Слънцето пече, топлото тече! Пускат парното в София

А синоптиците вещаят над 20°С през деня, сутрин - от 6° и 11°С
155
Слънцето пече, топлото тече! Пускат парното в София
Снимка: Pixabay

Започва общото включване на отоплението в столицата, съобщиха от "Топлофикация София".

Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

Още по темата
От дружеството напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация София" дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Според нормативната уредба ТЕЦ- трябва да пусне парното при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

Според синоптиците обаче в следващите дни температурите ще са значително по-високи от обичайните за първото десетдневие на ноември.

Ще остане с високи сутрешни температури между 6° и 11°, а дневните ще бъдат над 20°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: парнотоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
26
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Ееей нямат търпение да почнат с високите сметки .... ама да ... Коледа идва, бонуси трябва да се раздават на борда. Просто си ги представям как всяка сутрин правят молебен за лошо време...пък то като се е запънало ...
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в София е 22С
89
20
 
12
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Да се върнем на темата - 1-ви Ноември- 5.3 градуса2-ри Ноември - 6.5 градуса3-ти Ноември - 8.5 градуса. Ето Ви 3 дни с температури под 12 градуса. Или и на официалните данни ще сложите минуси?
88
8
 
11
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Милите ни сънародници свикнали все некой да им дава. Защо тея сънародници не излизат на площада а само псуват пред телевизора?Защо тея сънародници реват, че за 1000 лева нема да работят? Аз и за 600 съм работил ако децата няма какво да ядат на 3 места. Защо тея сънародници обясняват колко хубаво е било едно време а заради това време пенсиите съм и такива!Защо тези сънародници изпират за пореден път това управление и после реват?Защо тея сънародници пълнят Гърция лятото като немат пари?
87
3
 
23
 
! Отговори
до Boto преди 4 години
За разлика от тебе, аз не мисля само за себе си. аз ще се оправя, мене не ме мисли. Кофти ми е, мъчно ми е, плаче ми се като гледам такива цени, и как една баба пред меме си купува 2 праскови, а не 10-15, защото брои стотинките. разбра ли ??? Аз не живея в тази държава сам, и да се мисля за господар като тебе. аз обичам сънародниците си, и ми е болно за тях, че с всяка следваща година си позволяват все по-малко и по-малко. Няма да ме разбереш, но и не искам да ви кажа честно....
86
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател до 90 преди 4 години
Явно не разбираш от ирония. Плащай си със здраве сградната такса и не мрънкай.
85
8
 
6
 
! Отговори
До 93 от Boto преди 4 години
Прав си. Имам само 3 деца и 2 висши образования. Ама важно е процентно да сме прецакани еднакво. Съжелявам отивам да работя, че парното требва да се плаща.
84
4
 
4
 
! Отговори
Boto преди 4 години
До АнонименМай си учител по български
83
7
 
4
 
! Отговори
Boto преди 4 години
А защо не фанете Вие да произвеждате и продавате?
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BotoЯсно поредният бездетен и недоучен, които мисли само за своя ***.Спокойно живота ще те обрули .И само да ти кажа,че няма значение дали изкарваш 10000 или 1000.Защото тези с 1000 ще ги изклатят със 100лв а теб с 400.Няма да те подминат
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаблюдателТи ли ще ми плащаш сградната инсталация и прогнозните сметки бе тарикат.Има ЗАКОНИ и не ми пука каво мисли ТОПЛОФИКАЦИЯ.
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Boto130 квадрата, тухла с дете и се живее постоянно. И пари да ми дават няма да се върна при топлофикация.И да ти кажа, че първите 20 години от живота ми живеех на НДК и нямах парно не защото не сме искали а просто не бяхме вързани.Това прави ли ме селянин?
79
3
 
12
 
! Отговори
Дот преди 4 години
Истината е, че искахме капитализъм.На ви..... Сега не ревете. Ако имаш пари си добре ако не си зле....
78
2
 
9
 
! Отговори
До Boto преди 4 години
Да точно това е. Още предишните седмици имаха последователни дни с под 12 градуса, но заради изборите не изпълниха изискването и не го пуснаха, а сега са се разбързали.
77
6
 
3
 
! Отговори
Boto преди 4 години
До АнонименА колко отопляваш като квадратура? Комфорта дали ти е същия като при постоянното отопление. Има ли постоянно хора в апартамента? Тухла или Бетон? ТУка има 100 неща, които трябва да се вземат предвид. При мен ситуацията е, че ми е по-евтино на ТЕЦ при теб може да е по-евтино на климатик. Имам и къща отоплявана на пелети и да ти кажа и при нея в сравнение със апартамента ми е по-евтино на ТЕЦ да не говорим за хамалогията всяка есен.
76
2
 
10
 
! Отговори
Пак до Boto преди 4 години
За розови домати , краставици (сезонни) + плодове, грозде, праскови, каквото се сетиш, цени от 4+ лева нагоре. Значи искаш да ми кажеш, че да отгледаш едно кило праскови струва колкото да отгледаш едно пиле ?????? Не, просто не останаха хора в тази държава, няма никакво земеделие, всичко е насочено към терминал 2, и внасяме от чужбина. Това е ...казах ли ти "пикльо" или забравих :) ?
75
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ако не пуснат парното, Топлофикация ще фалира . Няма не искам, няма недей, отваряйте прозорците като ви е топло.
74
11
 
7
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Първо за топлофикацията. Като обяснявате за закона някой направи ли си труда да види данните за последните дни?https://stringmeteo/synop/maxmin_month.php?year=2019&month=11&dst=1&dend=4&submit=%D0%9F%D0%9E%D0%9A%D0%90%D0%96%D0%98#selИмаме 3 дена с под 10 градуса. Това, че през деня светне слънце не означава, че е топло ама не ми се обяснява.
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BotoАз например отдавна се отоплявам на ток заради полу-хората работещи в топлофикация. Другите полу-хора са тези ,които ги защитават.Излиза ми с около 150лв. по-евтино и не ме засяга дали пускат парното.Проблема е,че в тази държава има закони, които трябва да се спазват независимо дали всички са доволни. Ако едно държавно дружество не го прави какво остава за всички останали. Докато не се научим да сме единни срещу беззаконието ще ядем дървото.
72
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ганчовци, не мрънкайте. Вие от 10 години си избирате крадливите некадърници ГРОБ да ви управляват.