Фандъкова за пътуващите: Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашки
18 апр 2020 12:07, Александър Попов
462

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериознизаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. А това зависи от нас. Ако ние сме отговорни, моята грижа е да се спре дотук със затягането. Организирали сме добри възможности за възрастните хора да не излизат от вкъщи, а да има доставяме храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, на социалната дирекция и на доброволците.

Още по темата
Моля наистина да си останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат мерките по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това?", каза кметът.

"Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
17
 
14
 
! Отговори
Рр преди 4 години
И аз съм за пълния списък на връщащите се в понеделник, вкл.контактните. след това властта да е драстична. Умрял контактен, убийство по непредпазливост и затвор на всички връщащи се, заразили покойния. Време е държавата да докаже на тарикатите убийци по непредпазливост, че има власт в страната.
282
3
 
6
 
! Отговори
До мила родна картин преди 4 години
Много ти е развинтена фантазията. Чак и до комшийката опря. Где си расъл, где си пасъл
281
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До London CallingДава... Ужасяваща система е. Пълно прахосничество!
280
1
 
26
 
! Отговори
пчелар преди 4 години
Имам пчелин, състоящ се от 485 пчелни сем3йства, но не мога да стигна до стопанството поради разпоредбите на Министър Ананиев.В същото време голяма част от софиянците заминаха за черноморието, напълниха къщите за гости, било в Елена, Трявна, Котел, Мелник и т.н.!Те софиянците са с друг статус - хора недосегаеми.Значи ние земеделските стопани не можем да си стопанисваме своите стопанства, но други могат вкусно да си хапват, пийкат и да ни се надсмиват на нашето покорство.Ало-о-о, какво ста
279
8
 
14
 
! Отговори
Спартак преди 4 години
За връщащите се в понеделник пълен списък на тях и контактните им лица, и пускане в София. След това без пощада наказателни дела за неверните декларации и максимални наказания.
278
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пеевски раздава тестове ... Тестовете показват, пенкъдето уж имало огнища, няма. ГЕРБ хем имса да затвори държавата н макс, хем отпуска достатъчно, че д сина движение, на анещо ме се получава с масовото заразяване.Не че няма заразени - просто няма толкова възрастни хора, които са податливи, а ако има, най-често живеят със социална дистанция, отм20 години насам, защото за всички изприказвани до сега, ние продължаваме, да не се грижим добре за възрастните.
277
7
 
17
 
! Отговори
Мила родна картинка преди 4 години
Седи си *** Софийски на софрата, лющи ракия и салата, и закчливо на мига на комшииката си на село и с пълна уста:- ши мъ плшат тие мен с вируси и карантини... А... Ей аз къф съм гявооол... А наздраве....
276
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че тези, които отидоха при своите близки едва ли са от страхливите. Ще се видят, ще общуват, ще се прегърнат, ще се смеят от сърце. Тези, които остават, ще бъдат удовлетворени, че са изпълнили съвестно разпоредбите. Всичко останало е боже работа.
275
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събрахте де що има артисал безработен от Европа,разчитащ на "социал",без да ги тествате на границата ги пратихте по домовете да заразяват и родата,а после в градския транспорт,магазини и болници,а сега ние,които стриктно спазваме ограниченията сме виновни,че сме отишли да си нагледаме болните родители.
274
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяването на страх, вменяването на вина, насъскването едни срещу други /в случая - послушните и съвестните срещу "безотговорните"/ са основни инструменти тогава, когато овластените са некадърни и неспособни да се справят с тежки ситуации и кризи. Разбира се, това " работи" до време. Първоначално дава резултат, но опиянението, че им се получава да държат нещата " под контрол" се изпарява много бързо, когато се стоварят реалните последици от неадекватните действия. Да видим при нас как ще е.
273
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъковаааа,не можеш да държиш 3 месеца затворен цял един народ.Той ще обеднее,огладнее и озверее.Как не го разбрахте,бе???Тествайте масово по градове,предприятия и махали и където няма заразени,ги пускайте да работят.
272
2
 
5
 
! Отговори
До 289 преди 4 години
БСП-параноя те гони.Ниската хигиена знаем сред кои общества е най-разпространена.Ама нали са ви избиратели,не смееш да говориш за тях.
271
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези глоби са смешни. Докога ще се толерира подобно поведение и безотговорност?Затова всичко в България става по трудния начин.
270
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Поручик РжевскиЯковлев - красавец беше в ролята на Ржевски.
269
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусите ни ги разнесоха твоите хора от Факултета,ама нали не смееш да ги пипнеш,сега ще страдаме всички.Ако бяхте ги тествали в самото начало и ги бяхте изолирали,сега София нямаше да е огнище на заразата.
268
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГлупостиСъгласен, бях писал че здравеопазването им е трагично на Запад и че дори сегашното положение на тази жизненоважна за държавата функция е по добра от техните.Там гледат само парите, тук въпреки наложения капитализъм все още проявяват милосърдие, но се осеща липсата на кадри както и неравностойното заплащане.
267
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНапрви си справка от летището.Умник!
266
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разделяй и владей са казали още римляните ! - и ето ви го очевадно , ние и в радост и мъка се мразим и ще се избием вместо да се подкрепяме и да се обичаме.Безгрешни хора няма и няма и да има ! - велики са тези които могат да прощават.
265
1
 
25
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
Никой -никого не връщал в България!В чужбина , просто нямат здравни застраховки и ще умират като кучета-затова си идват!Тук поне се надяват , да се погрижат за тях!
264
11
 
9
 
! Отговори
ЯКИ САНКЦИИ преди 4 години
ЗА ПРЕНОСИТЕЛИТЕ НА ВИРУСА ИЗ БЪЛГАРИЯ!ТОВА Е СЪЗНАТЕЛЕН ГЕНОЦИД НАД НАСЕЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА!КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА УМРАТ , ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ??!!ИСКАМЕ ЖИВОТ --ЗА НАС И НАШИТЕ ДЕЦА!