Фандъкова за пътуващите: Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашки
18 апр 2020 12:07, Александър Попов
462

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериознизаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. А това зависи от нас. Ако ние сме отговорни, моята грижа е да се спре дотук със затягането. Организирали сме добри възможности за възрастните хора да не излизат от вкъщи, а да има доставяме храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, на социалната дирекция и на доброволците.

Още по темата
Моля наистина да си останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат мерките по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това?", каза кметът.

"Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
2
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Вие върнахте от цял свят черноработниците,сега седнали да мрънкат!Толкова ви е умствения багаж.
262
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който мйека няма да влиза в София обратно!Да си седи на село там!Сега е извънредно положението може да се въведе Софийско жителство като едно време,да ги видя аз мйекащите!!!!!Марш на сЙело!!!!
261
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 258Уважавам селяните, но това което купувам от магазините е 90% внос от Гърция и Турция
260
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 279Всеки да си е правил сметката.... Живота е това, което се случва, а не което човек иска... Каквото си надробиш, това ще сърбаш... Да ти е, като обица на ухото за догодина.
259
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 274Значи това е твоето решение разстрел, ами то тогава няма да остане българско население.Аз поне не съм забелязъл някой да не спазва забраните.Вчера ходих до Лидл, преди да вляза си сложих маската, гел мел и т.н излязах и си я свалих.По пътя някаква 40 годишна *** взе да ми се оплаква че са я глобили щото нямала маска и ми препоръча да си я сложа.Не знам как все ги привличам такива, живот.
258
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава паля и аз заминавам!Няма само аз да спазвам тука!!!!!Балъците да си седят в София!
257
12
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ако Бойко наскоро не беше забранил на кметовете от ГЕРБ да се кандидатират повече от 3 пъти,Данчето щеше да изкара поне още два мандата:):):):)А тоа Николов в Бургас сигурно доживот:):):)
256
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усещатате ли как думата"софиянец" стана нарицателно също като "бай ***". Защо ли...?
255
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 276 Анонименааахххх ! Сигурно не са ти донесли дневната доза та така си се разцвилил
254
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това беше изключително полезна операция, защото като се смесят източната и западната мутации на SARS-ът, ще се изпокарат кой да води бащина дружина и ще се анихилират взаимно.
253
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който си е отишъл на вила или някъде да си седи там!!!На входовете на София войската трябва да ги разстрелва такива!!!Значи ние другите можем да търпим а тия тарикати защото си мислят,че като имат пари ще си платят и си правят каквото искат така лиииии??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ако властта не вземе мерки има и други начини!!!!ПИСНА МИ ОТ БЕЗЗАКОНИЕ И СВОИ ХОРА И КОМПРОМИСИ!!!!
252
1
 
6
 
! Отговори
За гордите селяни преди 4 години
Няма какво да ви уважавам. Вие продавате, аз купувам. Като си купиш телефон благодариш на корейците, че са го сглобили ли? Плащаш и си го ползваш.
251
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До написалия: "Извънредно положение е война!Всички които си отидоха на вилите като се върнат на разстрел още на входа на София!!!!Докато не заиграе калашника няма да има ред!!!!!Борисов да изкара войската на КПП-тата и да ги почват!!!!"------Човече, май си предозирал медийното облъчване. Дишай дълбоко и си наложи малко медийна карантина, че съвсем ще изтрещиш.
250
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен този вирус може и да спаси България от корупцията и кражбата.
249
3
 
7
 
! Отговори
До 267 преди 4 години
Ей такива перковци, като теб спешно доживотна карантина в Карлуково.... Защото има опасност да станеш облечена във власт еднокнижна калинка! Пример - днешния щаб и управляващи!
248
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние питаме защо Борисов и ГЕРБ-OP-SDS-ДПС вкараха вируса вируса в България през ЕС и сега искат даже и еврозона без референдум. Беше много по-добре да се затвори границата както при Живков и граничарите стрелят който минава.
247
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки решава за себе си.Не съди за да не те съдят.
246
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се карате, нали си я преизбрахте за стотен път!Разбирам че изборите се определят от други фактори (пример малцинствата) обаче нали имате голямо его, що не се вдигнахте да гласувате ами си седяхте вкъщи.
245
3
 
12
 
! Отговори
До 258 преди 4 години
Уважавай малко селяните бе, селски.... Ако не са те какво ще ядеш? Да не мислиш, че това което си купуваш от магазините или ресторанта с парите от рентата на отдадените под наем имоти на.... "селяни", расте в складовете на магазините!?
244
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпаднахте в истерия, че хората искат да отидат по вили и роднини по празниците и то при 600 върнати коли на КПП-тата, а цял месец пускахте и продължавате да пускате СТОТИЦИ ХИЛЯДИ от чужбина и ги оставяте да щъкат без никакъв контрол и реална карантина.Изтъпанихте по двама с фуражки във всяка градинка да дебнат сакън някой да не мине по някоя алея,вместо да ги впрегнете да издирват,проследяват и предотвратяват разпространението от контактни и потенциални носители. Е,вече има видими резултати...