МВР ще проверява декларациите на влизащите в София

Нарушителите ще бъдат санкционирани, но ще отнема време
19 апр 2020 14:12,
101
МВР ще проверява декларациите на влизащите в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Няма засилено движение по пропускателните пунктове на София днес. В късните часове на деня и утре обаче се очаква трафикът към столицата да се увеличи. Полицията започва сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата. При несъответствие ще бъдат налагани санкции.

Прибирането в столицата ще става през двата прозореца, разрешени за преминаване през КПП-тата около града между 6 и 8 сутринта и между 18 и 20 часа вечерта.

Още по темата

Въпреки това полицията ще проверява декларациите на искащите да влязат в София хора. Ако се установи несъответствие между написаното на излизане и на влизане от града, нарушителите ще бъдат санкционирани. Това обаче ще отнеме време, тъй като събраните декларации по пропускателните пунктове в София са хиляди, предава БНР.

От МВР обясниха още, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили.

Не е изключено да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в София.

Най-активно от вътрешното министерство очакват при пропускателните пунктове на АМ "Тракия", АМ "Хемус" и в района на Владая.

Спокойна е обстановката към този час в кварталите "Факултета" и "Филиповци", няма регистрирани инциденти и през изминалата нощ в двата квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Само вие ли преди 4 години
До Анонимен 79имате възрастни родители и деца? Забраната е за всички, с изключение на тези, които са командировани служебно. Посещението на родители и деца не е служебен ангажимент.Не знам колко хора се изнесоха "служебно" в провинцията, но през тези три дена се насладих на пеенето на славеите в съседната горичка. Досега не се чуваха заради постоянния шум от булеварда.
73
1
 
6
 
! Отговори
@ к.83 преди 4 години
Не виждам защо да спорим за нещо, което се решава с документи. Има съд, там двете страни: МВР и потърпевши чрез доводите си, доказателства и факти се състезават кой за какво е крив и в какво - прав. В съда не минават обяснения от рода на "може би" и др. от тоя род. Или си крив, или си прав. Има и втора инстанция, а за такива обществено важни събития - и трета.
72
3
 
2
 
! Отговори
Бойковист преди 4 години
Само ГЕРБ,СЕЛЯНИ ПРОСТИ ОТСЕГА НАТАТЪК ЩЕ ВИ МАЧКАМЕ ,ЩОТО СТЕ *** И ПРОСТИ,САМО ГЕРБ ,САМО БОЙКО,БОЙКО ЩЕ НИ ОПРАВИ БАЩИЦЕ НА НАРОДА
71
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 82Аз съм си в София и няма за какво да наемам адвокати. Тези които си ходиха са село за да похапнат и пийнат, сега да си търсят адвокати. Щом имат излишни пари в това време, да плащат. Явно не си чул, но още в сряда обявиха, че София ще бъде затворена.
70
3
 
3
 
! Отговори
до к.80 преди 4 години
До АзСъдилищата ще бъдат буквално "залети" с жалби за закъсняло нареждане ( не официална заповед) на МВР за забрана на пътуванията до провинцията и заплаха на МВР за предаване на нарушителите на прокуратурата. ИП не е основание за тези действия на полицията, така че потърпевшите да се организират и подадат групово жалби до съда. Грешката на МВР и МЗ да не се предупредят официално желаещите да пътуват до провинцията не може да прави пътувалите там жертви.Наемайте адвокати и се оправяйте навреме
69
3
 
4
 
! Отговори
Абсолютно незаконно преди 4 години
Не зная дали са законни тези декларации, но формално записване на причина за пътуване в провинцията не е причина за затвор. Обратно, отказът на МВР да пусне водача на МПС до мястото на неговото постоянно пребиваване (постоянен адрес) е абсолютно незаконно и водачите трябва да се свържат и поискат правна помощ от юристи, занимаващи се с жалби до ЕСПЧ (Хаджигенов), а като орг.групи да поискат намеса и на европрокурора Кьовеши. Каквото и да говорят от МВР и прокуратурата, но това е подсъдно.
68
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 79 А ти защо реши, че всички са тръгнали, точно сега да видят родителите или децата си, без да мислят за ядене и пиене? Можеха да го направят преди да забранят излизането от София. Българинът обича да прави всичко на инат и не мисли за последствията, той винаги е на принципа "Ако мине". Колкото до терора, малко ни е, за тарикати като нас трябва повече терор.
67
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Рени А защо реши че са тръгнали заради софрите? Вероятно защото ти би тръгнала заради това, но много хора просто отиват при възрастните си родители или при децата си. И спрете вече да наричате тарикати всички, които не са на вашето мнение!Всичките тия мерки са просто един терор над населението, напълно ненужен и безсмислен, просто демонстриране на мускули.Нито има много болни, нито имаше смисъл от блокиране на живота заради един грип.
66
4
 
11
 
! Отговори
от село преди 4 години
Всеки завърнал се в София под карантина.
65
6
 
6
 
! Отговори
Споко преди 4 години
Нищо не проверяват, само лична карта показах и влезнах. За 1 ви май, та до Гергьовден ден пак на моренцето.
64
12
 
15
 
! Отговори
Рени преди 4 години
Ще съм доволна хитрите тарикати да си понесат последиците,като че ли светът щеше да се свърши ако един Великден бяха пропуснали софрите на село,но не ...трябва да се направят на по-велики от другите.Бих си пожелала и хич да не се връщат,че с бита и манталитета,който донесоха в София имам чувството,че аз съм на село,а не те.
63
2
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
До 10"Влизане/излизане в рамките на времевия прозорец." Защото всеки работи от 8 до 5???? Ти за непрекъснати производства и хора на сменен режим чувал ли си????
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10
61
3
 
15
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 4 години
Мафията настройва народа един срещу друг и по лабилните ниско интелигентни про.стаци се връзват и плюят по съгражданите си. Вместо да се обединим срещу мафията от болшевики те плюят по събратята си. Виждате ли едни овце колко лесно могат да бъдат управляеми и контролирани. Разделяй и владей.. не народ , а М.Ъ.Р.Ш.А
60
1
 
16
 
! Отговори
Еврейски о*адък преди 4 години
В нормалните държави при такава ситуация се правят тестове за вируса на КПП тата и се дезинфекцират автомобилите. А тук в тая ко..чина се налагат глоби и санкции. Навсякъде се дават пари на калпак БЕЗ УСЛОВИЯ и на всеки останал без работа и в НЕПЛАТЕН отпуск 89% от заплатите а тук НИЩО -НУЛА. Гроб е мафия и шайка престъпници които убиват и гонят българската нация
59
1
 
6
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Кога ще отварят - лагерите
58
0
 
13
 
! Отговори
Питам преди 4 години
ВОЙНАТА Е МИРСВОБОДАТА Е РОБСТВОНЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛАНЯМАТЕ ПРАВО НА КОМЕНТАР СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТОТИ СЕ ГРИЖИ ЗА ВСШИЯ ЖИВОТ И СЪДБАВСЕКИ КОМЕНТАР СРЕЩУ МАФИЯТА ЩЕ БЪДЕ ИЗТРИТ И НСЛОЖЕН БАНСКОРО ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗДИРВАНИ И ЗА СВОБОДНА РЕЧПРИНЕРЕТЕ СЕ ПО КЪЩИТЕ И СПАЗВАЙТЕ МЕРКИТЕ НСЛОЖЕНИ ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТБЪДЕТЕ ПОСЛУШНИ РОБИ
57
0
 
14
 
! Отговори
Абе преди 4 години
вместо да измерват температурата на всеки, който се появи на КПП-то, те тръгнали да проверяват едни никому ненужни декларациии... изобщо от самото начало на извънреднното положение до днешна дата, "адекватните мерки" сe оказаха едни без ефектни антимерки, на които тепърва предстоят да се видят реалните резултати
56
1
 
15
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Пак 30% от коментарите изтрити естествено всеки коментар който дескридитира правителството мафията е изтрит. Да живее новия световен ред и пълния контрол над нацията. Смазване на свободното слово и на всяка опозиция , забрана за плутокрацията и съд за всеки с различно мнение от ШАЙКАТА. 150 място в света по свободата на словото . Никакво допускане на коментар който е срещу ТИКВАТА.. стадото трябва да е подчинено
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз знам как ще стане прибирането, ще се образуват дълги опашки, естествено и някакво напрежение ще се появи и след около 30 мин. Ще се появи човекът с джипката и ще оправи положението, и после всчки тв канали ще славят името му...