Москва дари 13-метрова елха на София

Дядо Мраз и Снежанка зарадваха децата пред "Света Неделя"
19 дек 2018 12:45,
174

Снимка: Павел Гълъбов

"Заедно с истинските Дядо Мраз и Снежанка, Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров взе участие в празничната церемония по даряване на коледна елха от Правителството на град Москва за град София. Честита Коледа и Нова година", написа във Facebook профила си Посолството на Русия в България.

Още по темата

Красивата елха се намира на площада пред църквата "Света Неделя".

"За мен е огромно удоволствие да присъствам на церемонията по предаването на красивия подарък от Москва за София. Постарахме се "зимната красавица" да зарадва всички жители и гости на българската столица, създавайки празнично настроение", каза Анатолий Макаров.

Дипломатът подчерта, че 2018 година е станала успешна за развитието на двустранните отношения между Русия и България. Макаров припомни, че през тази година се навършиха юбилейните 140 лета от Освобождението на България от Османско владичество.

"С радост приемаме този подарък. Рождество Христово е важен празник за нашите градове. Празникът е свързан и с освобождението на София по време на Руско - турската Освободителна война. Убеден съм, че през Новата година ще изградим много ползотворни проекти с правителството на Москва", каза заместник – кметът на София Тодор Чобанов по време на празничното откриване на елхата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
7
 
17
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
До РасияРУсофилски ***.
80
19
 
9
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
Говори в единствено число! Ти може и да не искаш, но аз искам! Какво ти дадоха ЕС и НАТО? Освен, че ни съдраха по 3 кожи от гърба и искат да изглозгат месото до какал, да ни превърнат в пушечно месо и да ни принудят да купуваме бракувана военна техника, да приемаме Истанбулски конвенции и Споразумения за бежанци! Големия прогрес, 10 години сме в ЕС и никаква разлика, даже ни бутат надолу. 460 лв. минимална заплата и 207 лева минимална пенсия. С такива приятели врагове не ти трябват!
79
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен И КАКВО ИСКАШ, ГЕЙ ПАРАДИТЕ ЛИ ,ЕДНОПОЛОВИТЕ Б,ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА ДРОГАТА . АБЕ ТЪ.ПАН ,ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ ,ЧЕ НЕ ТИ ИСКАМЕ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ И САТАНИНСКИ ЦЕННОСТИ ?НЕ ВИ ИСКАМЕ ***-ДЕРАСТИЯТА .
78
18
 
10
 
! Отговори
Расия преди 5 години
Скъпи другари! Не се поддавайте над Сорос провокациите!Масква, не случайно е по средата между Европа и Азия! Тя ще бъде столица на Християнска Европа! Косово завинаги ще изчезне от лицето на света, а Албания и Босна ще върнем към християнството! Скоро ще трябва да изберете дали Европа да влизе в Руската Федерация или да има Евроарабия!
77
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На софиянци им беше малко грозната купчина камъни *** та Макаров им инсталира още едно русофилско капище във вид на новогодишен подарък. Тоя подарък по-скоро е напомняне на българите че и през новата 2019 година те ще продължават да бъдат роби на Русия.
76
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в блатото на пи .дерастията, наркоманията ,проституцият,алкохолизма ,гей парадите ,еднополовите бракове ,инцестомията ,блатото на демократичните ценности ,ЕС ,в което искат да завлекат целият свят, ли е бъдещето . И продължават с изтърканите си лицемерни номера, за демокрация ,ценности ,благоденсктвие ,Ай,сиктимини от тука !
75
20
 
14
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Защо САЩ не ни подариха елха? Мисля, че това не може да се случи, защото американците взимат, но не дават.
74
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82Абе глyпак, ти не разбра ли че не искаме нищо руско, та се опитваш пак да ни пробутваш руски газ и руски патоци.
73
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Евтин газ ли ??? За правки- Червеногербера от Банкя ,,затворих три Български енергиини проекта в интерес на САЩ ,,....А те и визите не премахват ...ВАЖНОТО Е ЧЕ ИМАМЕ ТУРСКИ ПОТОК
72
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Центъра на София отдавна е заприличал на московско предградие, а сега и официално е такова с пробиването на руското знаме под формата на коледна елха !Унижението за държавата ни е пълно !
71
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ни е елаха от поробителя?!
70
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да я дадат на бедните да я изгорят, поне ще има полза.
69
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макаров като е толкова отворен и толкова сигурен в братските чувства към Русия, да вземе една такава елха и да отиде да я подари на гражданите на Киев заедно със снимачните екипи на 2-3 телевизии за да видим любовта на народите към руската ***. Съмнявам се че побоя и изритването на Макаров от Киев ще бъде излъчено от наште путинофилски телевизии, но си заслужава да се пробва.
68
9
 
18
 
! Отговори
има една приказка преди 5 години
Ти не го пускаш през врата , то през прозореца напира.Да не забравим случайно с настъпването на Коледа и Нова година за техните" духовни ширини", по думите на един друг съсед.Казано на кратко маркиране на територия.Кога ли ще бъдем наистина независими, а с подобни държави да поддържаме единствено търговски взаимоотношения без да сме в неизгодна позиция
67
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те това е отблъскващото на московските монголи - ти ги игнорираш, а те ти се навират пред погледа !Постигат обратния ефект, защото тази лукавост и в собствения им Гулаг не върви.
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елочката хорошо, но предпочитам евтин газ, евтини Лади и т.н. - нали сме братски народи.
65
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз ще повторя думите на Захари Стоянов "Не ви щем нито жилото, нито меда". Затова вземайте си елхата и паметниците нацвъкани като кyришки из цяла България и се пръждосвайте.
64
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-отровният подарък !Напомня за Скрипал.
63
16
 
12
 
! Отговори
Да не издребняваме преди 5 години
Съгласен съм за цветовете и знамето, за мястото също, но какво пък толкова. Елхата е хубава, приемаме я като дар от руския народ. Децата ще й се радват, това е най-важното.
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е що на София бе?там са само ***.Да подари елха на Крушовица.