Слънцето пече, топлото тече! Пускат парното в София

А синоптиците вещаят над 20°С през деня, сутрин - от 6° и 11°С
155
Слънцето пече, топлото тече! Пускат парното в София
Снимка: Pixabay

Започва общото включване на отоплението в столицата, съобщиха от "Топлофикация София".

Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

Още по темата
От дружеството напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация София" дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Според нормативната уредба ТЕЦ- трябва да пусне парното при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

Според синоптиците обаче в следващите дни температурите ще са значително по-високи от обичайните за първото десетдневие на ноември.

Ще остане с високи сутрешни температури между 6° и 11°, а дневните ще бъдат над 20°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: парнотоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По правилата парното в София трябваше вече да е пуснато, но заради изборите го отложиха. Сега просто изпълняват правилата със закъснение.
110
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много стратегически е пуснато ЦЕНТРАЛНОТО отопление. Сега ще се плаща само сградна инсталаци. Тъй като всеки ще си затвори крана на радиатора.На уреда ще отчита няма разход, но сградната ще се отчете от Топлофикация.Така ще е целия месец ноември.
109
2
 
17
 
! Отговори
Чао преди 4 години
До ЧиновникАбе ти кой си че ще ми държиш сметка за какво си давам парите? Не искам да ползвам смотаната ви "услуга". На китайски ли да ти го кажа?
108
8
 
28
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Абе ***, не стига че ви плащам безмислената сградна инсталация насила като непоискана услуга в разрез, както с бългаския закон за защита на потребителите, така и с европейската диреква, АМИ ще пускате жалката си услуга при 20 градуса навън. А целогодишно не искате ли - може и през август да работи? ... Жалка държавичка
107
2
 
13
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Много забавно как се хапете тук, кой кое поколение софиянец е, кой от къде е:))) Истината е, че всеки си преценява лично, кое му е най-удобно и изгодно. За един е парно, за друг ток. Аз не съм вързан към топлофикация и се отоплявам на ток. Моля, продължете със спора и квалификациите, че с колегите чакаме новите коментари :)
106
1
 
7
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До дрънциТи нали нещо мрънкаше за парното? Кво започна сега да държиш сметка кой, откъде е? Давай, кажи к'ъв ти е проблема с парното.
105
2
 
13
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
До мафияАми, отивай да живееш в Санкт Петербург :)
104
17
 
10
 
! Отговори
мафия преди 4 години
В Санкт-Петербург за апартамент 80 кв. парното е 20 лева на месец. В София, кв. Иван Вазов за същата квадратура - 400 лв. Плюйте по Русия братя
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасоСредните денонощни температури от 29ти Октомври до 3ти бяха по-ниски от 12 градуса. Следователно даже са доста повече от 3 последователни дена.
102
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го пускат, че ми омръзна с денонощно работещите климатици вкъщи.
101
3
 
5
 
! Отговори
дрънци преди 4 години
До "софийска" баницаМмм да... и един мармот... :)Аз лично нямам представа понеже никога не съм имал роднини, които да са от някъде другаде...Ама ти си ги брой твойте... току виж и до кхан Аспарух ги докараш(той не е от София) :)
100
4
 
25
 
! Отговори
бкп герп преди 4 години
работа работа работа другари ! герп ви обеща ! а топлофикация ще работи а вие - плащате, хаха
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BotoТрябва да правите разлика между "средноденонощна" и "нощна" температура.
98
3
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Много съм си добре на газ. Заложил съм си функция и при падане на темепературата в стаята под 21 градуса, парното се включва. Няма зиме , няма лете. Падне ли темепературата си имам топло. Не чакам на *** от Топлото да ми пуснат или да ми спрат НЕЩО.
97
4
 
14
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До дрънци8-мо поколение съм. Не знам защо ceляндyрите си мислите, че в София живеят хора само откакто вие сте се домъкнали по партийна линия преди 60 години.
96
14
 
17
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
Е аз пък искам да ползвам парно и го ползвам. Вие които не искате, винаги може да се върнете по родните си села, където няма парно и тоалетните ви са на двора. Ама не щете. Искате НА СОФИЯ и ако може някой да ви дава наготово.
95
6
 
18
 
! Отговори
дрънци преди 4 години
:DСредноденонощни температури под 12 И ПРОГНОЗА ЗА ТРАЙНО ЗАСТУДЯВАНЕ!??!Е СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ СЕДМИЦИ (21 ДНИ) НЯМА ТАКАВА ПРОГНОЗА!
94
15
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Много сте смешни простолюдието, като ревнете, че парното ви било скъпо. Давате повече пари месечно за кафета, безалкохолни и да търкате билетчета, отколкото за парно.
93
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕЦ (топло-електрическа централа). Произвеждат ток, а с отпадъчната пара ви топлят.Пускат ви слабо отоплението за да се доотоплявате с ток. И печелят двойно.Няма по-големи тарикати от тези в ТЕЦ-а.
92
0
 
7
 
! Отговори
102 преди 4 години
Затова е средно дневна температура а не колко му е топло на някой някъде и тя се измерва от съответната организация по зададени стандарти.