Фандъкова за пътуващите: Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашки
18 апр 2020 12:07, Александър Попов
462

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериознизаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. А това зависи от нас. Ако ние сме отговорни, моята грижа е да се спре дотук със затягането. Организирали сме добри възможности за възрастните хора да не излизат от вкъщи, а да има доставяме храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, на социалната дирекция и на доброволците.

Още по темата
Моля наистина да си останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат мерките по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това?", каза кметът.

"Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашкиЕто като прочетете заглавието трябва да вие ясна работата ще е като на отиванеЧакане и минаване
322
2
 
3
 
! Отговори
до 344 преди 4 години
Не е необходимо да се пише за връщане пише се само къде се отива а те отиват по родните си места което правят всеки път от години и телевизиите го отразяват.Като се връщат ще пишат , че отиват на работа което си е самата истина.Какво се очудват някои все едно не знаят з-а какво става въпрос.Дано не ги пуснат вечерта а да чакат до 6 часа сутринта както е Заповедта!Защото вечерта от 18 ако пишат, че отиват на работа ще излъжат.
321
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко души са напуснали софето
320
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига бе не са безработни а са чиновници да ги уволнят ама на дали!
319
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале-мале, на КПП-тата било "Ден година храни".Искам една седмица на КПП и се пенсионирам.
318
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавната власт нито има авторитет, нито има капацитет да управлява кризата, която сама създаде и подхранвяше всекидневно и хялади пристигащи от рискови страни!Ако имаше авторитет и капацитет никой нямаше да може да напусне София в четвъртък, петък и днес. По обяд на Църна маца е било панаир, а панаирджиите са се изнесли , където си пожелаят!
317
1
 
4
 
! Отговори
До 339 преди 4 години
Такова връщане за работа в заповедта от петък нема
316
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста хора ще изгорят с помощите си за безработни защото са подавали фалшиви декларации. Пада им се.
315
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали нямаше да се допуска да се излиза от София?? Ама не отново хиляди коли напуснаха столицата,за да празнуват с близките си,а ние *** граждани стоим си вкъщи,спазваме мерките за сигурност,а те си живеят живота и хич не им пука.Много жалко,разочарова съм за пореден път от Държавата.Сега в Понеделник заслужават всички,който са напуснали столицата заради празниците да не ги допускат отново в София. Всички искаме да празнуваме,но както знаем за едни може за други не.Жалко
314
0
 
3
 
! Отговори
До 337 преди 4 години
Не можете да се върнете. За подробности - на ленти по ТВ .
313
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В никакъв случай да не допускат селяндурниците обратно в София. Не сте желани!
312
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на малките деца е ясно, че заминалите ще се върнат в други ден и никои няма да ги спре защото идват на работа ама защо ни правят на буда ли!???
311
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като задавате въпроси на някой си пишете име и адрес. Как да ви отговори?
310
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В понеделник да се връщаме ли или не. Някой да каже
309
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОЛУ ГЕРБНЯМА ДА СИ СТОИМ В КЪЩИ
308
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е време властта да даде добър урок на простаците, че да им държи влага и за Гергьовден.
307
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз се надявам да не ги пуснат лесно и селските тарикатчета да се изпатят. Селянинът разбира само от сопа в празната кратуна.
306
3
 
12
 
! Отговори
До 330 преди 4 години
Само така. Държавата не трябва да дава на заден заради десетина хиляди лекомислени егоисти
305
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мина Марица-Изток приема всички непуснати "софиянци". Място има за всеки, инструментите дори са вповече, топла вода и сапунче за всеки в обща баня след зрдав мъжки фитнес за цялото тяло. Ще откриете, че имате мускули, за които не сте и предполагали, че могат да хванат мускулна треска.
304
3
 
7
 
! Отговори
Спартак преди 4 години
Добре, че са само 10 000. Ако бяха закъсняло в Щаба, щяха да са поне 40 000 и тогава жална ни майка. Излезлите ще си седят отвън до второ нареждане