СДВР: Съставихме 90 акта за неносене на маски през уикенда

От началото на извънредното положение над 500 са актовете
13 апр 2020 16:30, Анисия Иванова
231
СДВР: Съставихме 90 акта за неносене на маски през уикенда
Снимка: Димитър Кьсомерлиев

От началото на извънредното положение в София до момента съставените актове са над 500. Само за изминалия уикенд са около 290, от които 90 акта са за неносене на маски на обществени места. Данните обяви директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев пред БНТ.

Надяваме се, че за предстоящите Великденски празници хората ще се осъзнаят, че е необходимо да си останат по домовете си, каза още старши комисар Георги Хаджиев.

По думите му столичани в събота не са били много дисциплинирани.

"Вчера обаче ситуацията беше коренно различна. За Великден ние проведохме срещи с представители на Светия Синод и църковните настоятелства. СДВР ще има ангажимента да обезпечава обществения ред около църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на църквата. При искване от страна на свещениците полицията ще съдейства. В прилежащите територии ще има засилено полицейско присъствие и ще предупреждаваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки", уточни гл. комисар Хаджиев.

"Ще положим максимални усилия да обособим КПП-та и да се опитаме да отделим потоците и да не допускаме струпване на хора", поясни шефът на СДВР.

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран по контрола по спазването на противоепидемичните мерки. В момента освен охранителния състав, на улицата е и оперативният състав и колегите осъществят контрол по спазването на мерките.

"Не бих могъл да коментирам дали е дошъл момент военните да помагат, доколкото знам те са готовност ", каза още гл. комисар Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
Kermit the Frog преди 4 години
Време е да се маскираме!Време е да се костюмираме!!Започва Кукленото Шоууу!!!
177
0
 
1
 
! Отговори
Fenb преди 4 години
Хайде към статистиката господа милиционерите да добавят:"Съставихме 100 акта на нарко-дилъри, 90 от тях са в ареста..." и т.н и т.н???!?!!?Но не, бай милиционер най-може да бие слабите и да глобява беззащитните....Покажете ми един глобен ром?!?! Там милицията не сме да гъкне...
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мисля, че са им важни парите от глобите. Аз подозирам, че всичките тия все по-налудничави наредби имат за единствена цел все повече хора да спрат да ги спазват. Идеята е, ако стане напечено, да могат да посочат "истинските виновници" за всичко, което се случва. Неслучайно през ден ни навикват по време на бривингите, постоянно им се привиждат тълпи от нарушители, които никой друг не вижда, организират ни вечерни аплодисменти от подопечните им болници и пр.
175
0
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Само тормозите хората. Току що минах през Факултета и не видях нито един с маска. Защо не отидат там и да преизпълнят плана с глобите.
174
0
 
7
 
! Отговори
Яна преди 4 години
Тези актове масово ще падат в съда.
173
0
 
2
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
Един дълъг Уи кенд за тия с "власт и пари"
172
0
 
2
 
! Отговори
Асенчо преди 4 години
"Уикенда"....дали в Америка или в Англия казват - не уикенд а по български,през празника? Тия чуждопоклиници, българския език,култура и история за нищо ги нямат...
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скапаха престъпността, разцепиха бандитите
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдете горди от постигнатото. Това са най-големите престъпници.
169
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много важна новина. От това зависи бъдещето на страната,
168
3
 
3
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
Много малко....само докато отида до магазина вчера и се върна видях поне 50 човека без маски.
167
8
 
2
 
! Отговори
Некадърен народ преди 4 години
До Анонимен 175...ами раздавайте маски безплатно,като ги искате толкова...Като бях ученик и ни плашеха с химическа атака от Турция ни задължиха всеки да има в ученическата чанта маска.Имаше инструкции според които всеки трябваше да си направи маска в домашни условия и всеки имаше маска.Вие естествено не помните, но аз помня.Сега обаче ръцете са ви заврени в и не можете една маска да си ушиете ами трябва лично премиера да е ангажиран да ви търси маски.
166
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХммАз пък друго искам да видя - какво ще отсъди съда, като му губи времето за такава простотия тъжител, особено, ако хиха, кашля, сополиви се и пърди и залата.Като знае съдията, че като отмени една такава глоба, ще го чакат още 2000 дела пак такива, за обжалване :)Искам да видя как ще му отменят глобата :)
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 176Ти тряа си даскал, а?Такива запетайкаджии като тебе даже не могат да свидетелстват в съда, понеже са изпращяли.
164
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на полицаите, че са съставили 90 акта. А парите ако не отиват за маски, значи си е жив грабеж.
163
1
 
1
 
! Отговори
до 175 преди 4 години
И в теорията на Маркс няма нищо безплатно. Къде го има това безплатното - на Плутон ли.
162
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне научихте ли се да пишете, докато "съставяхте" 90-те акта, или си го карате както едно време - диктувате на "престъпника", той най-вероятно е по-грамотен.
161
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама не е до носенето на маски недоволството ,колкото до вършенето на нещо без да има особен смисъл и да задължават хората,както беше през комунизма,а сега при ГРОБ ВСЕ Е НОВ КОМУНИЗЪМ...ами раздавайте маски безплатно,като ги искате толкова...
160
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
маските и глобите по градинки са за всяване на страх,чрез който да се накара хората да си стоят в къщи ,а не нещо толкова,че ще помогнат...важното е хората да се държат изкъсо и да се плашат...
159
0
 
26
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Властта предприема няк'ви мерки, колкото да покаже действие Смислени действия, т.е. реални смислени действия почти няма !!!