КАТ подгони електрическите тротинетки. Ще има санкции

Според началника на "Пътна полиция" не могат да се движат по улицата
4 сеп 2019 15:03, Петя Славова
101
КАТ подгони електрическите тротинетки. Ще има санкции
Снимка: архив, Булфото

Електрическите тротинетки нямат право да се движат по пътищата в София. Това съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" в столицата комисар Любомир Костадинов. Той обясни, че пътните полицаи ще санкционират водачите.

Още по темата

"Всички тези новоизлезли електромоторчета, моторетки, тротинетки, както ги казват, нямат право по закон да се движат по пътищата. Има доста инциденти с тях. Тези, които ги управляват, съответно се водят, че управляват нерегистрирано моторно превозно средство“, каза комисар Любомир Костадинов.

Той апелира към водачите да са много внимателни. Все пак комисар Костадинов предпочете да не коментира дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите.

Костадинов уточни, че в момента Пътна полиция е засилила вниманието си към поведението на мотористите и само за последното денонощие от 50 проверени водачи на мотор, нарушаване на правилата имало от 30 водачи.

Причината за тази акция е инцидента от преди ден, когато мъж и жена, родители на три деца, загинаха при тежко ПТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарят Любомир Костадинов лъже нагло. Електрическите тротинетки не са моторни превозни средства. Ерго, имат право да са на пътя, колкото и всички видове велосипеди.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На зелените двуколесни дъски с батери пише 18+, познайте колко под 18. Утре като предизвика ситуация в която пострадат хора, кой ще поеме вината, малолетният, автомобила или общината
46
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Тротинедките се оказват най безопасния транспорт в света след, като в цяла Европа се карат масово и има само една жертва в Англия при ПТП! А КОГА ЩЕ ЗАБРАНЯТ КАРУЦИТЕ В СОФИЯ!????? Заприличали сме на ИНДИЯ КОПЕЛЕТТА УПРАВЛЯВАЩИ
45
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 4 години
Оня,който караше нещо подобно на кръговото и се блъсна в мерцедеса на бащата на президента го изкараха мъченик и май наказаха ченгето,че не енаправил акт на мерцедеса.
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закрийте тази коррумпирана структура,тези са абсолютен позор за България!
43
3
 
9
 
! Отговори
човек преди 4 години
Кратка справка в Уикипедия показва, че в Европа няма единен закон за тротинетките.Но като цяло малко са държавите които не налагат ограничения. Такава е Белгия, но и там се ограничава максималната скорост до 25km/h.В много други държави са на ръба на закона или почти забранени.В Испания, в Англия, във Франция...На много места местната полиция (Garda Siochana в Ирландия например) са започнали масово да конфискуват тротинетки, под предлог, че нямат застраховка, регистрация и т.н.
42
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се спрат,коли рейсове,включително и на мвр. и кат.Всички на тротинетки.Няма да има катастрофи,и излишни ***-чи
41
2
 
6
 
! Отговори
абе катаджиев преди 4 години
колко пъти написа "начи"? Това дума ли е или от катаджийския ви речник нещо? Аз съм завършил 12-ти клас и коре-долу мога да чета? Начи от миналата Коледа ти подариха компУтър ли? Начи? Начи пот каскет, каска, *** или там кВото носите АКЪЛ няма!
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги в МутроландоТикволандия всичко върви с краката нагоре. Коя Мутра пусна тези тротинетки по улици и булеварди Фандупкова ли му разреши. Щото без разрешение едвали някой ще прави бизнес без да се отчита на някой. Къде си *** Другарко на изборили си. Знаешли колко деца щях да смачкам с тези тротинетки. Те незнаят правилника и не познават знаците а карат насред платното пред автомобилите., заради такива съм пълзял с 10 км в час. кой от полицейските шефове разреши тротинетки по улиците.
39
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хора умират от катастрофи с автомобили и мотори? Нека ги регистрират какъв е проблема? Явно е по-лесно да забраниш нещо отколкото да се опиташ да създадеш правила, които да се спазват.
38
10
 
7
 
! Отговори
Пако преди 4 години
Въпрос на време е да има трагичен случай. Трябва веднага в миг да се махнат от платната и да се ограничи скороста им.
37
17
 
7
 
! Отговори
Катаджиев преди 4 години
Начи първо, пише се тротонедка, а не тротинетка. За справка, вижте акта, който колегата написа на бащата на Президента. Второ, щом имате 1000 лв. да си купите електрическа тротонедка, начи имате и петдесетуна да почерпите затова че си я карате насам-натам.
36
3
 
13
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Не защитавам никого. Но защо страната ни привлича бизнеси, които впоследствие задушава чрез бюрокрация? Не съм на страната на "Лайм". Но каква е функцията на Българската агенция за инвестиции и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия? Защо е толкова трудно да се каже с две думи: това може. Онова - не. Незаконни се оказаха споделените пътувания. Сега тротинетките. А утре?
35
7
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
Буквално в съседна статия пише за дете с тротинетка, блъснато от лек автомобил което е в тежко състояние.Е колко хора трябва да бъдат ранени или да умрат, за да предприеме някой нещо?Знам, че наскоро имаше новина за първата жертва с такава тротинетка убита май в Англия ако съм запомнил правилно.Аз когато бях дете нямаше никакви тротинетки, камо ли електрически.Но и сега им се чудя на акъла, и да имаше тротинетки никога не би ми дошло наум да моля родителите да ми купят. Не виждам ползи!
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става дума за всички двуколесни.Самобалансиращите, също не подлежат на регистрация, нищо че са двуколесни.Един заекващ комисар може много глупости да изговори в ефир, но закона трябва да се чете и прилага, както е написан.
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е хубаво,да турниш пагона и да въртиш синджира,имам да взимам,нямам да давам.смешковци
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МПС вече е ППС, което обхваща всякакви пътни превозни средства, включително и електрически.Категориязацията е според мощността на ел.двигателя и максималната скорост. Попринцип всички електрически превозни средства под 4кв и макс скорост 50 км/ч, които имат поне едно седящо място, подлежат на регистрация. Тротинетката няма седящо място.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТ се лови за неписан закон,за да ***,как хубаво се дреме в катаджийска кола,мързеливци и некадърни
30
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом се движи по пътищата е МПС!Трябва да спазва закона, но пък няма регистрация.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Джедай Мастърайде си преведи МПС какво значи и си задай въпроса тротките имат ли мотор, двигател? Или се движат от вятъра?