Автоматите за билети ресто не връщат, "спестили" 70 бона

Къде отиват невърнатите на пътниците пари?
18 авг 2019 13:10, Александър Попов
32
Автоматите за билети ресто не връщат, "спестили" 70 бона
Снимка: bTV

Това е за последните 4 г. заради старите автомати

Качваш се в тролей или трамвай и се насочваш към автомата за билет. Слагаш монети от 1 левс, 50 и 20 стотинки. Но ресто няма!    

За четири години автоматите за билети в столичния градски транспорт са ощетили пътниците със 70 000 лева. Това е сумата от невъзстановено ресто.

"Гледам винаги да слагам точно, ако нямам и отида при господина за билети, започват разни забележки", споделя пътник пред bTV.

Системата за таксуване е въведена през 2008 г., когато цената на билета е 1 лв. Поради тази причина не могат да бъдат използвани монети от 2 лв.

"Тези спестени пари се заприхождават в касата на дружеството със специални протоколи и се използват за поддръжка на същата система. Този валидатор като се повреди трябва да се купи нов - един такъв валидатор струва 800 евро. Един касов апарат е 1500 евро", посочват от градския транспорт. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Звучи доста нагло да ни обясняват колко полезно харчат парите, които крадат от нас.
8
1
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Голям праз, че откраднали 70 касови бележки. Същите автомати отказват да приемат законни платежни средства като монетите от 1, 2 и 5 стотинки.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова с градски транспорт пътувам по изключение. Фандъкова съвсем го съсипа градския транспорт на София.
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд до дупка. Това си е пладнешки обир. Я бг мутрите да се опитат да направят този трик тук в Австрия. Директно заминават за 5 години в затвора. За невърнат един цент се плаща глоба а за 70 000 лева директно в затвора без право на обжалване. Умре, ло племесте затова ще ви опъват на задна докато свърши света.
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз си мислех, че в цената на билета е калкулирана поддръжката на тези валидатори. Който е автора на това изказване, трябва да бъде незабавно уволнен, заедно с директора на Столичния градски транспорт.Ако парите бяха дарени за благотворителност, и беше заявен ангажимента да се подменят валидаторите с такива, които връщат ресто в посочен срок, тогава гафа би бил "по-приемлив". Но тук е България.
4
0
 
32
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Хаха, като се повреди значи нов се купувало, бах тия дефицитни части за валидатори.Далаверата да върви
3
0
 
40
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Да го наречем с истинското му име, откраднати са от пътниците. То и билетчето от 1.60 беше незаконно според съда, значи и там има една сериозна кражба.
2
0
 
33
 
! Отговори
Жо преди 4 години
СЛЕД промяната на цената на билетите на 1,60 лв, беше ясно, че ще има проблеми с връщането на ресто, както от автоматите, така и от водачите на градския транспорт.Защо не направиха цената 1,50 лв- тогава щеше да е по лесно.Не винаги е възможно добросъвестен пътник, който се качва на спирка без павилион за билети, да разполага с дребни стотинки.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това си е чиста кражба.