"Перките" от "Графа" си отиват, какво ще дойде на тяхно място?

По-висок бордюр, дълбок улей или метални ограничители?
Обновена: 13 мар 2019 08:39 | 13 мар 2019 08:39,
204


Вчера Йорданка Фандъкова разпореди ограничителите от столичната улица "Граф Игнатиев" да бъдат премахнати. До мярката се стигна след като пешеходец разби главата си, след като се спъна в т. нар. "перки".

С какво обаче ще бъдат заменени гранитните плочи?

Още по темата

В най-скоро време кметът на София очаква архитектите да ѝ предложат вариант, който да бъде обсъден и с Пътната полиция.

След като перките на "Графа" бъдат премахнати, на тяхно място може да бъде вдигнат малко по-висок бордюр, малко по-дълбок улей, или бъдат инсталирани метални ограничители.

Хората минаващи често през "Графа" и живеещите в района имат различна визия за ограничителните перки.

"Грозни са. Малки са, ниски са. Не ги виждаме. Трябва да се мисли за всичко преди да се дават пари. Според Вас, на тяхно място как трябва да изглеждат ограничителите? Колчета! Ама солидни!", изтъкна местна жителка.

"Столичната община може да ползва доказаните добри практики от Европа, вместо да измисля такива глупости. Надгробни плочи, перки на акули, падания, кръв. Това е просто една трагедия", посочи Андрей Зографски от "Спаси София".

Не е ясно кога Общината ще премахне опасните ограничители, които не малко столичани определиха като "перки на акули", а колажите заляха социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога пък ГЕРБ се водят "демократи"?! Никакви демократи не са, чисти комунисти, при това потомствени!!!
158
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може с паметници на великите водачи, цеци, боко, очите, домусчиев , черепа, братя галеви, доган, царя, костов, братя илиеви и тнт списъка е безкраен и ще има и да много други улици.
157
1
 
2
 
! Отговори
До 164 Риторич преди 5 години
Кога Графът се е наричал Самоковска? Би ли обяснил по-подробно - през кои дни или месеци се е наричла Самоковска, преди това как се е наричала улицата, след това как. Автентично име, как пък не.
156
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството, че никой не е минавал по Графа, при площад Славейков например. Ужасно е и не са само безумните ограничители. То на практика освен по трамвайните линии, няма къде другаде нормално да минаваш.
155
5
 
1
 
! Отговори
Риторичен ? преди 5 години
А кога ще възстановят автентичното име на тази улица - Самоковска !?
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията на демократите пак се развихри. Крадат като за последно и обвиняват комунистите, както правят през всичките години след 1989-та.
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нужда от никакви ограничители,...просто трябва солидни глоби ,от минимум 1000лв...И така ще е винаги свободно и чисто..Така е във всяка една уредена държава...Не е до съзнание , а доколко ти бъркат в джоба.
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИШкам да Хупя ПЕРКА за пОмеН от ГАФА!Къде продават!
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ГЕРБ и БСП са една и съща комунистическа мафия.
150
0
 
7
 
! Отговори
До 157/158 преди 5 години
Архитектът не краде, ГЕРБ крадат.
149
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 155Архитекта не е от ГЕРБ, а от БСП, върл русофил.
148
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 154Архитекта не е от ГЕРБ, а от БСП, върл русофил.
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там силно стесниха тротоарите с тези ограничители, както и с един ред плочки, по които не може да се ходи, а между тях и перпятствията до линиите има съвсем малко място Не знам с каква цел се слагат тези плочки, но ги има по почти всички новоремонтирани тротоари. Така примерно на площад Славейков, тротоара от примерно над 3 метра ширина, изведнъж се оказа използваем само на метър и половина ширина, като при дъжд там тече от покривите на сградите, а там минават много хора.
146
3
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Искате ли да се басираме, че новите ограничители дето сега ше трябва да се монтират ще са на стойност над 2,5 милиона лева без ДДС и без да е платено поставянето им! Така, че драги ми смехурковци тоя "ремонт" ЩЕ НИ ОТКРАДНАТА ОЩЕ ПОНЕ 5млн лв. Ами гасувайте за ГЕРБ! Какво друго мога да кажа!
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога цяла България ще се занимава с тъпите софийските перки?
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Графът е пешеходна улица с трамвай. Не би трябвало да се забранява минаването на пешеходци по улицата в цялата й ширина.
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато там се топят снеговоете и от покривите падат ледени парчета, няма друго безопасно място освен трамвайните линии и частта от тротоара, на която са поставили препятствията.
142
2
 
0
 
! Отговори
ikar преди 5 години
До АнонименЯвно не сте живели наблизо, или не сте ходили често по "Графа". Използваха се тротоарите, макар и тесни, а на платното се слизаше в краен случай, нямам предвид хората, които нямат навика да спазват правилата. Бях свидетел когато възрастна жена пресече напреки в една дъждовна вечер, явно не беше видяла идващия трамвай Не ми се иска отново да чуя този звук.
141
0
 
5
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
Всяко предложение дадено от КАТ, винаги води до по-лошо, както е и в случая с ограничителите по Графа. За да е по-добре трябва да се прави обратното, на това, което казва КАТ.
140
2
 
2
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО преди 5 години
ПРОДЪЛЖЕТЕ ПОЛУСФЕРИТЕ ОТ УЛ."АЛАБИН" НА ДВА РЕДА. вСЕКИ ЩЕ СЕ ОГЛЕДА КАТО ГИ ПРЕСКАЧА, ЗАЩОТО НЕ СТАВАТ ЗА ХОДЕНЕ ВЪРХУ ТЯХ.