Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена

Градът е строен за три пъти по-малък трафик, каза Кристиян Кръстев
7 яну 2020 14:03,
107
Зам.-кмет: Хората да се научат, че София е пренаселена
Снимка: БГНЕС

Хората в София трябва да знаят, че градът е проектиран за много по-малко жители и придружаващата инфраструктура е строена за три пъти по-малко трафик. Ако не се дисциплинираме като пешеходци, водачи, като колоездачи много трудно ще може да постигнем успех.“ Това каза заместник-кметът по транспорта в Столична община Кристиян Кръстев, предаде Агенция "Фокус".

Още по темата

"Ще работим за построяване на още паркинги. Обсъждаме всички възможни варианти. Ще търсим публични и частни партньорства за изграждане на такива. Разширяване на зелените зони", обясни той.

"Днес и следващите няколко дни работим върху две кръстовища, с които да повишим пропускателната способност. Ще увеличим лентите за излизане от "Тодор Каблешков", защото в момента се образува постоянна, всекидневна тапа", допълни Кръстев.

"По същия начин "Панчо Владигеров" и "Царица Йоанна", там ще направим регулиране на кръстовища по различен начин, за да може да повиши пропускателната способност", каза още Кристиян Кръстев.

"Времето, което спестяваме по светофарите от вече коригираните трасета ще ги прехвърлим към другите дестинации. Има много работа, която може да се свърши. Освен това до месец ще направя виртуална приемна, за да общуваме по-лесно. Ще има нещо като референдум, където ще пускаме всички нови идеи. За да можем да обсъждаме всичко предварително", допълни Кристиян Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София последните 30 години строителството е безразборно. Дават се разрешения за максимално застрояване, заради далаверата и въобще не се предвиждат широки улици, тротоари и междублокови пространства. След като нещата станат катастрофални, започват да ни разправят как трябвало да бъдем дисциплинирани, за да решим въпроса с трафика.
18
12
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ние това го знаем но управниците на българия не искат да го разберат защо се строимежду старите панелни блокове и то без подземни гаражи защо трябва толкова народ да идва в софия а други раиони да пустеят забранете незабавно дизеловите коли иколите по стари от 10 години в люлин не може вече да се диша
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАЛАГА НА МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА, НА МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА! ТАМ Е НАДЕЖДАТА И БЪДЕЩЕТО!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щях да съм аз, ако давах разрешение за строеж. Е, не съм.
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София не може да се диша, скоро и водата няма да достига, но всички чакат да стане най-лошото. Никакви мерки не се вземат.
14
9
 
31
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 4 години
Всичко,което казва тази Калинка, е истинноподобна лъжа. Хората в София са наполовина от това, което се твърди официално. Останалите са в чужбина, както е почти навсякъде в България. Трафикът е ужасен не защото колите да много, те даже са доста по-малко от колите в подобните на София градове по света. Ужасен е заради некадърната организация на движението и паркирането в София, особено при ГЕРБ.
13
8
 
15
 
! Отговори
ДО ВСИ4КИ СЕЛЯНИ преди 4 години
РАЗБРАХТЕЛИ
12
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега при новото строителство защо оставят улички по които едвам се разминават два автомобила и застрояват така, че от прозореца да можеш да се протегнеш и да докоснеш стената на съседния блок. Това не влиза в графата "София е строена", става дума за строителството сега.
11
2
 
29
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Нещата в тая държава са толкова забатачени, че поне 2 поколения няма да се оправят ! Няма здравеопазване, никой нищо не го интересува !
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмете, вие сте виновни. Дадохте разрешение за строеж на всяко едно празно място. Ама, разбирам ви. Това е бйкономиката. Създадохте купища проблеми, които нямат решение и продължавате.
9
13
 
6
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Ама селянката ,как няма да отиде да си кара съкровището на градината ,която е на 200 метра с трактора ,който дъртият и дядо и е купил !
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава за чий се презастроява?
7
3
 
32
 
! Отговори
За наденицата ли.... преди 4 години
И най-важното в изказването: ЩЕ РАЗШИРИМ Зелената зона.......демек ОЩЕ ЛАПАЧКА!
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТО Е ТАКА ЗАЩО ГО ПРЕЗАСТРОЯВАТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ГУСИН ЗАМ КМЕТ
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До В ТИКВОЛАНДИЯОще не са ви платили за изборите ,обаче вие продължавате...
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната неащкадърна Калинка на ГЕРБ. На крива ракета, космоса й пречи. В другите държави има много повече хора и коли в подобни на София градове, но не се оплакват, а си вършат работата. София е рядко населен град, а в толкова рядко населени градове по света нямат проблеми с инфраструктурата и трафика.
3
3
 
45
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Ами вие направихте така че всички да отиват да работят в София.Струпахте всичко важно там,а сега плачете че е пренаселена.Отвсякъде ни заливате...София така...София онака...не може да се гледат само активите...има и негативи...
2
2
 
22
 
! Отговори
Ха, преди 4 години
Добър ден!
1
3
 
27
 
! Отговори
В ТИКВОЛАНДИЯ преди 4 години
всичко се обяснява с ланшния сняг