"Факултета" притихна, напрежението бе потушено

Близо час полицаи и медиатори убеждаваха хората да се приберат
Обновена: 17 апр 2020 15:58 | 17 апр 2020 15:15, Петя Славова
186

Потушено е напрежението в квартал "Факултета". Напрежението в столичния квартал "Факултета" ескалира по-рано днес заради наложената карантина. Към този час обстановката в квартала вече е спокойна. Не така изглеждаше кварталът по обяд. Бяха се събрали десетки жители на квартала, които изразиха недоволството си заради наложените карантинни мерки. "Филиповци" и "Факултета" от вчера са под блокада и с КПП-та заради високия процент на заразени с коронавирус.
"Едните ги пускат да празнуват, а другите да мизеруват", каза човек от квартала.
Още по темата

От СДВР обясниха, че страстите са ескалирали, след като вчера е дошла патрулка по сигнал за домашно насилие. Кметът на "Красна поляна" поясни, че за случая е сезирана и прокуратурата.

"Жител на кв. "Факултета" е помолил за съдействие колегите от отдел "Жандармерия", тъй като е станал обект на домашно насилие. Колегите отиват на място, за да окажат съдействие, оказва се, че извършителят е с ограничителна заповед. Гражданите на "Факултета" са възприели по свой собствен начин действията на нашите служители", обясни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Само за два дни във "Факултета" и "Филиповци" са направени над 160 проби за коронавирус, 10 от тях са положителни, информира репортер на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
13
 
! Отговори
Пенди преди 4 години
Сигурно са и здравно осигурени!
125
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ню йорк е празен!торонто е празен!сан франсиско е празен!париж е празен!лондон е пуст!мадрид е празен!москва е като призрачен град!пекин е празен!скопие е пусто!истанбул няма жива душа по улиците!целият свят е под карантина!!!САМО СОФИЯНЦИ,РОМИТЕ И БАЙ-*** НАЙ-УМНИ ВСЕЗНАЙКОВЦИ ЩЪКАТ НАГОРЕ-НАДОЛУ И БЪРЗАТ ДА СЕ НАПИЯТ И НАПЛЮСКАТ В ПРОВИНЦИЯТА!
124
2
 
28
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Значи тях ги убеждават, а българите ги глобяват или направо ги арестуват? Докога ще търпим подобна дискриминация? Имам чувството, че българинът скоро ще изригне и то с основание и тогава жална му майка, на тоя дето ще се опита да го спре.
123
1
 
0
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До отиСссссссссссс...............
122
6
 
14
 
! Отговори
:)) преди 4 години
нагнетява ББорисов страх, ужас и паника Затваря в тесни простронства и емоционалната бомба е налице! ще има много такива още Гробаре!!!
121
4
 
7
 
! Отговори
:)) преди 4 години
нагнетява ББорисов страх, ужас и паника Затваря в тесни простронства и емоционалната бомба е налице! ще има много такива още Гробаре!!!
120
0
 
14
 
! Отговори
хичо преди 4 години
ТРА-ЛА-ЛА---ТРА-ЛА-ЛА---ПЛАМНА НАШТА МАХАЛА
119
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** се убеждават и се водят разговори с тех а българите се глобяват и се прибират кой е дискриминирания ? към кой да се обърна? адрес телефон нещо?
118
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ИдеяПокожи как става! Освен, че са необходими по специални материали, а не само машини!
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 111Каква е разликата ?Да не живееш на Марс ? България освен от намаляващото си население, разчита и от други дейности, които не са официални.Дефакто ние сме си на кредит, разбира се не обвинявам никой защото просто нямаме икономика.
116
1
 
5
 
! Отговори
Идея преди 4 години
Дайте им по една шевна машина и ги впрегнете да шият маски. В цяла европа има дефицит!А и покрай кризата можем да кандидатстваме за някоя субситийка за шевното ни производство. Все пак в ЕС единствено у нас има шевни цехове, а се видя че във времена на криза шивашката индустрия, наравно със селскостопанската, оражекйната и фармацефтиката е ключова за националната сигурност на европейския континент. :-)Сега е моментът да се възползваме от предимството което има държавата ни.
115
5
 
10
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Това не са ли избирателите на ГЕРБ/Бборисов? вж. на посл. избори, моля??
114
1
 
19
 
! Отговори
? преди 4 години
Ромите нали са дошли от Индия? Всички видяхме как се оправят в Индия с тези, които не спазват законите на извънредното положение заради епидемията. Бой и това е. Тези само от това разбират. Не са дорасли за цивилизация. Гетата трябваше да бъдат затворени много по-рано. Там поради ниската култура, липсата на хигиена и чувството за безнаказаност има най-много заразени. Заради такива София е огнище на зараза. Твърди мерки и да се научат, че правилата са за всички!
113
1
 
15
 
! Отговори
гого преди 4 години
много вируси бе много нещо...
112
0
 
8
 
! Отговори
оф топик преди 4 години
Цялата работа с карантината е вече отчаян опит на въра да се спре глобалното затопляне и по този начин да спаси цивилизацията.Но пак се вземат не особено ползотворни решения. Вместо да инвестират в Директ Еър капчъринг и да направят икономика около борба с климата, те правят опит за запор на бълването СО2 емисии, което само по себеси не води до нищо.трябват минус СО2 емисии и то не естествен а рязък.Проблема не е в бълването, проблема е че вече има прекалено много парникови
111
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Работещите хора са тези които пълнят бюджета чрез техните данъци.Лъжа! Откровена лъжа! Работещите и тарикатите, които са на работа, са различни лица.Работещите са си плащали данъци и осигуровки в пълен размер, който съответства на техните заплати. Сега или получават пълна заплата по схемата 60/40 или получават еквивалентен доход от 60% от фонд "безработица". С други думи, за тях, в обозримо бъдеще, нищо не се променя. Може би повечето свободно време е плюс.За измамниците ...
110
0
 
4
 
! Отговори
Той преди 4 години
До тяТака е, спор няма.
109
4
 
6
 
! Отговори
мисирка инвлуенсър преди 4 години
Китайска зараза сред ромска омраза и бойко намаза дебела филия с руски хайвер....
108
3
 
19
 
! Отговори
тя преди 4 години
Това са хора , които са лансирани и това им даде "крила" и си правят какнвото си искат, в противен случай /ако ги накараш да спазват правилата /са дискриминирани !
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - правейки карантини и унищожавайки икономиката си?Вашето не бе икономика, а илюзия за активност.На всеки 20 единици парични средства, 19 са кухи. Казано по друг начин, тези 19 единици произвеждат илюзия (ресторант, почивка, ***, дрога). Изчистването на *** единици е свързано с преориентиране на работната сила към оставащата 1/20 от парите. Пари, които генерират знания и умения.Да, ще има жертви, но те са планови. А сметките не са проблем. Периодът за неплащане има срок.