Столипиново - превишаване на полицейските права или спецакция?

Коментар на общинския съветник от ВМРО в София Карлос Контрера
Обновена: 2 фев 2019 20:01 | 1 фев 2019 22:57,
57

През седмицата в най-голямата ромска махала на Пловдив - "Столипиново" беше проведена специализирана полицейска акция на Криминална полиция по линия наркотици. Арестувани бяха четирима души, иззет беше близо 1 кг наркотик. Единият от задържаните е наркодилър от Кричим, а другите трима са негови приближени. Акцията обаче не се размина без напрежение. В махалата се събраха над 300 души пред заведение, където е извършено претърсването. При арестите жители на "Столипиново" се опитали да възпрепятстват действията на полицията, а самите роми обвиниха полицията в упражнено насилие.

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера заяви в студиото на "Денят ON AIR", че жителите на "Столипиново" определено си измислят като казват, че са били бити от полицаи по време на акцията, защото по думите му, ако униформените наистина са били направили това, самите жители са щели да изглеждат по друг начин.

Контрера нарече това "митове", защото никъде по медиите не са били показани бити хора.

"Става въпрос за работа на МВР срещу криминалния контингент, а не за потушаване на кръчмарска свада", настоя Контрера.

По думите му при положение, че става въпрос за специализирана акция е нормално да се приложи сила и то при положение, че ромите са се опитали да предпазят "наркодилъри", при положение, че има съпротива.

"Един тръгва, тарторът, и другите по него без да се замислят. Нека се замислят - наркодилърите ли ще защитават", обясни още общинският съветник от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Карлос Контрера коментира и темата за ромската интеграция като отново посочи, че това зависи от самите хора, а според него с гетата трябва да се справя държавата, защото много малки общини няма как да отделят целият нужен ресурс за премахване на незаконните постройки.

Контрера обаче беше категоричен, че много политици не искат това да стане, защото от криминалната дейност в махалите се обогатяват страшно много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
57
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Жалка работа-имало полицейско насилие...Че то ако наистина се вземаха сериозни мерки,то нощно време по улиците на Столипиново нямаше да има жива душа!И ако нашенските ченгета действаха смело като американските-щеше да има поне няколко шведи дали фира.
14
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това момче изтрезня ли?
13
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не схващам нали диларите ги заловиха в бензиностанцията защо тази истина крият?кръчмата няма нищо общо с диларите.
12
13
 
14
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Добре се е интегрирал тоя,станал е член на партия,общински съветник в столицата,абе труди се момъка.Върви по пътя на Джамбаза тоя пернишки герой.Двамата са ''отгледали много деца в семействата си''!Някой ден и за трудов стаж ще им се брои търкането на панталоните в общинските столове.Единия даже евродепутат стана,няма да е изненада ако и другия стане сега.Цяло котило се създава от такива''скъсали се от труд''млади лъвчета!Директно от университета-член на партия и шут в политиката.Морни вода пият
11
8
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Щом разчитаме кубинският ром да защитава правата на българите значи съвсем сме я закъсали.То от такива пишман патриоти ще се стигне до там, че в следващия парламент няма да има нито една националистическа партия.А, привилегиите на ромите дойдоха и се гарантират от западната евроатлантическа система.Докато България е член на ЕС и НАТО ще става все по-ромска държава !
10
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не нападаше ли бездомни пенсионерки по метростанциите в София и после лъжеше, че нямало такова нещо?
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знанието винаги ще бъде по-силно от невежеството и народа желаещ, сам да управлява себе си, е длъжен да се въоръжи с такава сила, която дава знание.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не подценявайте силата на глупавите хора, обединени в големи групи.
7
14
 
25
 
! Отговори
млад българин преди 5 години
Смешници, тоя човек е много по-българин от всички вас.Комунистически отпадъци, незнаете какво е човек на чужда земя да стане патриот.Скапаняци, русофилци ли сте, кви сте, само смърт за вас.Да живее България.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли как работят африканци? Много просто единия копае, а другия зарива.
5
1
 
54
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Как се получава това,че 60 хилядно Столипиново плаща по-малко такси от средностатистическо село с 500 жители?Кога ще накарате тези пиявици да плащат такси,осигуровки,данъци?
4
9
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Този роднина ли е на Карлос Кастанеда?
3
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, полицията си върши работата но какъв е тоя да с яха вълната да се прави на патриот? Тоя не е ли кубинеца "патриот" който пиян беше нападнал възрастна жена в метрото?
2
3
 
23
 
! Отговори
Уазир Сали преди 5 години
А-аа, бравата на нашто ром са много привишени - как може арестува най-добро човек, кой носи на болни хора героин да ги збасява!
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превишаване на правата на кой? Според мен полицаите са били много толерантни спрямо 0.5 кило хероин! Няма да отварям думата за останалите престъпления на етноса.