Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките

Най-много по двама възрастни, достъп и за спортуващите
Обновена: 26 апр 2020 12:47 | 26 апр 2020 11:24, Камелия Цветанова
408
Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отварят парковете в София за родители с малки деца от понеделник.

Предложението на Столичната община е това да става между 9.30 часа и 18.30 часа.

Още по темата

"Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията“, допълни тя.

В Южния парк се провежда тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко.

На нея присъства и премиерът Бойко Борисов, който съобщи, че ин витро процедурите ще бъдат възобновени.
Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат.

Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

"Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от Оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед", подчерта тя.

За разходки се отварят парковете Борисова градина, Южен, Северен и Западен парк, Лесопарка, Заимов, Студентски парк, парка пред НДК. Остават забраните за посещението на градинки и междублокови пространства. Съоръженията за игри и заведенията категорично остават затворени.

"Препоръчително е разходката на едно семейство да бъде не повече от 2 часа. Призовавам гражданите за търпение, ако се справим добре, ще пуснем и по-малките паркове. Няма да се проверява и точната възраст на децата, но максималната е видима възраст 12 години", обясни Фандъкова.

"В последните няколко дни имаме образувани досъдебни производства за неспазване карантинните мерки. Наблюдава се и тенденция за полицейски неподчинение. Имаме 3 такива образувани производства", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. Около 1800 акта са съставени от началото на извънредното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
26
 
9
 
! Отговори
Ххуу преди 4 години
Истината е, че България се справя много добре досега с тази ужасна пандемия. Вярвам, че изхода от всичко това ще бъде приличен. Националният щаб е оглавен от много отговорни и опитни експерти, които правят наксималното за happy end. Така, че няма място за хленчене и оплаквания. просто изпълнявайте указанията на експертите и стискайте палци всичко това да приключи по- бързо и без съществени сътресения.
240
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 265Живяла съм по това време, когато трябваше да работиш, където ти кажат, да живееш където и както ти кажат, да ходиш задължително на манифестация, да не ходиш никъде, ако партията не позволи. Проблемът сега е, че положението много напомня онова време. Подкрепям голяма част от мерките и ги спазвам, но това с парковете и планините е голяма простотия. И противопоставянето на болни и здрави, млади и стари, хора с деца и хора без от страна на управляващите, е отвратително.
239
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам хората, които нямат достъп до парковете, да спрат да плащат местни данъци и такси. Фандъкова може да ги събере от кучетата.
238
0
 
7
 
! Отговори
зрител преди 4 години
ДОПЪЛНЕНИЕ: В Западен парк освен всички противоепидемиологични мерки се изисква и носенето на каска. Контрола се осъществява от строителния надзор.
237
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди пет дни фирмата, получила кредит от ББР, за който Борисов уволни Мавродиев, е сменила наименованието на Колект БГ. Сделката е факт, а възмущението на премиера - Пунта Мара.Много показателно наименование - ще съберат България. След като бъдем спасени от COVID-19, разбира се. От мъртъвци по-трудно се събират задължения. Не ли?Точната сума, отпусната от ББР на колекторската фирма, позната доскоро с наименованието СВЕТИ ГЕОРГИ ГРУП е 75 362 700 лева. Вземането на ББР е обезпечено със залог на търговско предприятие.
236
1
 
25
 
! Отговори
Пенчо преди 4 години
Сега не разбрах аз като нямам дете, куче и не спортувам, мога ли да стъпя в парка и от колко до колко часа? Защо все задават такива сложни рецепти? Просто пуснете парковете със забрана за струване на хора, да не се седи по трева и пейки и толкова.
235
3
 
4
 
! Отговори
kkk преди 4 години
До СофиянецАз затова не съм в Софлето. Пари да ми дават няма да стъпя там. А и толкова и Софиянци сте останали, като се има предвид, че повечето от кварталите са бивши села, така че не се знае кои от къде е.
234
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ арестуваха петима души, които преди това сигнализирали за безобразия в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), свързани с въвеждането и експлоатирането на Тол-системата в България. Късно снощи в ареста са попаднали хората, огласили преди година как властта и държавата налага тотален монопол върху дейности, свързани със събирането на средства от тол-системата, както и нередности в изпълнението на договора за изграждане на самата система. Те са обвинени, че са действали като организирана престъпна група, която е злоупотребила с европейски средства, както и в данъчни престъпления.
233
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките дечица! Ще хванат разширени вени. Тия горе милост нямат ли?
232
1
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Село София, ама цяла България дойде в Село София. Като Ви е изгодно наводнявате София като не плюете..Малко тъпичко...
231
0
 
20
 
! Отговори
! искаме природа ! преди 4 години
Махайте КПП-тата!! Вместо да се блъскаме в градовете, да се разминаваме по тротоарите, да се бутаме по градинките - оставете ни да си отидем на природа и по вилите!!
230
5
 
3
 
! Отговори
kkk преди 4 години
И какво ме интересува Село СофияМога да си отида на планина и без да стъпвам в парковете. Това че на софиянците витоша им е до г..зо си е техен проблем. Без това Витоша като се обърнеш гледаш мръсотията на цяло село и нищо не се вижда
229
3
 
6
 
! Отговори
До 261 преди 4 години
Да тази някоя си е много Долна и проста жена! Само пише глупости!!Наглоста и стигна до там , че даже и клетви пишеше!
228
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Редно е да отворят парковете и за тези които си правят джогинг или карат веросипед, но не и за тези които ходят с ПеВеЦета с бира и с касетофон в ръка, струпват се по 5-6 човека, а после неизменно оставят в парковете и следите от присъствието си ... Сега е момента тези субекти да бъдат поставени на мястото им и ако има високи глоби, да бъдат наложени с най-голямата строгост от закона точно за тях ... !!!
227
5
 
3
 
! Отговори
Митко Павлов преди 4 години
До 271 / ?????Да, Правилно разбирате!А Нашата агенция ще се погрижи за вас и вашите права да се разхождате и вие в парка, както следва:1. Куче или домашен любимец за разходка: 10 лв/час2. Дете под 12 години (пола не е по избор и етноса също :-) ): 30 лв/час3. Спортен екип за спортуване на открито: 15 лв/час + такси за химическо* Всички цени са без ДДС.
226
6
 
1
 
! Отговори
до 271 преди 4 години
Не, не можеш да излизаш не попадаш в категориите. Бъди доволен, че имаш работа, защото много хора нямат и това...
225
13
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Абе то е ясно,че провокатори ше има много:):):)такива като клош ара Манол Глишев и оня Генов с лилавата перука първи ше насядат по пейките с бирите в ръка,а защо не и Волен?:):):):)Лично аз в Южния от утре ше хода с палка,нож и един Питбул,ама от лошите Питбули:):):):)Пистолет засега няма да взимам:):):):)Този със столчето,ако го вида директно у Перловската го метам барабар с бирите:):):)
224
4
 
37
 
! Отговори
????? преди 4 години
Дали разбирам правилно? Детето ми е доста по-голямо от 12г.,куче нямам, а и не смятам да взимам на заем от приятели , не искам да тичам сам в парка, така че аз нямам право да се разходя там, така ли е? И ако е така, що за дискриминация е това. Цял ден съм забит в офиса на изкуствена светлина, обаче ако не попадам в горните категории, не мога да съм в парка?
223
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде видяхте милиционерщина бе-че нали постоянно се извърта Баце,за да ви угоди на желанията!После що го правел-ами щото много врякате за изгубените си свободи-да обикаляте из мола и да се наливате по паркове и градинки!Някой пък кълне,че апартаменти щели да взимат-къде го видя това,айде спрете се с *** изхвърляния!Дядовците ви като ходиха на войни и после се прибираха да възстановяват разрушенията и да погребват умрелите,дали мрънкаха така. Ако живеете в мизерия,сами си я правите.
222
5
 
16
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Мутрата се разхожда. Никоя мисирка не го пита, какво става с хилядите Без Работа. За Фалитите? Няма да измрем от химерен вирус а от Мизерия, причинена от слабоумие!