Слънцето пече, топлото тече! Пускат парното в София

А синоптиците вещаят над 20°С през деня, сутрин - от 6° и 11°С
155
Слънцето пече, топлото тече! Пускат парното в София
Снимка: Pixabay

Започва общото включване на отоплението в столицата, съобщиха от "Топлофикация София".

Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

Още по темата
От дружеството напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация София" дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Според нормативната уредба ТЕЦ- трябва да пусне парното при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

Според синоптиците обаче в следващите дни температурите ще са значително по-високи от обичайните за първото десетдневие на ноември.

Ще остане с високи сутрешни температури между 6° и 11°, а дневните ще бъдат над 20°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: парнотоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има две страни в света - СССР сега Русия и бойколандия в които всяка година парното се спира и се пуска. В страните с бели хора парното се пуска когато се построи сградата и се спира при авария или когато сградата се сваля от експлоатация.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво му обяснаяваш на този гербер? Суджука в Кауфланд удари 43 лев, а обикновената наденица минава десетачка.
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите за изборната реклама на Данчето и компания трябва да се избият от някъде.Изборите минаха, така че не се оплаквайте.Миналата седмица имаше законовата температура от 3 последователни студени дни, но ако го бяха пуснали тогава Юрданка щеше да е вече в Злокучане, а не кмет за 4-ти пореден мандат. Да сте си опитали акъла пред урните.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BotoВеднага ще ти дам пример :). В моя магазин за месо (истинско, българско, не опаковано в лидл, мидл и тем подобни магазни, в които не ходя), пушен врат от 11.10 на 15.60. Преди свършаваше до 14-15 часа, сега не мога да го продадат. Мога да си го позволя, но просто им правя бойкот, както и всички около нас, Шунката, от 10.80 на 14.50 , бут, плешка, всичко 25 % отгоре. Аз почнах да купувам телешко. Нали ти казах, че си Пикльо :)
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BotoЕххх значи-Майната му на закона, балъците да го мислят.БРАВО
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законите са да се спазват. Изобщо не ме интересува колко газ са заявили топлоизолация.
65
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехооо, ноември месец е! През деня може да е топло, ама през нощта е 5 градуса. Който иска да мръзне без отопление, е свободен да го прави, останалите искаме комфорт. *** все е недоволен - с парно, без парно - дай му да мрънка и да обвинява останалите, че му е крив животът.
64
9
 
5
 
! Отговори
Boto преди 4 години
До АнонименЕми споконо сега може да заведете иск, че не се спазва закона. А за сетките айде да не драматизираме хващам на бас, че над 80% от хората плащат сметка след изравняването на края на сезона. Както казах или си вземете къща извън София или се преместете в некое ново строителство те така или иначе повечето парно нямат. Аз съм със топломер на входа на апартамента и ми е все едно - хабя плащам не хабя не плащам. Как па всичко Ви е виновно.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BotoПффффф луканката на Тандем е с 4лв. по-скъпа на килограм от Декември 2018
62
1
 
13
 
! Отговори
Васо преди 4 години
До BotoКлиматика със сигурност излиза по-евтино но това е друга тема. Въпроса е ,че има закон и той не се спазва. "За масово пускане трябва да бъдат изпълнени законовите изисквания-три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса"
61
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Изборите минаха и кражбите трябва да започнат веднага, че няма време.
60
10
 
2
 
! Отговори
Boto преди 4 години
До АнонименЯ дай некой пример, че не се сещам нещо да е така драстично поскъпнало. В ланиарнизата до нас от 3 години поне не са пипали цената. Освен вчера да е скочила щото последно в неделя пазарувах. И кой траен колбас пък така се е увеличил?
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УнуфриТи другарю си 100% провинциалист. Има едно нещо наречено ЗАКОН.Разбира се хора като теб,които се сметат за най-миродавните не са наясно защо съществуват законите."За масово пускане трябва да бъдат изпълнени законовите изисквания-три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса". Освен това разбира се, че не сме длъжни да си пускаме парното но сградната инсталация и прогнозните сметки започват да си текат.Ако някокога беше плащал парно щеше да знаеш.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поскъпването от два месеца насам е 30% за сладкиши и закуски. За клобаси: малотрайните с 40%, за трайните 50%.
57
8
 
8
 
! Отговори
Boto преди 4 години
И каква е драмата не разбирам? Ако Ви е още топло намалете радиаторите. В нас е студено и почти цял ден работи климатика заради децата. Е сега се радвам, че ще пуснат парното едва ли ще ми е по-скъпо от климатика като работи на по-ниска температура. Като Ви не аресва парното села около София колко искате вземете нещо под наем и се топлете как искате. При тон пелети на 400 лева да не мислите, че излиза без пари.А разбира се Бойко е виновен за всичко ако не Костов.
56
15
 
10
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Селяни живеещи в София, това, че ще Ви пуснат парното, не значи, че Вие сте задължени да си ползвате радиаторите и да калкулирате сметки. Селяни живеещи в София, замислете се, че във вашия блок може да има семейства с малки деца, които не могат да си прекарват деня завити под три ката родопски одеала, докато гледат Планета или турски сапунки. Осъзнайте се селяни, живеещи в София !
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До този дето защитава тиквата и закуските. Слушай какво ***, първо не се гледа 30 стотинки, а с е гледа процент. Ако една баничка е струвала преди 1 лев, а сега е 1.30, това е 30 % увеличение на баница. Аз пазарувам от 20 години, и мога да ти кажа, че увеличиха всичко поне с 50 % общо. Говоря за основни храни, не черен хайвер и авокадо. И точно тивката е виновен, дето изби 2/3 от свинското месо, и сега вкарваме замразените резверви на запада, 20 годишни. Пикльо
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха, тези и през лятото ще ви отопляват май
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога бяха тези три последователни дни със средноденонощна температура от 12 градуса?????Не ,че на някой му пука за закона, но аз все пак да попитам-и отговор не чакам.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме още два-три апарати да спрат парното и спираме абонатната.