МЗ: Няма пострадали пациенти при пожара на Сточна гара

Извършва се релокация на пациентите на двете лечебни заведения
31 дек 2019 12:51, Петя Славова
5
МЗ: Няма пострадали пациенти при пожара на Сточна гара
Снимка: БТА

Няма пострадали пациенти при пожара, обхванал сгради на Центъра за психично здраве - София област и Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания - София област, съобщи пресцентърът на Министерство на здравеопазването.

Още по темата

От там уточняват, че се извършва релокация на пациентите на двете лечебни заведения, при които има необходимост от медицинско наблюдение. Пациентите на Психиатричната болница ще бъдат настанени в други лечебни заведения с психиатрични структури на територията на София, в това число ДПБ "Св. Иван Рилски", УМБАЛ "Александровска", ЦПЗ "Проф. Н. Шипковенски", ВМА и УМБАЛНП "Свети Наум".

От здравно министерство уверяват, че е осигурена е непрекъсваемост на работата на дневните програми, осъществявани в Центъра за психично здраве - София област. 51 пациенти на този център са били евакуирани. Петима пациенти на Белодробната болница, при които е налице необходимост от медицинско наблюдение и терапия, също биват релокирани.

Министър Кирил Ананиев е разпоредил на компетентните дирекции на Министерството на здравеопазването да бъде направена оценка на щетите и да бъдат предприети действия за консервация на покривното пространство до реализирането на ремонтните дейности, информира здравно министерство.

В съобщението се посочва още, че вследствие на избухналия по-рано тази сутрин пожар, са унищожени покривът и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психиатричното лечебно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Някоя оставка няма ли да видим след кризата с водата в Перник и непрекъснатите пожари в болници ?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Релокиран означава ли преместен, може ли да пишете на български, моля.
3
2
 
0
 
! Отговори
БОЙКО ЧЕРНИЯ преди 4 години
запален от клошари ! Фандъкова вдигни им данъка че заърсяват въздуха ! Некадърница , пак те избраха ама за никъв *** не ставаш ! кво правят там такива ? защо не са настанени някъде за зимата ? сега колко щети причиниха и никой не пита кой ще ги плати. Всички ние плащаме вашето нехайство ! Институциите не работят ! Няма социално общество ! Медиите са купени и поръчкови на ГЕРБ ! А бойко спи с мъже с космати гъССове , але але ! Бойко черния ще му викаме вече, защото доказа че е един от тях ! Краде
2
1
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
До ЦК на ГЕРПТо лошо няма, да направят една болница по в края на града, че там мястото е супер за белодробен диспансер :)
1
1
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
Ще приватизираме парцелите...