Цветанов: Цената за изтребителите F-16 ще падне!

Сделката със САЩ за над 1,8 млрд. лв. влезе в парламента
164

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цената на новите изтребители, които правителството се готви да купи от САЩ, ще падне. В това е убеден шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентът ще одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70 и да се допуснат "отклонения" от досегашните български изисквания.

Още по темата

Очаква се предложението на правителството да мине в пленарна зала с ключовата подкрепа на депутати от ДПС.

Във вторник то бе прието от парламентарните комисии по отбрана и финанси, въпреки опита на депутати от БСП да направят скандал, твърдейки че не са получили всички необходими документи.

Въпреки че заседанието на ресорната комисия по отбрана вчера беше закрито за медиите, обсъждането на точката днес в пленарната зала ще бъде открито.

"Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи инвестиционният разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет", обясни Цветанов.

Решението обсъждането на решението на НС да е открито е било взето на председателски съвет по-рано днес, а негов автор е именно Цветанов.

"Досега имаме изразена позиция от институциите на САЩ, че когато започнат преговорите по същество, с всички детайли в подготовката за споразумение, ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
господин Цветанов, той и тате каза ще ти купя колело, но друг път.....
25
3
 
22
 
! Отговори
до Сата НАТО преди 5 години
Ей вашингтонска труженичко, нормално ли е според теб останалите кандидати, чиито оферти се вместват във ценовата рамка да бъдат отстранени и след това самолетите на "победителя" да се купят на много по-висока цена? Има ли нещо в празната ти чутура?
24
2
 
8
 
! Отговори
до 24 Сата НАТО преди 5 години
Редовно ли се дрогирате преди обяд или това е ефин вид тренировка за любимият ви празник 2 февруари ?
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво ще стане с тея самолети, когато тръмп изкара САЩ от НАТО?
22
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф 16 е смърт за всяка руска железария Доказано във войните Нормално рашките да ги е страх
21
18
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Щатите имат нужда от добре въоръжен съюзник, така че тапотиите за остарелите самолети си ги набутайте УГ3. Те се радват, че най-после ни е дошъл акъла в главата. От руските *** може да се очаква само пораженчество и саботажи.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ни ги доставят ли 24 месеца след подписването на договора?
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи си признавате, че цената е висока, признавате си, че са нужни промени в предварително заложените изисквания. На кратко си признавате, че фащ ви натискат и вероятно са си платили за да изберете тяхната оферта... ***
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Хърватите че не се набутаха и те с руски щайги миг 29 като сърбите .Но Израелските за Хърватска са втора ръка не нови като нашите
17
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Всичко е оправдано само БСП да не се докопа до власта , защото ще затрие Държавата. Победа за ГЕРБ.
16
5
 
12
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Как няма да падне, купуваме преоценена стока произведена 1977 !!! хахахаха ХОРА, ТИЯ САМОЛЕТЧЕТА НЯМАТ ЖИВИ КОНСТРУКТОРИ. Еврофайтър ни трябва, нали сме от НАТО!
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Физкултурник и пожарникар обясняват на един пилот, какво е самолет! Това е днешна България! Некадърни, крадливи и корумпирани продажници! Само в страната на абсурдите, такива хора могат да са на власт. А пък "алтернативата" е една друга мафиотска партия в коалиция с друга мафия която е финансирана от Турция. Просто панорамата е уникална
14
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Другарю, важното е БСП да бъде с пръст в устата, а др. Радев без комисионна. Всеки друг може да блажи , но не и БСП. Те крадоха 50 години и им стига.
13
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ф16 блок 70 самолет четвърто поколение ++ а към 2035 и ескадрила Ф35 каква ирония обаче за една северна *** дето няма да има самолет пето поколение поне до 2045 ((((
12
5
 
22
 
! Отговори
ужас..... преди 5 години
Ще платим изграждането на нов завод в УСА .... и ще налеем поне 4-6 млд в тяхната икономика...... да си бяхме построили Белене за тези пари. Предатели !!!!
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хърватия щеше да купи 12 усъвършенствани изтребителя F-16 от Израел за половин милиард долара, ние купуваме 8 изтребителя за над 1 милиард долара, т.е. цената на един изтребител за България е над 3 пъти по-висока от цената за Хърватия. САЩ попречиха на сделката на Хърватия с Израел заради някакви лицензии.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес две парламентарни комисии ще гласуват поискания от правителството мандат за преговори за F-16.Изходът от гласуването за фантомите е кристално ясен. Ясна е и комисионната за ГЕРБ, ВМРО и ДПС петминутен прием в Белия дом за Борисов, амнистия за паспортната афера на Каракачанов, пожизнен мандат за управление и разпределение на порциите в подмандатната територия.
9
2
 
4
 
! Отговори
L. преди 5 години
А ако ги купим от И-бей ще падне сигурно и още.
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някого направи ли впечатление, че със сделката панически се бърза, направо на бегом да се сключи преди евроизборите. Самите гербави признаха, че е нормално при подобен род сделки преговорите да продължат много по-дълго. Да, ама не! Преди изборите трябва да сме сключили сделката, за да може ГЕРБ да останат на власт.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали уж офертата щеше да отпадне ако надвишава цената бе американски ***? Нали САЩ обещаха да свалят цените? Сега ще ги купуваш на по-високи цени ли бе червей наведен?