикъл. Дълбоко лечение трябва.
82
7
 
28
 
! Отговори
До 90 преди 5 години
До До 83Абе, колко кожи са ти смъкнали ЕС?КОлко милиарда ни дадоха до сега?Колко инвестиции и западни компанив дойдоха и дават хляб и развитие в България?Това, че нашите политици са крадливи комунисти е едно, но не набърквай и ЕС в цялата схема.Каскет русофулски.Твоите кремълски господари, за една детска площадка не са ни дали пари, да направим.Иначе ни скубях със скъпи газ и нефт и горива.Корумпират политици, да не допускат друг освен тях в България.Как пък сте такува залупени, бе?!