Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките

Най-много по двама възрастни, достъп и за спортуващите
Обновена: 26 апр 2020 12:47 | 26 апр 2020 11:24, Камелия Цветанова
408
Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отварят парковете в София за родители с малки деца от понеделник.

Предложението на Столичната община е това да става между 9.30 часа и 18.30 часа.

Още по темата

"Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията“, допълни тя.

В Южния парк се провежда тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко.

На нея присъства и премиерът Бойко Борисов, който съобщи, че ин витро процедурите ще бъдат възобновени.
Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат.

Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

"Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от Оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед", подчерта тя.

За разходки се отварят парковете Борисова градина, Южен, Северен и Западен парк, Лесопарка, Заимов, Студентски парк, парка пред НДК. Остават забраните за посещението на градинки и междублокови пространства. Съоръженията за игри и заведенията категорично остават затворени.

"Препоръчително е разходката на едно семейство да бъде не повече от 2 часа. Призовавам гражданите за търпение, ако се справим добре, ще пуснем и по-малките паркове. Няма да се проверява и точната възраст на децата, но максималната е видима възраст 12 години", обясни Фандъкова.

"В последните няколко дни имаме образувани досъдебни производства за неспазване карантинните мерки. Наблюдава се и тенденция за полицейски неподчинение. Имаме 3 такива образувани производства", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. Около 1800 акта са съставени от началото на извънредното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 4 години
Всъщност какво ми предлагат: да запаля колата и да отида с децата си в Южния парк, защота в Младост не можело, на Камбаните - също. Паркирам пред разрешения вход, правя им разходка из парка и излизам от "изхода" му. После обратно, по двупосочния вече тротоар, поемам към паркираната кола.... Или отворените софийски паркове са за богоизбрани гласоподаватели?
260
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде де-тия дето сте много ощетени,много ербап-идете доброволци, направете едно добро нещо-искате само някакви права и да се съобразяват с вас,но без вие нещо да дадете и да се съобразите с доброто за обществото.
259
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 288Няма как да си живяла по онова време и то за ти напомня за сегашното положение,защото всичко това е временно и ще свърши,докато тогава дори и не си мечтаехме, сега можеш да си пазаруваш онлайн от цял свят, магазините са пълни с храна,може да си работиш и от вкъщи, да четеш каквото си искаш ,да си говориш каквото си искаш, даже може да си букнеш резервация за догодина примерно,закъдето пожелаеш. Нищо подобно нямаше и да твърдиш това е глупост
258
1
 
3
 
! Отговори
Котка преди 4 години
До Ама за да угодиЗабрави чалгата да споменеш - другото си е баш тъй.
257
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези,които не виждат проблем други да умират,да седят седмици в тръба в гърлото и ако живеят,доживот да са с увреждания-колки от вас отидоха доброволци, колко от вас подадоха ръка на някой?И ако на вас или на вашите близки се случи,ще оревете света как не са ви прегледали безплатно, на секундата,колко са некадърни докторите,които от седмици не са се прибирали у дома си,ще скачате да ги биете. А те, въпреки всичко,ще си изпълняват дълга да ви спасяват.
256
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парковете по принцип са ужасни - особено тези, които показват Южния, Борисова. Толкова шумни, мръсни и претъпкани места, че изобщо не бих стъпила там. То не слушаш на някакви довлекли колонки музиката, от заведения друга музика, простаци крещят от всякъде, деца се гонят и те блъскат и се надвикват, евентуално простите им майки и те викат. Парк? Не, благодаря! А особено с тази система сега си е унизително да идеш и да те водят с каишка.
255
7
 
35
 
! Отговори
мак преди 4 години
Виждате ли фалша на баце, който смята, че е обединител на нацията? Как ни раздели на хора с кучета или деца и без, на софиянци, които могат да излизат от града и тези, които не мърдат от къщи? На идващите от чужбина и тези, които не могат да отидат до съседен град? На тези, като д..тати, на които им "се полагат" тестове и тези, които са затруднени да ги направят? Но все му е на акъла Радев, който разединява.
254
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре ще пипнеш да си купиш стока в магазина и ако някой болен я е пипал си заразен.Няма как да не се заразим не разбрахте ли?
253
2
 
37
 
! Отговори
Свободен човек преди 4 години
Ходенето в парка ще е като разходката на затворниците в двора на централния софийски затвор, под строгия поглед на гербавите надзиратели.
252
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания от днес децата ще могат да напускат по 1 час дома
251
0
 
12
 
! Отговори
защо преди 4 години
Никой не споменава за парк планина Витоша.
250
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига паника бе,нищожен е броя на интубираните,да гадно е ако се заразиш и трябва интубация,но е неизбежно с това криене.Всички ще умрем от нещо,някои може и днес,никой не знае кой до кога е.Ще те смачка дрогиран на пътя и какво значение има някакъв вирус?
249
9
 
11
 
! Отговори
До 295 преди 4 години
Парковете не са да се събират безделници и да лочат бира. Айде скрий се у вас.
248
0
 
1
 
! Отговори
лайф из лайф преди 4 години
ПОКАЖИ ФАЦАДАЙ ДА ТЕ БАЦАМБЕЗ ЛИУБОВ КЕ СЕ МРДНЕМЕ
247
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 294Не знам кой е Пенчо и не ме интересува дали има зверчета,но аз държа да си пия бирата в парка!И не ме интересува колко хора ще умрат!!!!Дреме ми вече на дедовия!
246
1
 
0
 
! Отговори
до 286 преди 4 години
пра дядо ти ако е воювал с партизани и мандри не се връзва с приставката пра, но виждам че си много неграмотен по и по правопис също
245
0
 
37
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
По Великден от София излязоха поне 100 Хил. по Цветница 50 Хил вчера 50 хил и се връщат и кво - Нищооо ! И има едни Балъци ,дето слушаме и изпълняваме и си стоиме 2 месеца в къщи - Не е честно ! който няма деца и кучета Доживотен затвор ?Отваряйте София за Всички !
244
21
 
13
 
! Отговори
До Пенчо преди 4 години
Нямаш деца и не спортуваш? И какво ще правиш в парка? Ще пиеш бира ли? Това може да го правиш и пред блока. Не ми казвай, че парка ти е жизненоважен ако ще седиш на пейка и ще пукаш бира.
243
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ще умрем!Някои от вируса,други от напълняване и обездвижване,все тая!
242
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се влиза под строй и команда:''Леви,леви,раз двааа три!Раз дваа три!Леви,леви..''